Šta je novo?

Koje miševe imate?

Vec 7 godina A4Tech X7 :)
Radi kao i prvog dana, neverovatan mis. Necu ga menjati dok ne umre, a onda cu opet kupiti neki A4Tech do 30e.

Ja sam ima neke 3g (od prilike) kupio neku BLOODY (ww.bloody.tw) podlogu, opsivena je i ne cufa se po krajevima, ne porimecuju se tragovi trosenja sem sto je do ruke u nekim delovima malo prljavija (masnije) kad se pogleda s namerom da se vidi cistoca...
Radi odlicno posao, laser ne gori vide sto, strelica ne poskakuje po ekranu, uglavnom ne zafali prostora...
Dimenzije 34x27cm , dakle neka M, srednje velika.

Interesantno, nedavno sam kupio Bloody B72 podlogu i miš sada zeza, kursor ima običaj da se ukoči u mestu ili poskakuje...dotle nisam imao tih problema. Miš je CM Storm Spawn. Sad ne znam da li da menjam podlogu ili miša...Razmišljam da uzmem neku tvrdu podlogu, samo ih je skoro nemoguće naći kod nas (za normalnu cenu).

Mada, mogao bih i da promenim miša, ovaj se već ofucao koliko ga akam. Prvo sam mislio da uzmem Xornet II pošto je skoro isti kao Spawn ali sad imam u vidu i A4Tech Bloody V7M/T70 kao i Redragon Perdition. Treba mi omanji miš za fingertip grip, ne mogu sa velikim ili visokim miševima. Imam Logitech G600, po dimenzijama je približan Spawnu, ali mu je zadnji deo visok i ne prija mi. Prodaću ga, verovatno...šteta.

Poslednja izmena:
Mali off... treba mi brzo servis za miseve u Beogradu, bilo koji valjan a mogu i specijalisti za Logitech, moram da menjam mikroprekidac(e) jer mi je levi klik otisao "u dupli klik" ...
Naziv servisa, telefon, ulica i broj ako znate...
Hvala

Poslednja izmena:
Vrv na mx performance kao sto je rekao, pa valjda bi mastera odmah menjao za novog.

Mali off... treba mi brzo servis za miseve u Beogradu, bilo koji valjan a mogu i specijalisti za Logitech, moram da menjam mikroprekidac(e) jer mi je levi klik otisao "u dupli klik" ...
Naziv servisa, telefon, ulica i broj ako znate...
Hvala
A jesi siguran da je otisao? Meni se isto desavalo na deathadder sa desnim klikom - jednostavno ga rastavi, pritisni prekidac tipa srafcigerom kao da si kliknuo - stavi kap WD40 na to, drzi pritisnuto 30 sekundi, pusti 30 sekundi, onda pritiskaj opet 30 sekundi stalno. Posle toga ostavi koji minut, a onda sklopi i isprobaj (ili isprobaj bez sklapanja).

Inace za kasnjenje misa - 125Hz polling rate plus wireless latency - uzeo sam ga medju prvima na forumu - imas na vise strana review-ove pa si mogao videti da sam napisao da nije nikako za gaming :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na MX Master-u?

Neeeee, na mx perfprmance je otisao, proslo 3,5g nakon prve zamene m.p.
Prethodno su orginalni prekidaci radili oko 1,5g pa sam oba zamenio e evo sad se levi dvoklikovao...
Necu da cistim i necu da rastavljam, neka ga majstor zameni pa u rezervu.

Poslednja izmena:
Neeeee, na mx perfprmance je otisao, proslo 3,5g nakon prve zamene m.p.
Prethodno su orginalni prekidaci radili oko 1,5g pa sam oba zamenio e evo sad se levi dvoklikovao...
Necu da cistim i necu da rastavljam, neka ga majstor zameni pa u rezervu.

Izvini nisam mislio da vredjam, bilo mi je cudno da si pomenuo da si ga kupio i odjednom klikovi problem, mislim da svaki elektricar moze da ti zameni prekidace, tu nema sta da se radi da se otvori i da se odleme stari a zaleme novi. Mislim da prekdace mozes da nadjes u mikroprincu http://www.mikroprinc.com/proizvodi/index.php u Kralja Milutina i da das bilo kom elektricaru (ne mislim na one sto razvlace instalacije po objekima) koji popravlja npr. TV ili tome slicno i zavrsice ti posao. Mozes i da pitas u Mikroprincu za nekog majstora sigurno da znaju.

Poslednja izmena:
Nisam ni mislio da vrijedjas, vec da nisi pazljivo pratio sta pisem... :)

Kad se već o popravkama govori, da se malo hvalim, pre neke tri godine sam kupio prokleti Deathadder2013, koji je radio ok. Međutim, Razer driveri koji haze Windowsove drivere nisu valjalo pa sam ga zbog toga reklamirao, par puta - bez uspeha, bezobrazni su (Win Win). Zadnji put su ga iz servisa vratili ne spojivši LED diodu sa pločom!? Elem, Razer sredi drivere i neko vreme je bilo ok, dok nije počeo da zeza desni mikroprekidač. Uz pomoć tutorijala za YouTube ga rastavim, mikroprekidač takođe i popravim (ponovo zakačim onu bakarni žabicu kontakta) i evo ga - radi besprekorno. Oduševio sam se jer sam mislio da je za bacanje. Ipak mi je žao što nisam uzeo Logi u tom rangu, ipak je Logitech najbolji.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Nije mi jasno kako ljudi mogu da smatraju da je mis za bacanje ako ne radi neki klik ili je dupli klik, zameni se taj prekidac ili se opravi ako je moguce i to je to.

Poslednja izmena:
Pa, mnogo ljudi nikada nije gledalo youtube tutorial, niti probalo ista da zalemi/odlemi

Misle da se ne isplati. I ja sam ranije slicno mislio.

A realno, kada covek pogleda koliko je to lako za nekoga ko se makar i iz zabave time povremeno bavio, tesko je reci koliko to uopste moze da se naplati, a da ne bude mnogo. Vise vremena potrose na rastavljanje i sastavljanje, nego na samo popravljanje.

Pritom je i zanimljivo, tako da bih ja uvek ohrabrio ljude da pogledaju neki tutorial, i da sve sto nije preterano precizno pokusaju sami.

Nisam ja nikakav majstor, jednostavno logika, mehanicka stvar je u pitanju, secam se na Lgitech-u RX1000 svojevremeno poceo skrol da oteze, jednostavno skrolovanje ide sve teze i teze, rekoh gotov je, ajde da ga otvorim pa kako bude, kada sam ga otvorio na skrolu se namotalo sve i svasta, prasina, dlake... (i dan danas mi nije jasno odakle i kako tu udje sve to), kada sam ga ocistio sve je bilo kao prvog dana a i dan danas radi na njemu sve savrseno sigurno je star preko 10 godina, mozda je to kvalitet bio u odnosu na danas.

Vrv na mx performance kao sto je rekao, pa valjda bi mastera odmah menjao za novog.

A jesi siguran da je otisao? Meni se isto desavalo na deathadder sa desnim klikom - jednostavno ga rastavi, pritisni prekidac tipa srafcigerom kao da si kliknuo - stavi kap WD40 na to, drzi pritisnuto 30 sekundi, pusti 30 sekundi, onda pritiskaj opet 30 sekundi stalno. Posle toga ostavi koji minut, a onda sklopi i isprobaj (ili isprobaj bez sklapanja).

Inace za kasnjenje misa - 125Hz polling rate plus wireless latency - uzeo sam ga medju prvima na forumu - imas na vise strana review-ove pa si mogao videti da sam napisao da nije nikako za gaming :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne bih ti savetovao da stavljas WD40 u mikrotaster, jer taster funkcionise na potpuno drugaciji nacin u odnosu na mehaniku gde je potreban takav kontakt kom odgovara WD40 kao podsticaj za bolji kontakt. A poznato je da WD40 cak i ako omoguci resavanje problema sa kontaktom, ubrzo izgubi viskoznost i ponovo se javi problem, uz to ostavlja tragove i moze da deformise, jer je u tasteru izuzetno tanana bakarna plocica od 0.1mm sa dodatnim osetljivim kontaktom, koja je podlozna deformaciji. WD koristim za brave na autu, kljucaonice, kada postoji neka rdja koja treba da se otkloni itd., ima u uputstvu na spreju.

Ne bih svakako da pravim filozofiju od tastera, ali samo za misa postoji jedno 15 proizvodjaca za tastere, ukljucujuci najpoznatiji Omron. Svaki je specifican na svoj nacin, a mehanizam i dizajn kucista definisu kvalitet, zvuk i trajnost klika, sto znaci i udobnost u koriscenju. Posto mi je tema zanimljiva i bavim se istom, znam da retko koga ovo zanima, istazivao sam dosta, popravljajuci razne miseve.

Ne bih ti savetovao da stavljas WD40 u mikrotaster, jer taster funkcionise na potpuno drugaciji nacin u odnosu na mehaniku gde je potreban takav kontakt kom odgovara WD40 kao podsticaj za bolji kontakt. A poznato je da WD40 cak i ako omoguci resavanje problema sa kontaktom, ubrzo izgubi viskoznost i ponovo se javi problem, uz to ostavlja tragove i moze da deformise, jer je u tasteru izuzetno tanana bakarna plocica od 0.1mm sa dodatnim osetljivim kontaktom, koja je podlozna deformaciji. WD koristim za brave na autu, kljucaonice, kada postoji neka rdja koja treba da se otkloni itd., ima u uputstvu na spreju.

Ne bih svakako da pravim filozofiju od tastera, ali samo za misa postoji jedno 15 proizvodjaca za tastere, ukljucujuci najpoznatiji Omron. Svaki je specifican na svoj nacin, a mehanizam i dizajn kucista definisu kvalitet, zvuk i trajnost klika, sto znaci i udobnost u koriscenju. Posto mi je tema zanimljiva i bavim se istom, znam da retko koga ovo zanima, istazivao sam dosta, popravljajuci razne miseve.
http://forums.hardwarezone.com.sg/h...r-mouse-solve-double-click-issue-1793115.html

Ja sam svoj DA popravio na isti nacin i posle toga je radio jos koju godinu, a onda je isao u fioku jer mi se kupovao novi mis (a ne zato sto je prestao da radi)...
Da li je dobro resenje? Vrv nije. Da li ce njemu da uspe? Ne znam.
E sad ti meni objasni ako je mikroprekidac vec neispravan sta gubi time sto ga unisti sa WD40? Ionako ga menja ako ne uspe...

http://forums.hardwarezone.com.sg/h...r-mouse-solve-double-click-issue-1793115.html

Ja sam svoj DA popravio na isti nacin i posle toga je radio jos koju godinu, a onda je isao u fioku jer mi se kupovao novi mis (a ne zato sto je prestao da radi)...
Da li je dobro resenje? Vrv nije. Da li ce njemu da uspe? Ne znam.
E sad ti meni objasni ako je mikroprekidac vec neispravan sta gubi time sto ga unisti sa WD40? Ionako ga menja ako ne uspe...

Ok, u pravu si, ako je neko ko nema iskustva oko toga i ne zeli da puno gubi vremena, to je lagan i brz postupak, ako ce funkcionisati kao tebi jos koju godinu, sto da ne, mozda popravi, mozda ne, nista ne gubi, na kraju krajeva malo opcija i preostaje.

Ja iskreno ne znam da li se takav mikroprekidac uopste rastavlja za popravku, ali ako vec stvarno planira u servis da nosi da se menja (nece sam da menja) onda je ovo najbezbolnije da isproba pre nosenja u servis (naravno ako ne postoji sansa da sj nesto drugo, a ako sam dobro upoznat ne bi trebalo nista sem tog mikroprekidaca).

Impulsivno sam kupio Bloody V7M, da zamenim omatoreli CM Spawn...već neko vreme sam radoznao u vezi ovog miša. Prvi utisak je pozitivan...lepo mi leži u ruci (fingertip grip). Jedino mi je čudno što je dosta viši od Spawna, iako je visina deklarisana na 32mm vs. 35mm kod Spawna. Možda je neka greška u pitanju...jedino šta mi se za sada ne sviđa je glossy plastika na desnom boku, ružan osećaj pod prstima.

Ako nije u skladu sa pravilima..brisite. GT je u pitanju.
Ne znam koliko su cene zaista snizene i povoljne ali mozda ce nekima znaciti info.

rapoododatnaopremacustom_01.jpg

Poslednja izmena:
Značiće meni, baš sam sinoć gledao Rapoo miševe...nešto nisam oduševljen sa Bloody V7. Ne znam da li je samo moj primerak u pitanju ali klik je užasan. Tvrd, ultra glasan, zvuči kao bottoming kod mehaničkih tastatura...čujem ga i sa slušalicama na ušima.
Rapoo ima par solidnih miševa (V300 i v210) ali kažu i da imaju blagi input lag, zavisno od modela.

EDIT: Nevermind, spustili su cene za samo nekoliko krš modela, i to većini za manje od 50%...

Pazario sam Logitech G203. Fin miš, mali, odličan senzor, dobar kabl...samo me jedno zbunjuje: skrol je veoma krut, treba da uložim dosta više sile da ga okrećem nego na Spawnu. Ne znam da li sam zapatio faličan primerak ili je takav na G203? Dešava mi se da zbog toga nehotice aktiviram klik na skrolu dok skrolujem u browseru, on je pa vrlo lagan (klik).
Navikao sam na širinu Spawna, ovaj mi sad deluje baš uzak, ne znam gde ću sa domalim i malim prstom...

Imam G700 vec 5 godina i poceo je da baguje malo levi klik, principu nekad kad kliknem jednom ocita dva klika, ne znam sta je u pitanju, da li moze da se popravi i koliko bi to kostalo, tako da mi neki predlog dobro dosao.

Ono sto me takodje interesuje jeste, koju bi mi zamenu preporucili? G700s, g900, g602? Iskreno oblik g700 mi najvise odgovara, tako da sam malo skeptican prema 602 i 900.

Naravno ovaj bag/problem mi ne smeta mnogo jer ne koristim levi klik mnogo jer igram mobe pa se ovaj problem u igrama ni ne primeti, ali pored tastasture rekoh da se pocastim jos i misem (mada iskreno ovog ne bih ni menjao ali vise ne mogu da ga nadjem novog).

Neki predlozi i iskustva sa gore navedenim pacovima? Naravno otvoren sam za druge proizvodjace ali da imaju slican dizajn kao g700.

Pazario sam Logitech G203. Fin miš, mali, odličan senzor, dobar kabl...samo me jedno zbunjuje: skrol je veoma krut, treba da uložim dosta više sile da ga okrećem nego na Spawnu. Ne znam da li sam zapatio faličan primerak ili je takav na G203? Dešava mi se da zbog toga nehotice aktiviram klik na skrolu dok skrolujem u browseru, on je pa vrlo lagan (klik).
Navikao sam na širinu Spawna, ovaj mi sad deluje baš uzak, ne znam gde ću sa domalim i malim prstom...
Srednji klik jeste vrlo lak, ali skrolovanje ne bi trebalo da ga aktivira. Neki su rekli da je skrol na gore uglavnom problematičan tj da „zariba“, pa bi bilo dobro barem da poslušaš zvuk skrola u nekoj YT recenziji.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Srednji klik je daleko mekši u odnosu na Spawn, kod koga je trebalo da pritisneš k'o životinja pa ga nisam ni koristio...
Fazon je u tome što skrol radi lepo, nema da zariba, samo točkić baš struže (osećaj, ne zvuk, nije mnogo glasan) i ima poveći otpor pa kad skrolujem malo više nehotice pritisnem taj ultralaki klik na njemu...ne verujem da imam na osnovu čega da ga reklamiram, ionako im je ovo bio zadnji promerak koji su imali (WinWin). U suštini, nije strašno, radi, samo mi treba vremena da se naviknem...

Imam G700 vec 5 godina i poceo je da baguje malo levi klik, principu nekad kad kliknem jednom ocita dva klika, ne znam sta je u pitanju, da li moze da se popravi i koliko bi to kostalo, tako da mi neki predlog dobro dosao.

Ono sto me takodje interesuje jeste, koju bi mi zamenu preporucili? G700s, g900, g602? Iskreno oblik g700 mi najvise odgovara, tako da sam malo skeptican prema 602 i 900.

Naravno ovaj bag/problem mi ne smeta mnogo jer ne koristim levi klik mnogo jer igram mobe pa se ovaj problem u igrama ni ne primeti, ali pored tastasture rekoh da se pocastim jos i misem (mada iskreno ovog ne bih ni menjao ali vise ne mogu da ga nadjem novog).

Neki predlozi i iskustva sa gore navedenim pacovima? Naravno otvoren sam za druge proizvodjace ali da imaju slican dizajn kao g700.

Taj prekidac moze ili da se poporavi ili da se zameni (nije G700 za bacanje), ako bas hoces da kupujes novog a trazis istog to je G700S imas ga preko HU, nesto je bolji sa baterijom a ako hoces G900 baterija traje 4-5-6 dana sve zavisi od upotrebe.

Taj prekidac moze ili da se poporavi ili da se zameni (nije G700 za bacanje), ako bas hoces da kupujes novog a trazis istog to je G700S imas ga preko HU, nesto je bolji sa baterijom a ako hoces G900 baterija traje 4-5-6 dana sve zavisi od upotrebe.

Znas li mozda proverenog servisera za to? Iskreno, ne bih ga menjao uopste. Baterija ko baterija mu traje 1 dan normalnog koriscenja na power saving modu, dok u gaming traje 3-5h. Mada, poslednji put sam menjao bateriju pre dve godine, tako da cu samo kupiti drugu jer mi ne smeta toliko i radi preko kabla pa ni ne primecujem.

Za g900 cu se opredeliti kada mi crkne ovaj jednog dana, taman mu mozda i padne cena.

Uz pomoc RocketjumpNinja kanala zamenio Razer DA posle 3 god jer je poceo double, triple click sa g403 wired. Prezadovoljan i odusevljen.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno