Šta je novo?

Koje napajanje do 60e?

A da porucis preko neta?

OKy, samo gde ima da se naruči? [Gigatron??]
----------------------
MonitorSystems i VIphouse skoro niakda nemaju ništa od toga što navedu na IT svetu!

Poslednja izmena:
Nemas to napajanje u Gigatronu, pogledaj na itsvetu prve 3 radnje.

Uzmi neko krsteno(chieftec,Coler Master,TT,SS) polovno sa garancijom bar godinu i eto za 60e mozes naci po oglasima..i to neko kvalitetno i jako,koje moze posle da istrpi i neku jacu masinu..A za tu masinu gore dosta ti i LC...60e je puno para za napajanje koje treba za tvoju masinu..Tebi bi i neki chieftec od 550w,kao sto sam imao bio sasvim dovoljan..a ja sam ga prodao za 25e...

Poslednja izmena:
OKy, samo gde ima da se naruči? [Gigatron??]
----------------------
MonitorSystems i VIphouse skoro niakda nemaju ništa od toga što navedu na IT svetu!

Nazovi te radnje, znam da i jedna i druga imaju na stanju Seasonic modele iz GB serije, za ET nisam proverio. U slucaju da nemaju, ostaje ti Emmi, napajanje je tamo oko 5900 plus postarina 180din.

@Medolinos

60e uopste nije puno novca za napajanje, a ostace mu sigurno i za sledeci upgrade. Ako neko ima masinu koja ne trosi mnogo, ne znaci odmah da treba da uzme neko jeftino napajanje.

Poslednja izmena:
Nazovi te radnje, znam da i jedna i druga imaju na stanju Seasonic modele iz GB serije, za ET nisam proverio. U slucaju da nemaju, ostaje ti Emmi, napajanje je tamo oko 5900 plus postarina 180din.

@Medolinos

60e uopste nije puno novca za napajanje, a ostace mu sigurno i za sledeci upgrade. Ako neko ima masinu koja ne trosi mnogo, ne znaci odmah da treba da uzme neko jeftino napajanje.

Za SS nije..

Ali ja kazem da moze i neko polovno a opet kvalitetno da nabavi za manje para sa 1-2god. garancije...Sad taj SS od 500w,nisam bas siguran da ce mu biti dugo dovoljan..mozda jos jedan manji upgrade..

Poslednja izmena:
@B-ZiGER : Ne bih LCpower, nisu mi dovoljno puzdani; relativno su novi na našem tržištu, pa ljudi svašta kažu, i pro i contra. Bili su mi pick, ali sam odustao.

@medolinos: zašto da dajem 6000din za polovnu stvar, pobogu! I mislio sam kršteno uzeti, pa pitao sam za mišljenje za TT (thermaltake). Za većinu mašina je dovoljno i kung-fu, ali dokle?
A i nije baš glupa mašina, ima tu potrošača: 4jezgra procesor, 2xHDD, 3xRAM, ODD, USB periferije, AMD5770/ Neću manje para, neću da se zezam. A i krštena imaju 2god garancije, ne više. Samo ss ima 5.

@JackKarter: hvala, video sam u ponudi kod emmia. Zovem ih ujutru...

Niko ne predlaže Chieftec? Ja sam mislio da su ona bolja za te novce. Mislim SS je dosta skuplji, pa sam išao logikom da je bolji CF iz neke low-mid klase, nego SS najjeftiniji model.
Izgleda da grešim?

Poslednja izmena:
Za SS nije..

Ali ja kazem da moze i neko polovno a opet kvalitetno da nabavi za manje para sa 1-2god. garancije...Sad taj SS od 500w,nisam bas siguran da ce mu biti dugo dovoljan..mozda jos jedan manji upgrade..

Bice mu dovoljan i za naredni upgrade iz prostog razloga sto se ide ka tome da se potrosnja smanji.;) 500W uopste nije malo, koliko god se to nekom cinilo.
Niko ne predlaže Chieftec? Ja sam mislio da su ona bolja za te novce. Mislim SS je dosta skuplji, pa sam išao logikom da je bolji CF iz neke low-mid klase, nego SS najjeftiniji model.
Izgleda da grešim?

Do 60e je najbolji ovaj SS, a kao alternativa moze Chieftec iz CTB/CTG serije, LC Power X-Type ili nesto trece.

Poslednja izmena:
Oky, hvala na odgovorima. Ne treba meni mnogo Watta, treba mi stabilna i dovoljna isporuka Amperčića na 12V grani. Eventualni Upgrade se tiče zahtevnijeg proc-a ili uparivanja dodatne grafe, oba čuda traže +12V kabliće :)
Malo be buni ATX12V v2.3, ali progooglaću
--------------------
Lepo objašnjeno [tup!] : http://en.wikipedia.org/wiki/ATX , mene mrzelo da prvo čitam pa pitam. Uglavnom, možda nekome bude od koristi, kao i meni što je bilo.

Poslednja izmena:
Tvoja konfa nece povuci vise od 250W u full loadu(npr Linx+Furmark), a Seasonic 500ET moze da isporuci 408W sa 12v grane, ostaje jos lufta. ATX12 v2.3, je standard za danasnja napajanja.

Poslednja izmena:
.. šta je 7 godina ;)
A za ovo drugo - LC7300 ima 80+ Silver , ali samo (15A+10A) na +12V, dok SS daje 34A!
jooj :wall:

Poslednja izmena:
Kad oni sa sikiricom objave test razjasnice se zasto. Jos samo da stigne kod nas. rekose pocetak decembra, a jos nije dostupan...

Daj laca budi realan, znam da gotivis LC ili si placen da ih reklamiras, ali da li ti mislis da je bolje uzeti LC Power 300W od Great Wall-a ili jedan Seasonic od 500W?:zgran:

Btw, ne znam zasto predlazes LC 7300, kad ga jos uvek nema u prodaji kod nas.

Poslednja izmena:
@B-ZiGER : Ne bih LCpower, nisu mi dovoljno puzdani; relativno su novi na našem tržištu, pa ljudi svašta kažu, i pro i contra. Bili su mi pick, ali sam odustao.

Ovaj LC što sam predložio je extra PSU može čak CF ili SLi da gura sa grafama koje baš ne srču tipa 5850 itd... Andyson je izrada 3 god garancije za te pare je po meni extra kupovina svaka preporuka a ti si se malo istripovao što se tiče istog,a evo i recenzije ali samo spoji slova jer bench ne gotivi drugi forum
http://www.p c a x e.com/hardver/napajanja/lc7600-x-type/strana-6

Poslednja izmena:
Crossfire 2x5850, slabo je to napajanje za takve egzibicije, moze 2x6770.;) A inace moze da isporuci kombinovano sa 12v grana isto kao i Seasonic 500ET, tj 34A=408W.

Poslednja izmena:
Bree , sve isto xxxnje. Što više podataka imam, sve manje znam. Da li neko voli LC pa ga hvali, da li neko voli SS i Sunu :], .... ?
Većina su napajanja 34A kombinovano sa po 20v+20v max na +12V1 i +12V2. E, sad, ovako kao na b-zigerovom linku se lepo vide "crevca" napajanja, i ovo mi se ič ne svidja (kondenzi) , a tek 'ladnjak.
-------------
btw, nisam ni znao za ovaj AXEforum :D

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
A da je...

Daj laca budi realan, znam da gotivis LC ili si placen da ih reklamiras, ali da li ti mislis da je bolje uzeti LC Power 300W od Great Wall-a ili jedan Seasonic od 500W?:zgran:

Btw, ne znam zasto predlazes LC 7300, kad ga jos uvek nema u prodaji kod nas.

A da je na napajanju pisalo OCZ?
btw i tebi... mora se zaraditi plata za reklamu

Poslednja izmena:
Posto si iz NS najbolje da kupis CFT jer je Pin iz NS distributer, najmanje ces da se zezas sa eventualnim reklamacijama, A inace nijedno napajanje od 60e ne moze da bude lose. Ja bih uvek radije kupio CFT iz CWT serije nego SS, SS je preskup u odnosu na CWT odgovarajuce snage. To ti je kao BMW i WV. Hoces li da das 25k ili 15k za auto... A gorivo ( struja ) nam ne valja pa ne valja...

Hvala laca12 na odgovoru, ovaj dosta pomaže. Nego, zezno si se, nema serija CWT... verovatno misliš na CFT chieftec? , ali to mi je previše

Poslednja izmena:
A da je na napajanju pisalo OCZ?
btw i tebi... mora se zaraditi plata za reklamu

Pa sta i da pise Corsair, uvek gledam ko je OEM napajanja.:p A sto se tice CFT serije, nije ovaj cenovni rang, vec od 70e, a i ta serija je mogla bolje da se odradi, tu najvise mislim na ogranicenje po grani od 18A, dok su Seasonic single rail napajanja i ne postoje takva bezvezna ogranicenja, vec 12v grana moze da se optereti onoliko koliko je proizvodjac propisao u specifikaciji, zato npr Seasonic 520GB/M moze da bude konkurencija Chieftec-u CFT-600/650-14CS, cak i sa manjom deklarisanom snagom ce pokrenuti isto sto taj Chief.

Ja Seasonic ne predlazem eto zato sto se meni svidja, nego zato su napajanja stvarno kvalitetna i predstavljaju dobar izbor za ulozeni novac. Da je izbor napajanja u Srbiji veci kao u inostranstvu, da imamo opet Corsair, Antec, pa XFX, NZXT, Enermax itd, onda bi Seasonic imao ozbiljniju konkurenciju....

Poslednja izmena:
Eh, da imamo Corsair, Antec, XFX... ne bih mislio šta da uzmem. Znam i da je Seasonic u svetu daleko ispred Chiefteca.
Vidim i na drugim forumima da se hvali SS 500ET, pretpostavljam da se dobro pokazao.

Nazad
Vrh Dno