Šta je novo?

Koje napajanje do 60e?

Vezano za LC Power - meni je najobicnija office varijanta napajanja, koje je islo uz kuciste 914B od 550W 2.5 godina guralo sledece:
- intel C2D E8600
- 2x2GB DDR2
- 3 x HDD
- NVidia 9600GT, pa Ati 5850
- TV kartica
- 7-10 ventilatora (kako kad)

Na kraju ga preventivno zamenio, a inace i dan danas radi kao sat, na starijoj konfiguraciji. Tako da od mene imas toplu preporuku za LC Power.

Pozdrav.

- uf, sada sam video da za Antec i Corsair neka napajanja radi Seasonic, s druge strane ChanelWell rade za Antec, Chieftec,Corsair,OCZ.
Od thermaltakea sam odustao, jer vidim da su im hvaljena napajanja tek od 80+€. CFT je iznad mog limita, mislio sam da ima neko od 500w za manje keša, ali ništa od toga ipak.
Ovo su mi opcije:
LCpower LC7600 [...ali izgleda mnogo lepo], LC6600GP2 V2.3 - GREEN POWER [ovde mi se sviđa max 500W na +12V],
SEASONIC SS-500ET [ovo je SS, mnooogo pozitivnih revizija], Chieftec CTG-500-80P, možda i SEASONIC SS-430GB

Poslednja izmena:
Svi ti savetuju LC,a imaju Chiefteca,Coler Mastera i itd. veruj mi u buducnostu ce ti trebati neko od 700-750w. A ti vidi dal ces neko 500w koje ce ti biti vruce na sledecem upgrade-u...uzmi chiefteca sad polovnog od GPS 550w 25e,a posle kad budes menjao masinu uzmi nekog SS 620..ili nesto u tom rangu,naravno sa vise vati..Imao sam i ja LC Power-a da se razumemo..ali pored ostalih odlicnih napajnja..hvala..

Sad vidim da si dodao..moj glas onda za SEASONIC SS-500ET

Poslednja izmena:
SEASONIC SS-500ET ili ovo SEASONIC SS-430GB ??
mala cenovna razlika.
Hteo sam X-type LC7600, nešto me privuklo bilo od jutros, ali ga nema ispod skoro 7000, a toliko ne milslim da vredi.

LC 6600 ima "nazivnih" 600W, a ovo sto sam ja predlozio (LC 6650) ima 650W, sto mu tamo pomnozeno sa 0.7-0.8 daje ipak malo vecu snagu. A i po granama ide jaca struja (ako se secam dobro). A vidi ovde i na PCberzi - ljudi su sa tim napajanjem gurali zadaje u odnosu na tvoj komp. A hladno kao spricer.

Pozdrav.

SEASONIC SS-500ET ili ovo SEASONIC SS-430GB ??
mala cenovna razlika.
Hteo sam X-type LC7600, nešto me privuklo bilo od jutros, ali ga nema ispod skoro 7000, a toliko ne milslim da vredi.

U principu SS 500ET je isto napajanje kao SS 500GB(link), samo sto je to OEM verzija, nema ventilator sa regulacijom obrtaja u odnosu na temperaturu(S2FC- nije tisi vent od 430GB), nema buzirane kablove, nije crno i valjda ne dolazi u obelezenoj kutiji.

Po meni je SS 500ET bolji izbor za isti novac, prevashodno zbog 48W vise na 12v grani, ako ti izgled napajanja nije bitan slobodno uzmi 500ET.

Poslednja izmena:
pošto već moram da poručujem kurirom [a i, nevoljko doduše, priznajem da mi nije nebitno kako izgleda napajanje - imam TT soprano, sas prozorčić ;)],
ne bih baš bulk pakovanje.
carter je definitivno za SS? Danas sam video Silverstone napajanje, završna obrada je fenomenalna, limić je neverovatan. da li su i LCpwr ili SS isto tako kvalitetnih kućišta napajanja kao i Silverstone?

@bojanaimiki
Ako mislis na Silverstone Strider Essential 500? Pa ne gleda se kvalitet napajanja po kvalitetu kutije, vec po unutrasnjosti, taj Silverstone je solidno napajanje, Sirtec OEM, nesto losiji izbor u odnosu na 500ET, ali moze da bude ok alternativa.

Seasonic napajanja su u samom vrhu po kvalitetu i veoma su cenjena u svetu, dovoljno je da procitas neki review recimo X serije od SS(X-850). Kao sto si i ranije video Corsair, Antec, XFX, PC&C uzimaju napajanja od Seasonica i prodaju ih pod svojim imenom, naravno uz manju doradu platforme...

@peja

Moguce, to nisam proverio, ali i dalje je 500ET ok izbor, bas zbog vise snage, zarad nesto manjeg kvaliteta.

Poslednja izmena:
znam da nije važno kakvo je kućište napajanja, ali sam ostao oduševljen njime, pa se nadam da su ova -koja uzimam u obzir- barem sličnog kvaliteta. Do sada nisam imao "normalno" napajanje, nego sve neki kinezi, izuzev nekog polovnog Chiefteca, kojeg sam prodao posle i ja.
- eh, što nemam još 20ak evrića... SS500ET je spr, ali mi Gb serije deluje bolje, a i kaže čovek ovde da su u GB bolji kondenzatori.

Poslednja izmena:
Ako bi LC potraži LC6600T:

lc-power-lc6600tv23.jpg

Ako bi LC potraži LC6600T:

lc-power-lc6600tv23.jpg
zašto baš njega?
- A koja vi napajanja imate u svojim mašinama? [Da ne bude kao na auto-forumu, čitao sam nešto o akumulatorima, svi govore Bosch i Varta... a većina ima BlackHorse Sombor ispod haube i radi fino.]
:) Ne mislim da su većina forumaša ovde takva, sigurno ne to, samo me zanima koja vi koristite, eto - za to imate iskustva iz prve ruke.

Poslednja izmena:
Pa zato što se pokazao kao kvalitetno napajanje, ne kažem da je LC6650GP3 loš, naprotiv, i on se dobro pokazao, ali ovo (kao i LC7600 X-Type) je proizvela firma koja generalno važi za nešto boljeg proizvođača (Andyson, a LC6650GP3 je Great Wall). A ko šta ima možeš videti sa leve strane pod "Moja mašina".

@bojanaimiki
Ja od skoro imam Seasonic 520GB, veoma kvaliteno i tiho napajanje, pre toga sam koristio LC Power LC600H, a ranije China kung-fu.:D Ako pucas na izgled napajanja, onda SS 430GB ili Silverstone Strider Essential 500, ako vec nema LC X-Type 7600 do 60e.

ZAKLJUČAK: Ako vam nije bitan izgled napajnja preterano, BestBuy do 60€ je Ubedljivo Seasonic 500ET, ako imate sreće da ga nađete.
Ako se hoće i na oko privlačno napajanje, ondak LC7600 /ali ga slabo gde ima/

ZAKLJUČAK: Ako vam nije bitan izgled napajnja preterano, BestBuy do 60€ je Ubedljivo Seasonic 500ET, ako imate sreće da ga nađete.
Ako se hoće i na oko privlačno napajanje, ondak LC7600 /ali ga slabo gde ima/

EH nema,,,
Zna se gde ima...
http://www.atom.rs/?sid=4203
A ima i 7500...

e da ne placa me za reklamu,,, Pa ako moderatori procene da je reklama nek izbrisu post

Poslednja izmena:
video sam posle, nisam preterano upoznat sa radnjama u BG, zvao sam ih par, nisu imali LC7600, 7500 nisam hteo. Čeka se SS500... nestrpljivo :) Drug je naručio LC6650, videćemo ko je bolje prošao ...

Da ne otvaram bzvz novu temu, mislim da je ova sasvim odgovarajuća za moje pitanjce. Naime, nedavno sam kupio grafičku kartu ati radeon 6770 (ostatak konfiguracije mi je ostao isti - naveo sam u opciji "moja masina"), ali je još uvek nisam ugradio jer sam čekao da skupim pare za neko jače napajanje. Raspolažem budžetom između 50-55eur, pa sam u tom cenovnom rangu našao neke varijante. Čačkajući malo ovaj forum, video sam sam da većina preporučuje Seasonic SS-500ET Možda bih ga i kupio da se može naći po ceni do 6000 (mada i to premašuje planirani trošak), ali koliko ja vidim izgleda da ne može po toj ceni. S obzirom da je to otpalo, uži izbor je pao na sledeća 4 napajanja:

http://www.itsvet.com/proizvod/chieftec-ctg-500-80p-500w/comp_comp_powersupply/48/484 - Chieftec CTG-500-80p
http://www.itsvet.com/proizvod/chieftec-aps-550s-550w/comp_comp_powersupply/48/303 - Chieftec APS-550S
http://www.itsvet.com/proizvod/lc-p...-lc6650gp3-650w/comp_comp_powersupply/204/435 - LC Power Silent green LC6650gp3
http://www.itsvet.com/proizvod/lc-power-silent-giant-lc6600gp-600w/comp_comp_powersupply/204/319 - LC Power Silent Giant LC6600gp

Pretpostavljam da bi sva 4 napajanja mogla komotno da voze moju poboljšanu konfiguraciju, ali me zanima koje je po vama najbolje (best buy) napajanje od ovih navedenih. Chieftec APS-550S takođe malko premašuje moj planirani trošak za napajanje, ali ukoliko mi donosi nešto osetno bolje od ova 3, dodaću još par stotina. Eto, samo bih hteo par komentara/saveta koji bi mi pomogli da prelomim za koje napajanje da se odlučim. Hvala unapred na odgovorima, veliki pozdrav!

Poslednja izmena od urednika:
Da ne otvaram bzvz novu temu, mislim da je ova sasvim odgovarajuća za moje pitanjce. Naime, nedavno sam kupio grafičku kartu ati radeon 6770 (ostatak konfiguracije mi je ostao isti - naveo sam u opciji "moja masina"), ali je još uvek nisam ugradio jer sam čekao da skupim pare za neko jače napajanje. Raspolažem budžetom između 50-55eur, pa sam u tom cenovnom rangu našao neke varijante. Čačkajući malo ovaj forum, video sam sam da većina preporučuje Seasonic SS-500ET Možda bih ga i kupio da se može naći po ceni do 6000 (mada i to premašuje planirani trošak), ali koliko ja vidim izgleda da ne može po toj ceni. S obzirom da je to otpalo, uži izbor je pao na sledeća 4 napajanja:

http://www.itsvet.com/proizvod/chieftec-ctg-500-80p-500w/comp_comp_powersupply/48/484 - Chieftec CTG-500-80p
http://www.itsvet.com/proizvod/chieftec-aps-550s-550w/comp_comp_powersupply/48/303 - Chieftec APS-550S
http://www.itsvet.com/proizvod/lc-p...-lc6650gp3-650w/comp_comp_powersupply/204/435 - LC Power Silent green LC6650gp3
http://www.itsvet.com/proizvod/lc-power-silent-giant-lc6600gp-600w/comp_comp_powersupply/204/319 - LC Power Silent Giant LC6600gp

Pretpostavljam da bi sva 4 napajanja mogla komotno da voze moju poboljšanu konfiguraciju, ali me zanima koje je po vama najbolje (best buy) napajanje od ovih navedenih. Chieftec APS-550S takođe malko premašuje moj planirani trošak za napajanje, ali ukoliko mi donosi nešto osetno bolje od ova 3, dodaću još par stotina. Eto, samo bih hteo par komentara/saveta koji bi mi pomogli da prelomim za koje napajanje da se odlučim. Hvala unapred na odgovorima, veliki pozdrav!

Bilo koje da uzmes neces pogresiti posto tvoja konfiguracaje ne trosi vise od 210w u peak-u. Ako ti je to napajanje do sada guralo bez problema sa tom Ati x1650 koja je skoro isti potrosac kao 6770 verujem da neces imati problema ni ako stavis 6770 na to napajanje.

@Strippy

sa tvojom konfom možeš slobodno da ideš i na ss 400et za ~4000din, ja bi uvek išao na slabije ali kvalitetnije, mada uporedi amperaže na 12v grani možda i nije slabije od ovih koja si nabrojao...

i ja sam uzeo za drugara pre nekih 2 nedelje u monitoru 500et za 5500, pisalo na onom sajtu čuvenom po tačnosti :) nazvao monitor da proverim kad ono em imaju, em cena tačna, sad piše da imaju 400et za 39€ pa sam zato i savetovao...

Ljudi, hvala puno na brzim odgovorima. Ma ja se samo plašim da stavim ovu karticu na trenutno napajanje (chieftec 350w), jer u specifikaciji piše da je za ovu karticu potrebno napajanje od minimum 450w, a preporučeno je i jače. Zato sam i mislio da kupim nešto jače, a ako već kupujem onda bi uzeo nešto što može da mi radi posao i malo duži period. U suštini, kad bi bio siguran da će ovo trenutno napajanje biti dovoljno i da neće praviti probleme sa novom karticom, verovatno bi se suzdržao od kupovine novog, jer i nisam u nekoj bajnoj finansijskoj situaciji.

ako nećeš ništa da klokuješ to bi moralo da bude dosta, samo proveravaj povremeno koliko toplo duva iz napajanja, a što se tiče jačine ne vredi ništa što neki proizvođač deklariše svoje napajanje na 650w ako ono daje npr. 5A manje na 12V grani od drugog koje je deklarisano na 400W, takođe pazi kod napajanja sa više 12v grana ukupna jačina u A nikad nije jednaka zbiru A po granama...

Nazad
Vrh Dno