Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

!

No hard feelings. :wave:

1919s

za 197e mora da ima neku manu :) bolje postolje nego neshto drugo ;)

DS9 je napisao(la):
Hvala Mx, bilo je vrlo poucno.
Pogledao sam testove na benchmarku za 970p i 971p i cini mi se da bi mi odgovarao 971p, jer prema onome sto pise to najbolje prikazuje fotografije, ako sam dobro shvatio. Jel` ima alternativa drugih proizvodjaca u tom cenovnom rangu?

Nema na cemu. :) Evo ti jos bolji test za 970p http://www.tomshardware.com/2006/03/27/the_spring_2006_lcd_collection/page25.html . To je jedno od boljih resenja za fotografije u toj klasi, a najbolje je da pitas ljude sa foruma za detalje, dosta njih ima te 970/971P modele. Mada mi se cini da su boje na crt-u i dalje vernije od dobrih tft-ova. Uglavnom pogledaj ga negde obavezno.

Hvala na preporukama Pero. Moracu jos malo da gledam te monitore pa da odlucim.
Ranije je izbor bio mnogo laksi, 15,17 ili 19" CRT pa jos samo trinitron ili ne. :wall:
Poz

Uzimam ovih dana 19''-ticu do 250e. Sta mislite o Viewsonic VA912, 8ms, Multimedia TN TFT LCD, 0.294 pixel pitch, 30-82kHz, Analogue & Digital I/F, Native Res. 1280 x 1024, Contrast 600:1, Brightness 250 cd/m2, TCO99, 140/130 @ 10:1 C/R, External
...ili nesto drugo, trece,...?
Hvala na pomoci!!!;)

e a šta mislite o philips monitorima?? ortak mi reče da su trenutno najbolji što se tiče odnosa cena-kvalitet.....

Ne mislim o njima :)

Imaju isti panel kao LG. Redji su....malo tezhe ide garancija makar u NS. Mada ima modela sa 0bp garancijom.

Isnogood -kako ocenjujes kvalitet slike 1919s u odnosu na 204wt?
Na LG sajtu pise da 1919s moze da prikaze 16.7 miliona boja tj da je 8-bit panel.Pomislio sam da je mozda isti panel u pitanju kao i kod 204wt samo bez dvi,manji je i drugi format.

HITNO mi treba odgovor na ovo pitanje! Citao sam dosta ovde na forumu o raznim 19''-cama i izbor je pao na sledeca 2. Znaci treba mi samo vase misljenje koji od ova 2 da uzmem (razlog sto nisam stavio neke druge je CENA)
Znaci u pitanju su:

- 19" TFT ViewSonic VA912, 1280x1024, 800:1 (typ), 8ms, 300 cd/m2, RGB Analog, DVI-D, Speakers 1.5W x2 (256.00 €)

- 19" TFT Samsung 920N, SyncMaster, Silver, 8ms, 1280 x 1024@75Hz (243.00 €)

Hvala unapred svima.... :wave:

Poslednja izmena:
za malo vise para uzmi 940N.

Zmilosh: kanda sam ja video baksuzni primerak 204wt imao je neki preliv rozikast...tako da mi se slika nije svidela. Ali drug je uzeo i prezadovoljan je ali ja nikako da odem da vidim, tako da ne mogu da dam objektivan zakljuchak.

Raksa: ja bi probao da izbegnem samsung N ako je ikako mogucje:( VS nisam video u radu.
Ako imash prilike da vidish oba najbolje ih sam pogledaj, ipak ti kupujesh sebi monitor;)

@ZMilos - 1919s i 204wt je tesko porediti.

@isnogood - nejasno mi je tvoj animozitet prema samsung"N" seriji.
ja imam 1 primerak iz doticne serije i vrlo sam zadovoljan njime.

Poslednja izmena:
@isnogood - odlucio sam se za Samsung ipak a napomenuo sam da je jedan od razloga i cena! Od LG-a sam odustao (iako je jeftiniji) tako da je izbor pao na 940N...

27.10.2006 - NS

- Samsung 920N (20150 din)
- Samsung 940N (21960 din)

Hvala svima na pomoci ;)

Samsung 940B ili 931BF ?!

E sada mi više nista nije jasno!
Već 2 nedelje planiram da kupim 940B (DVI, 8ms...) koji se više ni ne proizvodi,
kad danas naletim na 931BF (DVI, 2ms, i sve ostalo bolje od predhodno navedenog),
a cena približno ista!
Mora da postoji neka caka...
Molim bilo koga ko zna koji je od ova dva TFT-a bolji da mi kaže, pa da onda uzmem bolji.

Hvala unapred!

uzmi Zamzunga 940N

bf nema pivot :)

Na LG 1919S se pojavio 1 mrtvi pixel. Monitor je star oko mesec dana, pa da vas pitam, da li da trazim zamenu, odnosno kako stoji LG sa 0 bad pixel garancijom?

Znaci nema 0 dead pixel garancije? :( Verovatno treba 5 ili vise da se pojavi da bi mogao reklamirati.

eto....

:wall: eto... :wall:
ne lajem ja dzabe uzmite samsunga :eyebrows:

sto nisi testirao monitor pre kupovine ???:S:
nije mi jasno da neko istrese 200 i kusur eura za stvar koju posteno ni ne pogleda :smash:

Znao sam da ce da se nadje neko pametan sa takvom izvalom... :d

BTW, procitaj bar sta je covek napisao - posle mesec dana se pojavio BP - to moze na SVAKOM monitoru da se desi, al' je verovatnoca vrlo mala...

E Dark nista ne citas, pa rece covek da je monitor star mesec dana i da se pojavio bad pixel...`ebi ga desava se nazalost :S: A sto se Samsunga tice, nisu ni oni nista bolji sto se tice garancije vezane za bp...Imam i ja Samsunga, da ne ispadne da pljujem po istom zato sto volim LG ili sl :D Koliko ja znam samo Philips (i to samo na odredjene modele) ima 0 bp garanciju tj ti modeli imaju PerfectPanel oznaku a i ViewSonic na neke ima 1bp toleranciju a mislim da i oni imaju neke modele sa 0bp al nisam siguran...Asus ima 0 bright dot na neke skuplje modele...

Nije poenta sto je monitor star mesec dana.
Poenta je da je LG malo "naklonjeniji" bad pixelima ...
pogledajte malo po stranim forumima ( narocito wide modeli )...
al' ajd' da ne ispadne da stalno kritikujem - to se moze desiti i nekom drugom proizvodjacu

Vrh Dno