Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Lg 1932p Ili Acer Al1951, Pitanje Je Sad?

Sta da pazarim?

LG 1932P
Nafalise ga nevidjeno na stranjskim sajtovima

ACER AL1951Cs
i njega su falili ali on ima manje uglove vidljivosti. Al sa druge strane poseduje crystal bright tehnologiju koju sam u CT shopu video na delu . Slika na njemu izgleda fantasticno, crna je crna - stvarno extra. Potpuno sam zapanjem kvalitetom slike. Picio je Jacky Chen DVD. Jedino sto me brine je taj odsjaj. U prodavnici je bilo dosta izvora svetlosti ali ja nisam primetio vece odsjaji koji bi mnogo smetao. Bilo ih je ali ne neka katastrofa.
A da nisam primetio ni one kocke i kockice na slici, koje se na ostalima mogu videti na crnoj podlozi. Btw, u CT mu je cena 41 000 din, da dobro ste procitali. za oko 13 000 vise nego u dr. radnjama.

E sad nisam video ovaj LG na delu. Ovaj LG ima bolje uglove, pivot, mnoge recenzije kazu da je na njemu crna odlicna.

Pa sta vi kazete sta je bolje.

PS Kakva je garancija na bad Pixel za LG i Acer, u radnjama kao ne znaju nista odredjeno. Kazu idi na firmin sajta pa sta pise to ti je.

FALA VELIKA

Sto se odsjaja tice ako ti prostorija nije totalno zamracena imaces velikih problema. Prenosim ti to jer sam citao dosta opisa takvih monitora ali nisam licno probao

Obzirom da su oba TN paneli, crna će biti crna samo dok gledaš pravo u monitor :D

Koliko košta LG kod nas?! Ovaj ACER je lep, ali me postolje neviđeno podseća na one "zumbalice" za dokumenta :p

LG oko 26 000

Acer oko 27 000

Ovaj ACER je lep, ali me postolje neviđeno podseća na one "zumbalice" za dokumenta :p

Moguce je da je to Acer postolje za konfete. Neki monitori imaju usb i zvucnike, a neki konfete:d

Sto se odsjaja tice ako ti prostorija nije totalno zamracena imaces velikih problema. Prenosim ti to jer sam citao dosta opisa takvih monitora ali nisam licno probao

I ja sam citao malo na tu temu i nisu bas tako ostri kao ti u oceni odsjaja. Uglavnom se smatra da gde ima mnogo izvora svetlosti (kancelarije,outdoor-laptopovi) ova tehnologija zna da smeta. Ja koristim racunar u kucnim uslovima. Ono sto sam video, doduse relativno kratko, odsjaj nije strasan. Ili mi se to samo cini. Neko je bas spominjao ovde ko ima oval monitor problem odsjaja ali nije rekao da li je to katastrofa. da li je potreban mrkli mrak za upotrebu. i da li malo odsjaja vredi zrtvovati zarad extra slike.

Ja sam se prakticno bio vec odlucio da uzmem LG a ne Acer bas zbog odsjaja. Al me je ono sto sam video dosta pokolebalo. Kvalitet slike (ostrina, boje) je iznenadjujuce dobar.
problem je sto nisam video taj model LGa. Bio je jedan model LG (ne znam koji, nije ovaj sto me interesuje) pored Acera al po kvalitetu slike mu nije ni prineti.

Poslednja izmena od urednika:
Strašna trilema!

Na topicu se puno pricalo o Wide monitorima (pročitah sve 43 strane, majko mila) ali skoro niko da pomene Samsung 940BW??? Kako to? Monitor ima DVI, pominje se i HDTV(meni nije bitan) 4 ms(ni one mi nisu previše bitne) , cena od oko 270 eura (e to mi je bitno) je jako konkurentna. Odvojio bih do 300 evra pa jel neko moye da povuče paralelu izmedju njega i toliko pominjanih Acer-a i FS-a? Možda još neki LG konkuriše odnosom cena-kvalitet do 300 eura ali prvenstveno me zanima Samsung, čisto zbog kompletnosti. Jel treba da brine njegov kontrast od 500:1 ?? Koliko je taj podatak bitan?
Zamalo danas da ga kupim ali ipak bi bilo super da neko ko je imao iskustva sa njim kaže nešto više. Rešio sam sledeći monitor će mi biti Wide jer i na laptopu mi je ista razmera i odgovara mi. Monitor mi koristi za programiranje i filmove. Hvala na savetima. Da pokrenem ovaj topic?

16ms? Pa čemu to i još po ceni od oko 400$ (barem sam ja tako uspeo da nađem specifikacija)?

Lg L1919s

Prevrteo sam onu temu koji tft 19'' i vise nemogu da se snadjem koliko ima strana! :)
Stoga vas molim da mi kazete jer valja ovaj LG ista?
Imam Samsung 940B ukoliko se isplati uzimati ovaj LG uzeo bih ga,a mog samsunga bi dao sestri.
Tako da sta mislite????
p.s zanima me najvise ovaj kontrast od 1400:1 ... posto pise da je digitalni? Jel to ono kao kod digitalnih aparata, digitalni i opticki zum? U smislu da je "vestacki" taj kontrast... koliki mu je onda "realni"?

navodno 700:1 :)
Lepa je slika...pazi taj tvoj B ima dvi, 1919s nema

ja zamzunga ne volim, ali u ovom slucaju savetujem da ipak lg das sestri... ipak je dno dna model, tj entry...

Ako kupish pogledaj jedan pored drugog..pa odluchi :)

A zasto je dno dna, uzmi u obzir cenu. Ne mozes da ga poredis sa modelima skupljim za 100-150€, ili da kazes tako nesto zato sto ti imas bolji i zato sto ti se ne svidja.

Znaci, reci mi zasto si rekao da je dno dna?

Ja sam pre par dana uze 2 LG 1919s i mogu reci da sam, za te pare, prezadovoljan slikom. Toliko da cu pazariti jos 2;)

navodno 700:1 :)
Lepa je slika...
True...:smoke:
pazi taj tvoj B ima dvi, 1919s nema

E, a kolika je realna razlika? I koja je razlika, ja imam prilike da svakodnevno radim na 1919s i 940b, i iskreno nisam primetio nesto losiju sliku na 1919s. Ili je ja ne vidim zato sto ne trazim dlaku u jajetu. Znaci bitno mi je da radi ispravno i da nema bad piksela, da nema problema sa slikom, i to sam i nasao. Ja ne znam sta monitor treba jos da radi da bih ga ja kupio? Da ima pivot? Nije mi potreban.
Znaci, ono sto ja hocu da kazem je: Nisam trazio nista specijalno ili skupo, kupio sam ono sto zadovoljava moje potrebe za sto manje para, zar to i nije poenta? I zadovoljan sam sa tim, a ne kontam koja je to extra razlika izmedju dva gorepomenuta monitora, jer, kao sto sam vec rekao, imam svakodnevne prilike da blejim i u jedan i u drugi monitor, i nemam zamerki lg-ju. Ne kazem ni da imam na samsunga, ali lg ste napali, pa bih molio za konkretne razloge, posto meni nisu poznate? To se vec par puta pominje po forumu, pa sam zato ovo sve i napisao. :type: :wave:

Poenta je u "kad se uzme u obzir cena"
za 200eu je super, ali kad se poredi sa 150eu skupljim monitorima onda je losiji...
da je toliko super ne bi skuplje ni pravili... |>> dakle 1919 je dno lg-ove ponude i kao takav je ok... sigurno je bolji u poredjenju sa xelo ili kakvi se vec zbudzevi ovih dana prodaju...
u ovom konkretnom slucaju, covek je rekao da vec ima 940b, koji bi u opstem slucaju trebao da je bolji od lg1919 i ja sam ga posavetovao da zadrzi isti...

pitam se pitam da li je danijel00 video taj LG ili pricha po ceni, ako je jeftino to je ******??

Pivot na tim "obichnim" samsunZima je gotovo neupotrebljiv...ljudi pa to kad jednom okrenete ekran posle vas mrzi da vratite:) umrecjete od kablova...drugo je ako uzmete neki samsung P ili 760BF...ali to je vecj druga pricha...

Shto se tiche LG-a, 32 1919s uzastopce u startu nisu imala BadPixel, ne znam kako je to dalje ishlo. Za samsung nemam podatke...

Moje iskustvo je da na samsungu probija osvetljenje, a da na LG ne..ali posle su me ovde neki ljudi demantovali chak je bio jedan dechko shto mu probija na 1970h osvetljenje <lg 19 od cirka 350-380e> tako da...ne znam..najbolje pogledaj..ja imam jedan "birani" primerak 1919s i jedan iz kutije i stvarno sam zadovoljan, pogotovo za te pare.

Pa ima monitora na kojima je slika bolja na sub-u nego na dvi:) mada ajde da ne preterujemo..bolje je slika dvi, voleo bi da mi monitor nema dvi, ali za sada ne osecjam da je to neka posebna mana.

Kupio sam BENQ FP93GX 19" TFT a hteo bih da prodam Samsung 17" 795DF pa me interesuje koliko da ga cenim i gde da ga prodam? Napominjem da je kupljen prosle godine i da ima jos garanciju. I recite mi jel dobar ovaj BENQ sto sam kupio?

Acer Utisci

Ja na kraju kuph Acer AL1951Cs (4ms, 700:1, 400 cd/m², 16.7m, DVi) i nisam se pokajao. Zao mi je sto nisam mogao da vidim i LG 1932p al ebiga.
na aceru je slika extra. slika je kristalno jasna, a boje su dosta zivlje nego na crt. jedino sto su na crt nijanse cini mi se nesto bolje. duhova u igrama nigde nema, crna je crna. Filmovi izgledaju fantasticno kao i slika sa tv kartice, nisam verovao da ce biti bolje nego na crt.
Mozda je slika nesto osvetlijenija za moj ukus-shining:D Al ce ga regulisemo. Takodje, probijanja pozadinskog osvetljenja ima i to samo po gornjoj i donjoj ivici i samo kada je pozadina crna. Ali je to zanemarljivo.

Najvise sam se bojao da li ce odsjaj biti jak, s obzirom da ovaj model koristi crystalbrite tehnologiju. I tu sam se prijatno iznenadio, odsjaja ima jedino kada je slika potpuno crna, a to je kada je monitor ugasen.:d U odnosu na crt odsjaj je nesto malo veci. U tamnim scenama (filmovi) odsjaj je potpuno zanemarljiv.
Tako da i kada bi uzimao neki drugi monitor obavezno bi morao da ima crystalbrite ili slicnu tehnologiju (xbright-sony), jer je slika dosta, dosta bolja u odnosu na klasicnu mat, anti-glare tehnol. koju vecina TFT monitora ima.

Ko se misli koji monitor da uzme moze slobodno da se odluci za ovaj model. Za multimediju je nezaobilazan

evo review koga interesuje: http://www.ukgamer.com/index.php4?action=article&id=254&page=1

Poslednja izmena:
Kupio sam BENQ FP93GX 19" TFT a hteo bih da prodam Samsung 17" 795DF pa me interesuje koliko da ga cenim i gde da ga prodam? Napominjem da je kupljen prosle godine i da ima jos garanciju. I recite mi jel dobar ovaj BENQ sto sam kupio?

Imam ga na poslu, odličan monitor 2ms video odličan, ugao gledanja odličan, kontrast dobar. Šteta što nema neki ozbiljniji program za fino podešavanje, mada auto opcija veoma dobro odradi posao. U prvo vreme kad sam ga poredio sa Samsungom970 činilo mi se da imaju slične karakteristike. Jednostavno sam ih stavio jedan pored drugoga i probao sve varijante.
E a onda sam seo i polako detaljno naštelovao sliku na samsungu i bilo mi je jasno zašto je skuplji i toliko hvaljen. Jednostavno ko ima para da se isprsi za 970 ili 971 neće mu biti žao ni jednog evra. Ja ga koristim kod kuće za pripremu za štampu i obradu videa i prezadovoljan sam. Jednostavno mogu duže vremena da provedem ispred monitora bez zamora. A lepo izgleda na stolu. Imao sam prilike da radim i na philipsu i na Belinei. Belinea je bila veoma dobra ali ko je proveo jedan dan radeći na samsungu 970, teško da će sa bilo čim drugim ispod te klase biti zadovoljan.

Kada bih imao 10 monitora jedan pored drugog ja bih rekao kakav je ali posto gledam samo u ovaj ne znam!!!
Da ne preudiciram.... POZ!!!

Pa pretpostavljam da si malo pogledao neke review-ove monitora kao i ove teme vezane za tft monitore na benchu pre nego sto si pazario taj benq?

A i nema potrebe da imas 10 monitora pa da poredis, vec naravno da cujemo kakvi su tvoji licni utisci, tj kvalitet prikaza, ugao vidljivosti, kvalitet izrade i sl stvari...

Jedno kratko pitanje za poznavaoce 19" tft monitora. Uskoro ako ne vec sutra hocu da kupim LG1919S. Kada sam to saopstio jednom mom prijatelju, on mi je poslao sms sledece sadrzine: "pripazi se posto ces morati terati sve igre u nativnoj rezoluciji LCD-a 1280x1024 za sta 7600GS nije sposoban." Jel istina to sto kaze?

covek mora samo da umre :)
mozes ti i da teras u 1204x768, ali ce slika biti nesto losija.
a da GS nije sposoban za 1280x1024 - nije (barem ne za max. detalje).

Poslednja izmena:
Vrh Dno