@Erestun
Ma sve je to danas manje-vise istog kvaliteta i u specifikacijama se svasta pise, npr. svicevi deklarisani na 70 ili 100 miliona klikova, a onda onda krenu da double click-uju u prvoj godini koriscenja. Naravno ne mora to uvek da bude slucaj, ali nisu ni retki. Bitno je da misevi imaju 20k, 30k DPI-a 8k polling i sl. marketinske navlakuse, a u realnoj upotrebi ih niko nece koristiti.
Imao sam kratko Razer Huntsman Mini tastaturu, dobrog je kvaliteta izrade, nista spec, ali nema ni nekih mana po tom pitanju. Takodje svega par dana sam imao Viper Ultimate mis (prodao ga jer mi nije lepo lezao u saci) super je mis sto se specifikacije tice, ostatak nista narocito. Sad imam DeathAdder V2 Pro, vise mi odgovara od Viper-a, nemam nikakvih zamerki, odlican je mis, nigde ne krcka plastika i sl., plastika na gornjoj strani misa ima malo teksturu kao da je peskiran (ne znam da li je u pitanju PBT plastika kao na keycap-ovima tastatura), nije glatka plastika, manje se vide otisci prstiju, ali izgleda malo manje, da kazem, premium zbog toga.
Pre njih sam koristio Logitech wireless komplet (2800 Pro Cordless) tastature i misa koje jos uvek imam, a koje sam kupio pre, pa ima mozda i 15 godina. Jos uvek rade bez greske na tatstauri sam mislim promenio samo jednom dve AA baterije za sve ove godine, a i mis (MX 620) takodje koristi dve AA baterije koje menjam jednom godisnje. Mis mi je za svo to vreme samo dva puta imao problem sa double click-om i oba puta sam ga resio ciscenjem alkoholom mikro prekidaca na svicu. Laserski je sa samo 1000 DPI-a i 125Hz polling rate-om, ali slobodno mogu da kazem da mi je osecaj prilikom koriscenja istog (kliktanje, skrolovanje) ugodniji nego na oba Razer misa koje sam pomenuo. Imaju daleko superiornije senzore i sve, ali komfor pri koriscenju je na strani ovog matorog Logi-ja. Pretpostavljam da je i danas MX serija miseva boljeg kvaliteta zirade od modela iz G serije.