Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

vec neko vreme moj drugar se lozi na nesto od 19".
on se inace bavi grafikom i bitna mu je ostrina slike. vga nije problem.
ovaj tred je prilicno dugacak, a ja nemam dovoljno zivaca da citam sve...
pa, ako moze PM sa nekim adresama, gde moze da se vidi ono sto se kupuje (prikaz, boje, mrtvi pixeli...) ?
generalno jurimo neki samsung (uglavnom ga svi hvalite u tredu) ~300-350 E, pa da sutra ili prekosutra idemo da pazarimo...

hvala na pomoci :wave:

Posto te mrzi da citas :d onda si propustio da ljudi hvale Belineu - npr. "ovaj" Pinhead :wave: se isto bavi grafikom i ako je on zadovoljan sa Belineom 10 20 35w onda to treba puno da znaci :D (mene je ubedio :) )..sto se tice ostrine, ovaj model belinee mislim da ima manje pixele tako da je samo bonus... a ako neces ovaj onda obrati paznju na vrstu panela pri kupovini (TFT je losija klasa)..

Poslednja izmena:
TFT losija klasa?! Valjda mislis na TN ekrane u odnosu na MVA? :d
TN izbegavati... MVA rules.

I da.. Belinea rules. Ja sam ponosni vlasnik ovoga sto mi pise u profilu pod TFT ;)

Samo da se nadovežem na moj prethodni opis Belinea 10 19 25. Za vikend sam poterao Micro Machines V4 na istoj. Igra je prilično dinamična, a ja nikakvo zamućenje nisam primetio, a baš sam se trudio da ga primetim :d . Sve je teklo jako glatko, tako da me dotična Belinea još jednom prijatno iznenadila. Izgleda da je deklarisanih 8ms odziva prilično blizu istine.

Problem sa Belineom 10 19 20 je sto vise ne mozes da nadjes i da hoces :D ja bezuspesno trazim vec mesec dana (doduse, ne toliko aktivno, ali znam da je bling bling isto trazio a on je okrenuo sve brojeve od BG do NS :d). Tako da mozda eventualno ti ostaje da trazis 10 20 35w (ako ga jos ima, tj.)

veljkoz je napisao(la):
...ali znam da je bling bling isto trazio a on je okrenuo sve brojeve od BG do NS :d).
Sve sto imam da kazem je katastrofa, nije mi jasno zasto ga firme ne nabavljaju, valjda hocu da prodaju ostale odele, ne znam nisam pametan :d
Sve u svemu moram uzeti 102035w, samo da stigne :)

Za samsung znam da ima jedan showroom u Golsvortijevoj 23.

Mislim da će ti Samsung dati da probaš i u Samsung shopovima... Ima jedan u Beogradskoj, čim kreneš od Bulevara ka Slaviji sa desne strane.
Video sam već dosta postova gde se ljudi žale da ne mogu nigde da nađu Belinea monitore... Nemam pojma kakva je to frka. Ja sam za sebe pazario 10 20 35 W pre par meseci, i našao ga u prvoj firmi koju sam okrenuo (mada se tad bio tek pojavio). Pazario sam skoro i 10 19 25 za devojku, a i njega sam našao u istoj firmi iz prve :d

veljkoz je napisao(la):
Problem sa Belineom 10 19 20 je sto vise ne mozes da nadjes i da hoces :D ja bezuspesno trazim vec mesec dana (doduse, ne toliko aktivno, ali znam da je bling bling isto trazio a on je okrenuo sve brojeve od BG do NS :d). Tako da mozda eventualno ti ostaje da trazis 10 20 35w (ako ga jos ima, tj.)

istina da je tesko doci do 101920... ja sam potegao heavy metal veze da ga dobijem..

nego sad idem na letovanje oko mesec dana.... pa kontam da ga prodam a kad se vratim da uzmem novi :>

Kolko' nudite? :d

kupismo 940B - dvi, pivot, black, ostra slika, odlican ugao, neprezasicene boje - ODLICAN !!!
i 0 (i recima NULA) mrtvaka !
dadose nam garanciju 3 godine i tri mrtvaka, bilo gde na ekranu...
i drugar i ja prezadovoljni !

poz i hvala na pomoci

Možete li mi preporućiti neki dobri za svakodnevni rad 19" Samsung sa 8bpp. Zainteresovan sam za Samsung 970P, ali odbija me to što je 6bpp. Mislim da bi za te pare trebao biti stvarni 8bpp, a ne 6bpp + dithering. Inaće, jel neko zna kad izlazi 971P i dali će biti stvarni 8bpp ili isto ko i 970P koristiće dithering.

U poslednjem broju casopisa COM je izashao test od 20 TFT-LCD od 19" monitora pa svima koji, kao i ja, ne znaju sta bi da kupe od doticnih mogu da procitaju opis o gotovo svim trenutno aktuelnim monitorima kod nas. Skrenuta je i paznja na to sta je bitno a sta manje bitno kod kupovine TFT-a u zavisnosti od potreba korisnika. Moja jedina zamerka je što nije testiran ni jedan Philips ili Sony ali su svi ostali tu. BTW moj faforit je Belinea 10 19 25W ili 10 19 35 W.

Poslednja izmena:
Evo juce sam uzeo Belineu 10 20 35w :banana:
Nema ni jednog mrtvog pixela/subpixela (da kucnem u thread :d). Za sada u filmovima nisam primetio nista neobicno, dok je za igrice (igrao sam CS) ocaj. Gotovo da nema duhova, ali je dosta izrazeno zamagljivanje objekata pri kretanju. Btw. ima li ovo veze zbog toga sto nisam igrao u native rezoluciji?
Anyway, komp mi ne sluzi za igranje tako da mi ovo i ne predstavlja problem.

Ima li neko da predlozi neki software za kalibraciju tft monitora?
:type:

Ajde probaj u native pa javi jer ja jedino shto igram od igara je CS Source jednom nedeljno sa drushtvom u mrezi pa mi treba TFT koji moze to da gura. I ako mi je Belinea faforit to zamucenje bi bash mogao da bude problem.

Sam Fisher je napisao(la):
U poslednjem broju casopisa COM je izashao test od 20 TFT-LCD od 19" monitora pa svima koji, kao i ja, ne znaju sta bi da kupe od doticnih mogu da procitaju opis o gotovo svim trenutno aktuelnim monitorima kod nas. Skrenuta je i paznja na to sta je bitno a sta manje bitno kod kupovine TFT-a u zavisnosti od potreba korisnika. Moja jedina zamerka je što nije testiran ni jedan Philips ili Sony ali su svi ostali tu. BTW moj faforit je Belinea 10 19 25W ili 10 19 35 W.

zasto bas 10 19 25w? Zbog wide-a?

Najmanje zbog wide-a. Svidja mi se dizajn, kvalitet prikaza, DVI ulaz i cena koja je cca<300e i po tome je u rangu sa Samsungom 920N od kojeg je za nijansu bolji.

Je li neko probao Samsung 970P preko DVI ulaza. Mozda kad je monitor priklucen preko DVI ulaza koristi se 8 bitne boje, a kaj je preko analognog 6bit +dithering. Ne znam zasto bi to moglo biti tako, ali nadam se da je tako.

memberix je napisao(la):
Je li neko probao Samsung 970P preko DVI ulaza. Mozda kad je monitor priklucen preko DVI ulaza koristi se 8 bitne boje, a kaj je preko analognog 6bit +dithering. Ne znam zasto bi to moglo biti tako, ali nadam se da je tako.
Sacekaj jos malo...
http://www.letsgodigital.org/en/news/articles/story_6855.html
Eto ga 971p,trebao bi da bude osmobitni.

Kao sto vidis,ocekuje se u julu u Evropi,znaci kod nas u septembru,cena 500+ eura,pa ti vidi ako ti je toliko bitno 8 bita,sacekaj ga.

Poslednja izmena od urednika:
malo me mrzi da citam ceo tread:D
trebao bi mi 19" tft koji bi bio namenjen pre svega sa gaming.takodje,bilo bi pozeljno da ne dolazi do prevelike deformacije slike pri menjanju rezolucije.
ipak ovaj 6600GT ne moze da izvuce sve u 1280X1024.

cena bi trebala da bude manja od 400e.pozeljno okolo 300.

sad,jel postoji ovako nesto,ili da jurim u klasi do 17".

E sad za igranje jako vazna napomena!
U zadnjih mesec-dva probao sam par monitora (filips, samsung, quart, acer) odziva od 4-12 ms bas u igrama.
Cak i na modelima od 12 ms FPS se igraju bez problema. Na 8 ms to je vec uzitak. Ni traga od "zamucenja" (q3, cod2, HL2:DM, CS:source, UT, q1-q2 i tako to).
I onda ajde da probam cs1.5 /cs1.6
Taj budjavi mod koji je stalno pravio gluposti, ima vidljivo zamucenje cak i na modelu od 4 ms u bilo kojoj rezoluciji.
Znaci ako moze jedan q3 da radi i da mi u gornjrm desnom uglu pise 125 fps i da slika izgleda kao kristal, nikada necu shvatiti tu budj od "kantera" koja naravno jedina pravi probleme.
Nekad mislim da su ljudi koji su pravili CS uzeli taj q1 engine i modifikovali ga bugovima :d

igor2 je napisao(la):
E sad za igranje jako vazna napomena!
U zadnjih mesec-dva probao sam par monitora (filips, samsung, quart, acer) odziva od 4-12 ms bas u igrama.
Cak i na modelima od 12 ms FPS se igraju bez problema. Na 8 ms to je vec uzitak. Ni traga od "zamucenja" (q3, cod2, HL2:DM, CS:source, UT, q1-q2 i tako to).
I onda ajde da probam cs1.5 /cs1.6
Taj budjavi mod koji je stalno pravio gluposti, ima vidljivo zamucenje cak i na modelu od 4 ms u bilo kojoj rezoluciji.
Znaci ako moze jedan q3 da radi i da mi u gornjrm desnom uglu pise 125 fps i da slika izgleda kao kristal, nikada necu shvatiti tu budj od "kantera" koja naravno jedina pravi probleme.
Nekad mislim da su ljudi koji su pravili CS uzeli taj q1 engine i modifikovali ga bugovima :d

Ne znam kako to vidis 125fps na bilo kom monitori, posebno na tft-u koji imaju max osvezavanje 75. Ili ti fps ne valja ili imas cepkanje zbog nedostatka vertical sync-a, no ne valja u svakom slucaju :)

scouser je napisao(la):
Sacekaj jos malo...
http://www.letsgodigital.org/en/news/articles/story_6855.html
Eto ga 971p,trebao bi da bude osmobitni.
I 970p je trebao da bude 8-o bitni i tako se reklamira (proveri specifikacije)..., tako da predpostavljam da ce 971p biti takodje 6-o bitni samo sa pojacanim kontrastom jer izgleda da je samsung zauzeo takav kurs.
Ja koristim 970p preko DVI-a i dalje je 6-o bitni.:) , ali je slika zaista odlicna i samo u kriticnim uslovima sa primecuje nedostatak 8 bita. O tome smo vec poprilicno pisali bas u ovome thread-u pa procitaj malo ranije postove.
Poz.
Edit: Sorry scouser citat je upucen memberix-u.

Poslednja izmena:
Sasa je napisao(la):
Ne znam kako to vidis 125fps na bilo kom monitori, posebno na tft-u koji imaju max osvezavanje 75. Ili ti fps ne valja ili imas cepkanje zbog nedostatka vertical sync-a, no ne valja u svakom slucaju :)

Nube :)
ko nema 125 u quake taj je rupa :)
Imam cepkanje.
Ali i ne vidi se toliko sunce mu njegovo :)

Nazad
Vrh Dno