Šta je novo?

Koji 20" TFT?

jero

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2006
Poena
301
ljudi posto ima i nas koji hocemo 20" tft reci te nesto i o njima ko ih ima neka kaze neka iskustva itd??

potpuno se slazem sa tobom, ali tako je pisalo u Digitalu. seckanje na stranu, sta mu zameras konkretno? tacnije, koje si mu ti mane nasao, ako ih uopste ima (osim cene)?

Poslednja izmena:
NEC-u zamerke ? Tesko :)

A da.. tiho zuji dok je u stand-by-u, ko neki jeftini Samsung. Ali, obzirom da meni nije nikad u stand-by-u.......(zujanej tipa pola ljudi cuju, pola ne.. stanradno za ovaj "problem").
Slika je odlicna, kvalitet izrade rula ergonomija je taman koliko mi treba (nema pivot, ima visinu, rotaciju i tilt). OSD je sjajan, izmena DVI->VGA->DVI je na jednom tasteru. Ima USB 2.0 hub, DVI i VGA..
Da sam ga ja pravio imao bi jos jedan DVI i prolaz za sluske/mikrofon ali.. reci da je to nedostatak bilo bi trazenje dlake u jajetu.
U svakom slucaju, ja sam prezadovoljan.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Eizo S2110W, 21" wide. E sad, mene zanima gde on ima kod nas da se kupi?
Sta znaci ono S u imenu S-PVA i S-IPS panela?

Ajde ljudi brze to malo odgovarajte :) Gde ima taj Eizo kod nas

Poslednja izmena od urednika:
Aleksandar je napisao(la):
Ja sam dugo razmisljao o 20" TFT monitoru. Na kraju sam uzeo 21" Samsunga 215TW, 1680x1050 rezolucija, S-PVA panel, zaista je sjajan.
Planiram uskoro da uzmem ovaj monitor, po svim karakteristikama mi odgovara, bilo bi lepo da je malo jeftiniji, ali važnije mi je da kupim kvalitetan monitor koji će mi trajati (prethodni sam kupio pre 6 godina i još uvek me savršeno služi).
Zanima me da li imaš neku zamerku, tj. da li si mu tokom korišćenja našao neku bitnu falinku?
U principu sam prelomio da ću ga uzeti, ali hoću da budem siguran da me ne čeka neko neprijatno iznenađenje kada već dajem toliki novac.

pa moze neko da mi nadje neki 21 ili 20" incha widescrean posto mi je potreban sto visa rezolucija za rad sa grafikom.. (ali naravno filomovi i igre :) ) ali da nije neka urnebesna cena..?

pa moze neki samo da je osvezenje manje od 8ms ili pak 8ms to jest best for money :)

ali da nije cena preko 450 eura?

Čudo informacija o LCD monitorima

Ja merkam Viewsonic VX2025W, mada me gadno kopkaju 23"monitori. Ladno su 2x i više skuplji i to je ono što još uvek drži u dilemi - vredi li... Kada pogledaš na papiru, to kao nije mnogo veće povećanje, ali kad ih vidiš jednog pored drugog onda 23" deluje znatno, znatno veće.

Ako ces da uzmes 24" ili 23" uzmi Samsung 244T, bolji u toj klasi ne postoji, osim mozda Eiza sa istim panelom ali ovde svi kazu da se Eizo monitori ne mogu naci kod nas, sto je stvarno steta...
A sto se tice 20" vidi taj View Sonic ili Samsung 215TW

Sasa je napisao(la):
NEC-u zamerke ? Tesko :)

A da.. tiho zuji dok je u stand-by-u, ko neki jeftini Samsung. Ali, obzirom da meni nije nikad u stand-by-u.......(zujanej tipa pola ljudi cuju, pola ne.. stanradno za ovaj "problem").

Pozdrav!

Ovo sam doziveo na Viewsonic-u VP191b...

Na ovoj adresi ima spisak nekih s-pva panela.

A na ovoj adresi imaju PDF-ovi izdani od strane proizvođača u kome se navode detaljne karakteristike panela. Pa kome treba i ko razumije materiju, detaljnije od nivoa opšteg i prosječnog korisnika i kome je interesantno štivo iza cca. 5 strane, nek' izvoli.

Link je FTP.

Ovo sam tražio ne znam ni ja koliko, a sad sam našao sasvim slučajno.

Ima li možda neko precizniju informaciju vezano za BenQ FP241W? Negdje na netu sam pročitao da će cijena biti 800 jevrejčića (naravno, u normalnim zemljama)... Dotična svijetleća kutija koristi Samsung s-PVA panel... A ima i HDMI konektor...

Poslednja izmena od urednika:
castor je napisao(la):
Ima li možda neko precizniju informaciju vezano za BenQ FP241W? Negdje na netu sam pročitao da će cijena biti 800 jevrejčića (naravno, u normalnim zemljama)... Dotična svijetleća kutija koristi Samsung s-PVA panel... A ima i HDMI konektor...

Mene više zanima da li će i taj DVI da ima HDCP ili će biti po principu "pa imate HDMI, šta sad treba i na DVI-u".

205bw mozes pogledati u samsung shop-u u Beogradskoj 51. Barem je juce bio tamo. Kod njih je doduse cena nesto veca nego sto se moze naci po gradu (370-380 - sa PDV--om)

nema ga nigde ....tj nema ga za te pare..nashao sam ga za 45 000!!!:mad:

Da, i ja sam upravo to saznao, ali kao sto rece Sasa bice ga za oko 2 nedelje. A cena ne verujem da ce biti visa nego ovih 370e za koliko sam mogo da ga pazarim da nisam kilavio. Nego da li je neko imao iskustva sa modelom sm203b. To je 20" sa standardnim odnosom stranica od 4:3 i rezolucijom 1400x1050 sto mislim da je idealna rezolucija za tu velicinu. Na www.idealo.de je oko 50 evra jeftiniji od modela 205bw, sto znaci da bi kod nas trebalo da bude tek nesto preko 300 evra. To bi bilo jako zanimljivo.

Mene zanima LCD monitor do 1200 E a da je 23-24 i po mogustvu da nije widescreen (mada i moze).. Medjutim videh da imaju neki sad kao hdtv monitori sta vec koji su jos veci a u toj su ceni.. Na monitoru bi se radila grafika - kao i igrale igre - a vrlo mi je bitno da na njega moze da se nakaci PS3 kad se pojavi.. Sta da uzmem za 1200 E - sta bi bilo najpametnije - monitor - HDTV ili nesto trece..

Samsung 244T jel to ima negde kod nas i koja mu je realna cena kod nas ?

http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?sid=11009 a sta kazete BenQDV3251
jel on moze da se koristi za sve ovo sto sam naveo ? Da moze da se radi grafika (a da se ne zavrsi kod oftamologa) a da i igre lepo rade 8ms hmm.. Ufff totalno sam zbunjen,,

Hvala..

Pozdrav!
1. Postavio si pitanje u pogresnom topicu :)
2. Neces bas moci da nadjes 23-24" LCD a da nije widescreen
3. Samsung 244T ti je oko 1200evra i on ce moci da ti sluzi za sve navedeno i on ti je kod nas najbolji izbor. Trebalo bi da ga ima u Erc Commercu koji su zastupnici Samsunga kod nas
4. Taj BenQ bi ti sluzio za sve osim grafike, tako da ako imas love uzmi Samsung za grafiku i igranje na PC-u, a BenQ za PS3 i filmove... :)

Kao sto rekoh, Samsung 244T ti je najbolji izbor sto se svega tice i uklapa se u tu sumu :)
A sa LCD TV-om neces moci da obradjujes grafiku, nego da se igras i gledas filmove

Vrh Dno