Šta je novo?

Koje miševe imate?

Utisci sa Sensei Rivalom posle par nedelja - dobra ergonomija, ni jedan problem sa optikom, menjanje boja dodje kao dobra zanimacija - sve u svemu super. Mana - gumirani anti sweating coat vise deluje kao da postice znojenje i prljanje...

a4tech v7 best buy (kao neko ko je koristio mx518, sensei i slicne)

zavisi kako okrenes,ova moja ima i hrapavu i glatku stranu :) isti slucaj mi je bio i sa coolermaster podlogom... sledeci put pazarim staklenu....

Ova je glatka, savitljiva i najbitnije uzeta je na nekom extra popustu. :D Pre nje sam imao neku A4Tech sa tkaninom dok nije pocela da se raspada bukvalno. Roccat mi traje vec malo vise od 2 godine.

haha kao da sam prozvao misa, upravo mi crkao middle click na g602 posle 1,5 meseca koriscenja. sjajno

Ja sam kao sto rekoh na steelseries malo za promenu, ali ako hoces kvalitet po mom, a i iskustvu drugih uzmi deathaddera - neunistiv mis, mozes sedeti na njemu, moze ispadati, mozes ga sutirati i jednostavno ce i dalje raditi... A to reklamiraj pod hitno i trazi pare nazad, ili zamenu za drugi mis uz eventualnu doplatu...

treba mi wireless mis, imao sam deathaddera, nije to neki kvalitet, a i razer standardno ne traje dugo

Ja imam logitech g500 i sjajan je!
Jel zna neko mozda neku dobru podlogu sa onim silikonskim delom za ruku?

imao sam i ja g500, dobrog je kvaliteta, ali je skrol dugme uzasno

Mislis kao mid klik? Meni je recimo malo teze da korstim na scroll-u levo i desno kad je otkocen, ali generalno to nisam navikao da koristim u win, a kad igram igre scroll je zakocen pa je samim tim i laksi za pritiskanje i sva tri dugmeta rade super.

treba mi wireless mis, imao sam deathaddera, nije to neki kvalitet, a i razer standardno ne traje dugo

Da Razer ne traje dugo ne znam odakle ti. Moj posle 7 godina a mozda i vise jos radi, jedino se izlizao pa ga me koristim, a preziveo je spavanja po njemu u putovanjima, ispadanja svako malo na pod sa visine stola, jednom sam ga i sutnuo o zid (slucajno, ali junacki) i nista. Isti slucaj sa par drugara koji su ga imali - pricam o prvoj 1800dpi verziji, ne znam za ostale... Meni bas suprotno - svaki mis drugi koji sam imao je najduze trajao 3 meseca dok ne crkne - a4, genius, logitech, trust, steelseries...

Da Razer ne traje dugo ne znam odakle ti. Moj posle 7 godina a mozda i vise jos radi, jedino se izlizao pa ga me koristim, a preziveo je spavanja po njemu u putovanjima, ispadanja svako malo na pod sa visine stola, jednom sam ga i sutnuo o zid (slucajno, ali junacki) i nista. Isti slucaj sa par drugara koji su ga imali - pricam o prvoj 1800dpi verziji, ne znam za ostale... Meni bas suprotno - svaki mis drugi koji sam imao je najduze trajao 3 meseca dok ne crkne - a4, genius, logitech, trust, steelseries...

Ti si tek pobedio :p Nadam se da ne gledas one entry lvl miseve za 300din...

Ja trenutno furam SS Sensei RAW. Nije los, svidja mi se kako ide iako mi oblik ne odgovara najvise, tacnije njegova duzina. Koristim claw grip pa je malo nezgodno dok se ne naviknes.
Probao sam CM Storm Spawn ali je ipak manji nego sto sam mislio. Nije bas udobno igranje na njemu ako imate iole vecu saku.
I dalje mi je favorit Logitech G1 ali se nozice izlizale totalno (doduse posle 7-8 godina koriscenja...). Jako mi je zao sto ih vise ne proizvode. A bojim se da probam one nove G100S, nekako su mi preskupi kod nas.

Za ostale se ne secam, ali sensei raw mi je poceo crkavati posle mesec dana koriscenja, od logitech bese pre dal mx510 ili nesto tako i jos neki 300 ili 400, od a4 m7 oscari i ostalo, za ostale se ne secam sta tacno sam probao. Sada sam trenutno na Steelseries rival jer nema maccel, a i ergonomski je za klasu bolji od senseia i kvalitetnije izradjen a ista je cena... Dal ce crknuti kao sensei videcemo...

Posle skoro tri godine moj vijerni A4 747H tj. "pauk" je poceo opako da zeza (prvo se razje*ao tockic a posle otislo i ono dugmence br. 7) pa sam danas uz'o model V-Track F2 i prvi utisci su da se radi o skroz OK shomiju. Ergonomija mi definitivno vise odgovara ali bih voleo dima tegice i ojacan kabl kao "pauk".

Razer ima katastrofalnu kontrolu kvaliteta. Iz mog dosadasnjeg iskustva sa njima koje obuhvata razne vrste njihovih proizvoda sam izvukao zakljucak da su prvih mesec dana do dva meseca najkriticniji. Ako tu nesto ne crkne onda je ogromna sansa da ce potrajati dugo, bas dugo. To mi najvise smeta kod njih i svaka kupovina Razer proizvoda je ogromna kocka ali ako se isplati onda nema sanse da budes nezadovoljan.

ja koristim mx 518 i g400's - mislim da nema boljih all arroundera na trzistu za te novce... imao sam i lachesis i roccat neki, ne mogu da se porede... posebno djubre zvano lachesis (pricam za prvu verziju koja je izasla ja mislim oko 2007-2008 ) ne znam ovu novu :). jednostavno za te novce sam ocekivao da dobijem zivotinju u to vreme ( oko 100 e tada ) , a dobio sam razocarenje veliko. laser tj.optika mu je katastrofalna i onemogucava preciznost posebno na monitorima od 27"+ inca sa velikim rezolucijama ( 2560x1440 pr.ur ) .

Poslednja izmena:
Vec 4godine i nesto sitno vozim x710bk. Za 1200 koliko sam ga platio i vise nego odlican. Kabel je zinuo na 2 mesta pa sam ga tu oblepio izolirom. Po mom misljenu Logitech pravi najbolje miseve (mx510,mx518,g5,g700) sam imao prilike da koristim. A ni ona Naga Hex ne izgleda lose ;-)

Uzeo skoro Logitech G502 Proteus Core, sve preporuke za ovog misa (kazu da trenutno ima najbolji senzor na trzistu). :Klanjanje
Nije mi bio neophodan, pogotovo sto mu je cena malo jaca i posto me je G400s do tada odlicno sluzio, ali sto sam vise citao o ovom misu... :D

4 pacova

EA Gaming Mouse - najbolji po meni, kupljen na nekom snizenju u computerlandgamesu, mislim da je tipa 15eur tako nekako bio, ima back/forward, 2 dpi moda, iako koristim samo onaj veci. Najbolje je sto ima leziste za 4. i 5. prst, tako da je komfor 10/10. Daily driver.
Razer Salmosa - standardna prica, skripi levi klik (ili bese desni, ne znam), jedno godinu ipo dana, posle se valjda razradio pa nista, super mis, ali vise platis pakovanje i brend nego mis. 3000din bio placen, realno ne vredi vise od 1500din.
Samsung ZEN Pleomax - prelep dizajn, lako se prlja doduse i ispod ima neke LED trake ili sta vec, koje za divno cudo nisu prestale da rade ali mi se cini slabije nego kad sam ga kupio bio, kostao oko 900din u nekoj lokalnoj radnji. Lep izgled za kancelarijski mis, zeza middle click otvara 5-6 puta tab, cackacu ga jednog dana da vidim koji mu je djavo.
Microsoft Wireless Mouse 3000 - Doneo drugar od drugara iz svajcarske, visak ocigledno bio. Vrlo lep, mali, gumiran gde idu prsti, baterija traje sigurno preko 2 nedelje a da se svakog dana po 5-6h koristi. Radi na tabletu preko OTG-a i huba pa je uzivanje kad se prebaci tablet displej na monitor, maltene ko desktop dodje, samo jos tastatura da se prikaci.

Vise imam srece sa misevima nego sa tastaturama nazalost =/

Koristim trenutno Logitech MX Performance za svakodnevnu upotrebu i ponekad Apple Magic Mouse u OSX-u.

Razer Death Adder2013, oko mesec dana star i sve je ok za sad, ljudi imaju i dobra i loša iskustva sa njima a ta loša kontrola kvaliteta, šta znam, to je namenjeno klincima koji kupuju novi proizvod čim izađe pa valjda ciljano traje toliko....winwin mi daje 2 godine garanciju pa ćemo videti

Ja bas odavno koristim Logitech G5, mislim da ga imam vec 7 ili 8 godina.
Poceo je pre par meseci da me zeza skrol, nije hteo da odreaguje svaki put.
Video sam da se nakupila prasina i neka prljavstina u onom prorezu gde lezi tockic, ali nisam mogao da ga ocistim tako, nego sam morao da ga rasklopim.
Problem je sto da bi se rasklopio mis, moraju da se skinu i tako upropaste nozice tj klizaci.
Kontaktirao sam Logitech i rekli su mi da oni vise nemaju originalne nozice za taj mis, ali su mi dali adresu sajta koji prodaje zamenske klizace za skoro sve modele miseva poznatijih proizvodjaca i napomenuli su mi da su po kvalitetu maltene kao i originalni Logitech klizaci.
Sajt je http://www.hyperglide.net/?hg=home
Klizaci za moj G5 sa postarinom su kostali 8,5$ i kad su stigli uporedio sam ih sa originalnim i stvarno izgledaju identicno.
E, onda sam pristupio otvaranju misa-kad sam ga rasklopio, nisam mogao da verujem koju sam kolicinu ulepljene prljavstine izvadio iz i okolo skrola...nije bilo sanse da radi koliko je bio pun prasine.
Sve sam lepo ocistio i sklopio, zalepio nove nozice i G5 radi kao sat.
Preporuka svima kojima trebaju zamenski klizaci, brza je isporuka, shipping nije skup, a imaju u ponudi klizace za skoro sve poznatije starije miseve.

Ja imam logitech mx518, evo vec pune 4 godine, i radi besprekorno, samo redovno izduvavam prasinu ispod tockica koliko je to moguce :D

Imam SteelSeries Sensei RAW, misem sam zadovoljan, ali posle nekog vremena skrol je poceo da zeza. Kad skrolujem dole ekran ili ostane na istom mestu ili se pomeri na gore sto me izludjuje, ne desava se stalno, ali cesto. Zanima me da li se to moze resiti nekim ciscenjem ili da saljem na reklamaciju jer je jos u garanciji?

Vrh Dno