Šta je novo?

Koje miševe imate?

da upravo je sve kako si napisao, traka je tu samo da te trenutno ne boli, upravo sam sad stavio i intenzitet bola odnosno nestanak je definitivno efekat. Naravno to samo ublažava napor trenutno nista više, niti moze predugo tako jer ce zaboleti opet i to jace.

Nikako ne vodi izlecenju ili bilo cemu slicnom. I da idem sutra u prodavnicu po misha odmah :)
videces sutra oko trake... ;)

I ja merkam Basilisk V3. Imam veću šaku. Verovatno će on doći posle nadogradnej RAM a. Kako si zadovoljan? Kakav je softver. Do sada sam imao samo Logi.
Dobar je Synapse 3, pregledan je i radi kako treba. Pre neki dan mi je stigao DeathAdder V2 Pro, pre njega sam kratko imao Viper Ultimate (prodao sam ga jer mi vise odgovara ergonomija adder-a). Gledao sam i Basilisk Ultimate, ali sam se na kraju ipak odlucio za DAV2Pro. Basilsik V3 je takodje odlican mis, ako ti ne smeta sto ima kabl, neces pogresiti kupovinom istog.

I ja merkam Basilisk V3. Imam veću šaku. Verovatno će on doći posle nadogradnej RAM a. Kako si zadovoljan? Kakav je softver. Do sada sam imao samo Logi.
Jel ti mislis da sam ja porucio preko DHL-a? :D Pitaj me za 2 meseca kad stigne :)

Možda će evoluirati u bežičnu verziju posle toliko vremena :D

Ko zna, mozda Kinez salje kabl posebno :D

Možda će evoluirati u bežičnu verziju posle toliko vremena :D

Kod mene je definitivno problem to, što ne volim promene. U bežičnoj verziji nije problem to što ima baterije, već to što prilikom igranja mi nedostaje kabal. Isto tako i vodeno hlađenje. Drug mi je nudio besplatno CM, i da ugradi. Ja sam naravno pisao Noctui, da mi pošalje mounting kits za NH-C12P SE14. Ne verujem da ću ikad da promenim CM HAF 912 PLUS. Imam ga skoro 13 godina. Nikako da me uklope u ovo potrošačko društvo :cool:

Da ne otvaram temu, jedno upozorenje. Logitec MX master 3S je manji i uzi od prethodnih varijanti, kao i ugao je malo drugaciji. Juce sam ga kupio i danas sam ga vratio i zamenio za 2S. Otkida me ruka od 3S. Imam ih od prve varijante MX Master posto imam De Quervain sindrom i svi do 2S su bili identicne velicine.

uzeo sam 2s na kraju i to je smao potvrdilo da si sve rekao kako treba, nikako ne sme da se drzi claw oko misha. Mora cela ruka stajati na mishu ukjlucujuci i koren palca.
Uz to proverio sam velicine 2s i 3s, nije 2s zapravo veci samo ima malo siri ovaj deo za ruku, pa ti je verovatno zbog toga pravilo problem na 3s. U svakom slucaju hvala!

Trenutno Logitech MX Vertical.
Ko nije koristio vertikalni mis a planira da predje na njega,potrebno je par dana da se naviknete.
Ne bih se vracao opet na klasicni mis posle ovoga.

Stigli prekidači sa Alija nakon skoro dva mjeseca. Sad je Logitech M190 🤫 (silent)
IMG_20230929_192252.jpg

Од скоро сам постао поносни власник MX mastera 3s.
За сада ми је највећа мана то што морам да се на послу враћам на миш регуларног облика. Па ми навикавање иде мало теже.

Зна ли неко да ли се ово може купити код нас, да не чекам кинезе?

Prilozi

• Screenshot_20231002-063520~2.jpg
    Screenshot_20231002-063520~2.jpg
    115.1 KB · Pregleda: 79
Bilo na Kp,Beograd ali nisam na kraju nikad narucio.

Од скоро сам постао поносни власник MX mastera 3s.
За сада ми је највећа мана то што морам да се на послу враћам на миш регуларног облика. Па ми навикавање иде мало теже.

Зна ли неко да ли се ово може купити код нас, да не чекам кинезе?

Imao sam Asus Gladius II wireless koji sam kupio polovan pa mu je baterija rekao bih oslabila pa je trebalo punjejne na 7 dana ja bih rekao ali nije to bio razlog nego sam ga zamenio zato sto je skrol poceo pravi problem morao sam da cistim na svakih par dana pa je to pocelo da smara i uzeo sam MX master 3 ali staru verziju posto volim kada se cuje klik a navoj S verziji se skoro pa ne cuje. Ako nekog ima ideju gde bi mogao da nadjem zamenski skroll za Gladius II bio bih mu zahvlan nisam nasao na aliju i ebay u. Drugi mis koji sam skoro uzeo i odusevio se jeste corsair glaive rgb pro nisam koristio mis sa bolji oblikom jedina mana mu je sto nema skrol kao MX master tj nema ono da ga zaletis ne znam sada kako se zove taj skrol ali opet kod MX master mi smeta sto kada hocu da kliknem skrol da mi otvori link novom tabu mora da ga ciljam .
Na poslu koristim Redragon Mirage M690 2500 rsd mis koristim ga od 2018/19 skorok nema tragove koriscenja kostiti jednu AA bateriju koja traje od 3 do 6 meseci za 2500 bruatalan

Fan Logitech-a, iako je kvalitet opao drasticno generalno i dalje su kvalitetniji od Razer-a i njihove ponude.
Drugi razlog je Hyperscroll, od 2006. ne mogu da zamislim mis bez istog. Svi wireless, korisceni i za ozbiljan gejming.

MX Revolution - olicenje kvaliteta i njihove ponude -2006. godina 6000RSD
2 G700 - Najbolja postavka dodatnih tastera za palac, ergonomija; - neprecizan laser/lag u poredjenju sa novijim modelima. -2010. godina 70EUR
2 G900 - Razocarenje, veoma los mis generalno, double click problem on arrival na prvom, a i drugi mis (dobijen kao zamena direktno od Logi-ja) je poceo da klikce duplo posle par meseci. -2017. 190EUR na popustu.
G502 Lightspeed - Mis koji trenutno koristim, preporuka. (Mane; raspored dodatnih tastera, plasticni scroll wheel koji zvecka u hyper modu (na svim novijim misevima isti problem). -2021. 100EUR preko grane kupljen.

Fan Logitech-a, iako je kvalitet opao drasticno generalno i dalje su kvalitetniji od Razer-a i njihove ponude.
Drugi razlog je Hyperscroll, od 2006. ne mogu da zamislim mis bez istog. Svi wireless, korisceni i za ozbiljan gejming.

MX Revolution - olicenje kvaliteta i njihove ponude -2006. godina 6000RSD
2 G700 - Najbolja postavka dodatnih tastera za palac, ergonomija; - neprecizan laser/lag u poredjenju sa novijim modelima. -2010. godina 70EUR
2 G900 - Razocarenje, veoma los mis generalno, double click problem on arrival na prvom, a i drugi mis (dobijen kao zamena direktno od Logi-ja) je poceo da klikce duplo posle par meseci. -2017. 190EUR na popustu.
G502 Lightspeed - Mis koji trenutno koristim, preporuka. (Mane; raspored dodatnih tastera, plasticni scroll wheel koji zvecka u hyper modu (na svim novijim misevima isti problem). -2021. 100EUR preko grane kupljen.
Ne moze se generalizovati da su svi Logitech misevi kvalitetniji od Razer-ovih, a ni obrnuto. Svicevi na Logi misevima nemaju bas reputaciju dugovecnih i Razer-ovi opticki svicevi imaju duzi lifespan. Naravno, ne kazem da Logi misevi nisu kvalitetni, ali nisu nista kvalitetniji od Razer-ovih, a HyperScroll imaju i neki Razer misevi (npr. Basilisk V3, Naga V2).

Ne moze se generalizovati da su svi Logitech misevi kvalitetniji od Razer-ovih, a ni obrnuto. Svicevi na Logi misevima nemaju bas reputaciju dugovecnih i Razer-ovi opticki svicevi imaju duzi lifespan. Naravno, ne kazem da Logi misevi nisu kvalitetni, ali nisu nista kvalitetniji od Razer-ovih, a HyperScroll imaju i neki Razer misevi (npr. Basilisk V3, Naga V2).
U pravu si, ajde da preformulisem, probao sam dosta razer-a u prethodnoj dekadi i mogu sa sigurnoscu da kazem da Logitech tada jeste bio kvalitetniji. Razer je tada prodavao maglu i blingy opremu, sumnjam da se bilo sta promenilo.
Koristim Ornatu V2 i jedna je od losijih tastura sto se kvaliteta izrade tice, a cena 100+ jura. Nekada cudni problemi sa software-om, hand rest je poceo da se cepa i otpada. Print je poceo da se guli sa tastera S. Tasteri se zaglave nekad (da znam, nije mehanicka, lukavo Razer-ovo prodavanje magle), ali me ne bi cudilo da je i Logitech u istom kosu danas. Odatle i prva recenica, pre nego sto sam "osuo paljbu" po Razer-u; "kvalitet je opao drasticno generalno". Meni bliska osoba koristi Ornatu V1, pa cak je i V1 kvalitetnija od V2.

Mx master 3.
Pre roga 2x mx master.
Na sva tri levi klik poceo da bude dvoklik posle par godina

@Erestun
Ma sve je to danas manje-vise istog kvaliteta i u specifikacijama se svasta pise, npr. svicevi deklarisani na 70 ili 100 miliona klikova, a onda onda krenu da double click-uju u prvoj godini koriscenja. Naravno ne mora to uvek da bude slucaj, ali nisu ni retki. Bitno je da misevi imaju 20k, 30k DPI-a 8k polling i sl. marketinske navlakuse, a u realnoj upotrebi ih niko nece koristiti.

Imao sam kratko Razer Huntsman Mini tastaturu, dobrog je kvaliteta izrade, nista spec, ali nema ni nekih mana po tom pitanju. Takodje svega par dana sam imao Viper Ultimate mis (prodao ga jer mi nije lepo lezao u saci) super je mis sto se specifikacije tice, ostatak nista narocito. Sad imam DeathAdder V2 Pro, vise mi odgovara od Viper-a, nemam nikakvih zamerki, odlican je mis, nigde ne krcka plastika i sl., plastika na gornjoj strani misa ima malo teksturu kao da je peskiran (ne znam da li je u pitanju PBT plastika kao na keycap-ovima tastatura), nije glatka plastika, manje se vide otisci prstiju, ali izgleda malo manje, da kazem, premium zbog toga.

Pre njih sam koristio Logitech wireless komplet (2800 Pro Cordless) tastature i misa koje jos uvek imam, a koje sam kupio pre, pa ima mozda i 15 godina. Jos uvek rade bez greske na tatstauri sam mislim promenio samo jednom dve AA baterije za sve ove godine, a i mis (MX 620) takodje koristi dve AA baterije koje menjam jednom godisnje. Mis mi je za svo to vreme samo dva puta imao problem sa double click-om i oba puta sam ga resio ciscenjem alkoholom mikro prekidaca na svicu. Laserski je sa samo 1000 DPI-a i 125Hz polling rate-om, ali slobodno mogu da kazem da mi je osecaj prilikom koriscenja istog (kliktanje, skrolovanje) ugodniji nego na oba Razer misa koje sam pomenuo. Imaju daleko superiornije senzore i sve, ali komfor pri koriscenju je na strani ovog matorog Logi-ja. Pretpostavljam da je i danas MX serija miseva boljeg kvaliteta zirade od modela iz G serije.

Ma sve je to danas manje-vise istog kvaliteta i u specifikacijama se svasta pise, npr. svicevi deklarisani na 70 ili 100 miliona klikova, a onda onda krenu da double click-uju u prvoj godini koriscenja. Naravno ne mora to uvek da bude slucaj, ali nisu ni retki. Bitno je da misevi imaju 20k, 30k DPI-a 8k polling i sl. marketinske navlakuse, a u realnoj upotrebi ih niko nece koristiti.

Slažem se u potpunosti. Danas prevovladava u glavnom prodaja magle. Masovno se koriste lošiji materijali zbog uštede, koje još dodatno namerno oslabljuju da bi trajali kraće. Jedino ova privatna 3D štampa može da nam pomogne, da postojeći premium proizvod, postane pravi premium proizvod, uz odgovorajuće modifikacije.

Nekada davno se zaljubio u MX620 i nakon njega uzmeme G500. Izvadio mu dušu nekih 7-8 godina, rastavio ga stotinu puta da ocistim prekidace, pa sam mu popravljao onaj flat kabl itd itd. Tesko mi se bilo rastati, jos ga imam. Ali na kraju uzmem G502 SE Hero.

U poredjenju sa G500, igracka. Jeftin. A ujedno tezak kao da ima tegove. Oba klika zvone. Onda mi ispadne prilika pa mi kolega donese G502 Lightspeed. I nakon tridesetak dana se javi "triple click" na desnom kliku. Klika nekada i 4 puta. Ali detektuje jednom. Ali se cuje kao da klika vise puta. Medjutim, nekako se naviknem na taj G502 shape pa zamjenim ga sa drugim Lightspeed i evo do sad radi ok. Mozda od Januara.

Taj isti kolega uzme Lightspeed sebi i imao je duble click out of the box. Uzme G502X i plastika kao da je od kinder jajeta. Sav je pucketao ali je imao neko odzvanjanje kao da u oprugu, nekakav lim, udaraš. Zamjenio ga je drugi dan sa Razerom.

Overall, Logitech nije nikada bio super kvalitetan. Switchevi im podju sradati nakon manje od pola godine. Ali su imali zanimljivih modela. Nekako su bili sigurniji. Medjutim, ovo zadnjih par godina je katastrofa. Od slušalica, skupih mehaničkih tastatura do miševa, Logitech je postao gori od Geniusa. ReDragon tastatura je barem klasu iznad G613 koja kosta skoro 2x skuplje. Jedino sma zadovoljan sa Z906 dok su Z333 jeftino djubre sa fake zvucnicima.

Dok me sluzi G502 lightspeed, sluzi. Nakon toga nikad vise na logitecha dok ne vrate politiku. O softwareu da ne pricam.

Imam Logitech G604 LS. Miš je prelep sa odličnom ergonomijom. Posle godinu dana su menjani svičevi zbog problema sa dvoklikom. Osećaj pomeranja kursora po ekranu je katastrofalan. Sa druge strane imam Razer BlackAder V2. Plastika hrapava, jeftina. Ergonomija odlična. Osećaj korišćenja i pomeranja kursora fantastični.
Napomena, oba su bežični miševi.

Nazad
Vrh Dno