Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Imam samsung 940bf. Interesuje me sta je opcija RTA u meniju monitora. U uputstvu pise ovo:

RTA on: Aktivira RTA funkciju pa ploča radi pri
većoj brzini odziva od svoje izvorne
brzine.

RTA off: Deaktivira RTA funkciju pa ploča radi pri
svojoj izvornoj brzini odziva.

(Napomena : Ako isključite pa ponovo uključite napajanje
nakon isključivanja RTA funkcije, RTA
funkcija se automatski uključuje (zadana
postavka))

Primijetio sam da mi je ljepsa slika sa off.

interesuje me posto se razmisljam izmedju modela 930bf i 940 bf,gde se tacno nalazi taj samsung-showroom u bg i dali tamo mogu da se pogledaju i ostalo. unapred hvala

mozes da pogledas u pozarevackoj 19-21 na vracaru u Samsung Pulse Energy Shop-u...imaju dosta modela izlozenih i svi su ukljuceni tako da mozes na licu mesta da pogledas i kvalitet slike.sto se tice cena , skuplji su oko 10 % od vecine, mada se desava da imaju neki popust za odredjene modele, tako da moze da se kupi dobar monitor za dosta povoljnu cifru(ali to je retko)

koji TFT da uzmem od ovih? i saveti bi mi dobro dosli

Dobio sam dobre ponude za ove monitore sta mislite da kupim.

LG Flatron L1970H 294(bez pdv) 347 (sa pdv)

http://www.prad.de/en/guide/screen2684.html

LG Flatron L1932P 279 '- 330

http://www.flatpanels.dk/test.php?subaction=showfull&id=1142457388&archive=&start_from=&

http://www.prad.de/en/guide/screen2716.html

LG Flatron L1770H 240 285

http://www.flatpanels.dk/test.php?subaction=showfull&id=1144065163&archive=&start_from=&

Zapao mi je za oko L1970H zbog kontrasta 1600:1 i zbog izgleda (tanak je I neznam koliko je to dobro).
Sta vi mislite uopste o LG-u koliko je dobar i kvalitetan. Mislim u odnosu na Samsung

jero je napisao(la):
hvala stoske,nasao sam ih po vrlo povoljnoj ceni 930bf 360e,samo bih da ih uporedim kako rade

nisam ih bas detaljno gledao...ali mi se cini da 940 bf ima nekako ostriju/jasniju sliku....

mada i 930 bf je odlican monitor.licno mi se ne svidja dizajn....

Poslednja izmena:
Moze mala pomoc ili barem odgovor! 19TFT

Da li je neko imao prilike da radi na LG L1970H? Kakav je i dali vredi tih para?

Verujte mi trazio sam ovde na forumu o tom monitoru i nista nisam nasao.

za 10-ak dana trebalo bi da kupim monitor a ovaj LG mi je bas zapao za oko.
Nezanam da li je taj kontrast koji ovaj monitor ima (1600:1) pravi ili se neko iz LG .....hm ... .sali

bila bi mi od pomoci svaka informacija i savet pa cak i preporuka za neki drugi monitor do 350eura.

hvala unapred

neovo

Kupio bih Neovo F-419. Ali ne onaj od 12ms (kod nas ga zovu F-419b)koji je ostao u pakomu, vec onaj testiran u aprilskom broju digitala (samo F-419), sa sledecim karakteristikama
Panel Size 19" (483mm)
Brightness 300cd/m2 (Typical)
Contrast Ratio 700:1 (Typical)
Viewing Angle (H/V) 140o / 130o (Minimum)
Display Resolution SXGA 1280 x 1024
Input Signal Analog, Digital
Response Time 4ms (GTG).
Dali neko zna gde mogu da kupim gorenavedeni monitor?

Posle duzeg trazenja po srpskim IT firmama ,konacno je u mom vlasnistvu Belinea 10 19 20.
Prvi utisci su jako povoljni. U stvari vise sam nego prezadovoljan.
Monitor je nakacen preko VGA kabla jer se standardno ne dobija DVI kabal, ali je slika odlicna, kad nabavim DVI kabal onda cu moci reci da li postoji neka razlika.
Sto se tice ugla gledanja ne mogu tacno reci koiko je u stepenima ali je dosta bolji nego kod samsunga 930BF.
Odziv je 8ms(GtoG) i sasvim je zadovoljavajuci testiran je u Oblivionu na native rez i postavkama medium/high nikakvo kasnjenje nisam primetio ( tj. meni nema razlike kako je radilo i na starom CRT-u).
Za sada toliko.
Poz

Hehehe....tako sam i ja jurio 10 20 35w.
Dve nedelje bez monitora batice,OKRUGLO!

ehhmm da......inace sam monitorom SUPER zadovoljan (a kad sam ja zadovoljan to znaci da stvarno vredi svaki evro :D ).

...osim jedne male stvarice.Ima jedan mrtav piksel u desnom gornjem cosku.Sva sreca pa je tamo :(

Bilo koji, danas su svi dovoljno dobri. Brzi su brzi ali imaju losiju sliku. Sporiji a isto zacenjeni imaju bolju sliku. Pre bih uzeo sporiji i kvalitetniji.

Ja imam 101920 i za sada nema nikakvih problema sto se toga tice..
Kazem, ne mora da znaci da je to pravilo kod 102035w mozda su to usamljeni slucajevi...

Inace mislim da boljeg monitora od 101920 trenutno na trzistu nema (cak ni ViewSonic)

Ne bih isao bas toliko daleko sa Belineom....
da se razumemo...vs vp930 je kralj.provereno,dokazano :)

Sto se tice tvog ortaka i njegovog monitora, ne verujem da mu je crkao posle dva dana.Verujem da je od sklapanja tako bilo.
Mislim da to zavisi samo od proizvodnog procesa,koliko i gde ces ih imati (mislim mrtvih :D).
Zato i postoje error klase.10 20 35w je klasa 2 (2 mrtva i 5 subpiksela odvojeno ili do 2 klastera (2 i vise piksela jedan do drugog) mrtvih subpiksela se tolerise....tako nekako.

Poslednja izmena:
Koji TFT do 250-260€?

Pozdrav svima, i pitanje koje je i u naslovu: koji TFT do max 250-260€; znaci sta je najbolje za te pare, ja bih voleo neki 19", ali ako ne moze, onda neka dobra 17"-ica. Zahtevi: odziv sto manji i sto kvalitetniji monitor. Ja sam kao nesto malo gledao pa mi se onaj Acer 1916W cini dobar (posebno sto je Wide), a naleteo sam pre neki dan u radnji i na Sony-ja HS75D (ili tako nesto), pa mi se i on svideo, tako da sad ne znam sta cu. Aj sad, svi predlozi i saveti su dobrodosli:smoke:.

Zavisi od toga sta radis na kompu...tj.za sta ti sluzi monitor. Ako ces se igrati onda ne znam da li je wide opcija pametna,cisto jer igre retko podrzavaju 16:9 rezoluciju pa moras da skidas patcheve blablatrutjtrutj,shvatas? :) Doduse,sve novije igre ce imati podrsku za 16:9,pa ono... ;)

Ma 19"-icu bih uzeo zbog velicine, a i obozavam wide... Ne igram se, tu i tamo uleti neka igrica, obicno voznja, tako da to i nije najbitnije. Grafika, text, filmovi (isto retko, ali cesce od igrica), itd, manje-vise standardno. Zanima me da li ovaj Acer valja, nikad nista nisam cuo o njihovim monitorima, za razl. od lapova na kojima sam i radio i skroz su OK. Za Sony-ja znam da je vrh, i verovatno cu njega uzeti, ako ne uzmem ovog Acer-a ili neku drugu 19"-icu. Hitno mi je, treba sledece nedelje da uzimam, a nemam blage veze sta...

Evo sad mi je drugar javio da ima 920N u imtel-u za nesto malo vise para, da li je to najbolje za te pare ili ima nesto bolje? Pomagajte ljudi, hitno mi je stvarno... Procitao sam vec par thread-ova o TFT-ovima i samo u 2 se spominju ovaj Acer i Sony, i to samo povrsno, dok 920N nisam primecivao, ali mozda gresim. I da li je taj 920N naslednik 913N ili?

Poslednja izmena od urednika:
razmisljam se izmedju tri monitora 930bf,940bf i 970p pogledao sam dosta sajtova znam sve informacije o njima ali nisam imao prilike da ih vidim na delu ko jeste neka pise i kakve su im mane i prednosti na delu. hvala

Oni baš i nisu istoj klasi, a nisi napisao za koju primenu ti treba monitor.
930bf i 940bf imaju brzinu, 970p ima (skoro) sve ostalo.

jero je napisao(la):
razmisljam se izmedju tri monitora 930bf,940bf i 970p pogledao sam dosta sajtova znam sve informacije o njima ali nisam imao prilike da ih vidim na delu ko jeste neka pise i kakve su im mane i prednosti na delu. hvala

Pregledaj ovaj post od početka, mislim da se nekoliko puta spominju dotični monitori...

Evo poredjenja:

http://www.prad.de/en/guide/ergebni...order_by=price&order_order=asc&Submit=Compare

Reklo bi se da su ta dva monitora identična po svemu, sem po TCO standardu koji zadovoljavaju...
Nisam imao priliku da vidim taj Acer uživo, niti da pročitam neki review na netu.
Da li si razmišljao o nekom Belinea monitoru. Imam odlično iskustvo sa 10 19 25, koji je sjajan za svakodnevnu upotrebu, što uključuje i igranje.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno