Šta je novo?

Koji 20" TFT?

jero

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2006
Poena
301
ljudi posto ima i nas koji hocemo 20" tft reci te nesto i o njima ko ih ima neka kaze neka iskustva itd??

Na kraju, vredi li LG 204wt tih 100 evra više od LG 1919s? Oba modela mi se uklapaju u budžet, a ako su tu negde po odnosu cena/kvalitet, svakako ću uzeti wide ekran.

Pozdrav svima
citajuci ovaj vas tread odlucih da kupim i ja ovaj L204wt. Nema BP slika je super, kvalitet izrade takodje (neklima se nista ko kod predhodnih modela).
Ali imam jedan problem, kako da namestim da mi radi na DVI?? (u paketu sam dobio DVI kabal)
Bez obzira sta prikacim, na DVI nista. Hocu reci dal je vga i dvi ili samo dvi prikopcan.
U Nvidia settings ima samo jedan monitor. Graka inace ima vga i dvi-i, i preko bica ima svhs i hdtv izlaz.

pozdrav
djus

Poslednja izmena:
Kovcm, al me upropasti......ma vidim ja na ovom HP po ivicama mrčina ko nožem isečeno a na LG plavičasto....šta je sa vama ostalima kako je kod vas ?
Forsaken, bio sam u istoj dilemi...........i na svu sreću.Za tih 100 evrića dobijaš 1", DVI i što je najvažnije WIDE........veruj mi kad to budeš jednom stavio na sto zaboravićeš više na 4:3

@jakalazu da ali moj LG 204wt je crko posle 6 dana: poceo je sam da se "resetuje" odnosno da se gasi i pali po random principu :)
sad je na popravci jer nemaju na lageru vishe tih monitora (bar ne jos 15tak dana) pa ne mogu da mi ga zamene. i ona cena od 290e. - znaci nema nista od toga (bar ne jos 15tak dana) ;)

Kovacm, da nisi možda gasio monitor na njegovom on/of prekidaču......negde sam pročitao da to treba izbegavati, i da je bolje da monitori budu u stendbaj-u.........valjda je taj momenat uključenja monitora naj kritičniji za potencijalne kvarove.Ima neke logike,pa sad to praktikujem i za TV.

ma upalio sam ga jednom i za 6 dana mozda josh dva puta i onda je poceo ludi!
btw koji djavo onda uopste stavljaju to on/off dugme na monitor? da bih ja mogao da ga pokvarim ;) ...

@TheGhost pa lepo pishe da moze do 2048x1536 za 2D i do 1920x1280 za 3D.
Znaci nemas problema :)

Jedini problem ce ti biti ako hoces da igras nesto u native rezoluciji.

DELL 20" 2007FPW ili 24" 2407FPW - sta uzeti?

Firma u kojoj radim je odlučila da me časti novim monitorom. Monitor mi je potreban ISKLJUČIVO za DTP, dakle boje i geometrija su prioriteti. Izbor se svodi na dva modela iz topic-a. Do sada sam radio na NEC-u (crt) 21". Comp je Dell, Ati 9800 Pro, 1Gb Ram, ... Šta uzeti i da li imate iskustva u radu sa nekim od tih modela...

@jakalazu - i kod mene je na skroz crnoj pozadini primetna "plavičastija crna" uz ivicu panela, dakle ništa od one toliko hvaljene crne-crne na ovom LGu... Ili ipak treba nekako posebno podesiti!? Ajde ako nekog ne mrzi neka postavi detaljno svoja podešavanja, ili me makar uputi nekim linkom. Još nešto, PhotoshopCS me obaveštava: "The monitor profile "LG L204WT" appears to be defective. Please rerun your calibration softvare" i daje ocije "Ignore profile" i "Use anyway". Kakav kalibracioni softver i kako da podesim profil?

24 nemoj da se razmisljas previse :))) oba monitora su exxtra za DTP
imao sam prilike da radim malo sa 2007FPW posto se bavim designom i mogu ti reci da sam bas bio zadovoljan sa istim, boje, ostrina slike sve je odlicno
24 je sigurno jos bolji - nisam imao prilike da testiram njega ali sudeci po karakteristikama i opcijama prava zverka :)

to je player za linux?

Jeste ali ima i windows verzija...
Ja ga volim zbog ripovanja filmova, ali da ne idemo u offtopic... Hteo sam samo da skrenem paznju ljudima koji se zale na losu sliku filmova da se to moze softverski resiti

To plavicasto svetlo koje pominjete ja ne primecujem. Uz ivicu malo probija (cini mi se belo), ali je to zanemarljivo i vidi si samo kad je potpuna crna, a ti se zabuljis u to. Meni ne smeta...

@forsaken demon
Mislim da je l204wt definitivno bolji od 1919 i po kvalitetu i DVI (sa kablom) i wide + onaj inc :) Svakako preporucujem.

Pa, ako su ti boje primarne, a očigledno jesu, bolje idi na 2007FPW to je s-ips panel i generalno ima bolji prikaz boja od 2407FPW koji je s-pva.
Uostalom evo ti link pa ih uporedi

Na mene je 2407WFP ostavio fenomenalan utisak, prvo zbog kolicine prostora koju imas na raspolaganju, a onda sve ostalo. Posle mesec dana koriscenja bih mogao da iznesem neke zamerke, ali su oni ponajvise zbog mesta gde je meni pozicioniran monitor, a ne do samog monitora.
Jedino sto je malo "klimav", ali nista bitno.

Još nešto, PhotoshopCS me obaveštava: "The monitor profile "LG L204WT" appears to be defective. Please rerun your calibration softvare" i daje ocije "Ignore profile" i "Use anyway". Kakav kalibracioni softver i kako da podesim profil?

Isto dobijam i ja na SyncMasteru 959NF. Photoshop tripuje :)

Hvala na savetima, uzeću wide, fensi je skroz :) Iovako planiram da zadržim i ekran koji imam sada a koji je naravno 4:3.

moguce, secam se da je ranije bilo problema sa ATI X500 grafickim kartama i DVI prikljuckom na FujitsuSiemens FS19W... bila je diskusija ovde na forumu...

Ne, nisu slabe vec na ATI nije dobro radio DVI, brljao je. Inache ja sam ima Gigabyte 6600 i FS19W je 100% radio ok. Dakle nesto drugo je problem: ili je monitor neispravan ili je graficka neispravna. Cim ubodas DVI kabl u monitor i komp i ukljucis oboje treba da vidis na monitoru POST poruke BIOSa (onaj ekran gde pise koliko memorije, koji diskovi... se nalaze u racunaru).

Ovaj tread me zainteresovao za kupovinu novog monitora. I shta na kraju?
Da idem na LG L204wt ili da sachekam Dell E207WFP. Oba monitora se krecu cenovno oko 300e , ali moram da budem siguran u to shta uzimam [poshto ce to biti dugorochna kupovina]. Kod lg-a ima vishe negativnih nego pozitivnih iskustva, ali istovremeno ima malo zastupnika dell-a ovde [barem cenovno ne zastupaju kako treba :d]. Generalan utisak od svih korisnika LG-a bi mi bio vishe nego koristan. Da li lg je dobar izbor za cena/kvalitet sistem?

Josh jedno pitanje

Koje panele koriste oba monitora?

pazi LG L204wt ima najbolji (najsavrseniji) TN panel koji sam do sada video.

- daleko je svetliji, kontrastniji... od recimo FujitsuSiemensa 19W / Acer 19" wide.

- Odziv je napokon savrsen (uzmete prozor koji ima crna slova na beloj podlozi i polako ga pomerate levo desno - na svim do sada monitorima koje sam video slova uvek kao da trepere; na LG-ju savrseno klize kao na CRTu).

- Nokia test gde imas gradiranu crnu boju od 0% do 10% prikazuje bez greske (FS19W - ne, Samsung 720T isto prikazuje bez greske)!

- Probijanje pozadinskog osvetljenja je stvarno minimalno.

- Crna je crna.

- Zasicenost boja je odlicna, kao i kontrast i osvetljenje (bar duplo bolje nego na FS19W)

i to je to. svaka preporuka (iako mi je monitor otisao na reklamaciju posle 6 dana :) - desava se sa svim uredjajima...)

Ne, nisu slabe vec na ATI nije dobro radio DVI, brljao je. Inache ja sam ima Gigabyte 6600 i FS19W je 100% radio ok. Dakle nesto drugo je problem: ili je monitor neispravan ili je graficka neispravna. Cim ubodas DVI kabl u monitor i komp i ukljucis oboje treba da vidis na monitoru POST poruke BIOSa (onaj ekran gde pise koliko memorije, koji diskovi... se nalaze u racunaru).

hm, posto tesko da su obe graficke defektne mora da je ili monitor ili kabal.
Znaci kad je samo dvi vezan nema boot screena uospte na oba kompa.
Kad je vezan vga i dvi ima bootscreen i na kraju kad podigne sys ja pokusam pozadi na monitoru da prebacim na dvi (ima dugme). Samo se pojavi nesto kao digital saving modus i predje u standby. Onda isto dugme pritisnem on se vrati u vga i ima slika.
Drugo nigde nevidim da ima da se nesto setuje u driveru kartice u smislu vga ili dvi.
Cak ni kao kad bi hteo da zakacim dva monitora, jedan na vga drugi na dvi.
Ajd videcu negde da uzmem kabal dvi drugi da probam.
Ako se neko jos nesto seti.....

hvala

hm, posto tesko da su obe graficke defektne mora da je ili monitor ili kabal.
Znaci kad je samo dvi vezan nema boot screena uospte na oba kompa.
Kad je vezan vga i dvi ima bootscreen i na kraju kad podigne sys ja pokusam pozadi na monitoru da prebacim na dvi (ima dugme). Samo se pojavi nesto kao digital saving modus i predje u standby. Onda isto dugme pritisnem on se vrati u vga i ima slika.
Drugo nigde nevidim da ima da se nesto setuje u driveru kartice u smislu vga ili dvi.
Cak ni kao kad bi hteo da zakacim dva monitora, jedan na vga drugi na dvi.
Ajd videcu negde da uzmem kabal dvi drugi da probam.
Ako se neko jos nesto seti.....

hvala

Ja sam "sličan" problem imao dok sam držao 21" CRT i LG-a zajendo nakačene, istaknem CRT i ovog jednostavno nema, tj nema slike na njemu. Problem sam rešio tako što sam u drajverima samo namestio da mi je primary display na DVI (pošto sam već koristio CRT on je bio primary). Brobaj to pa javi da li pomaže.

Vrh Dno