nikk18adsl
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.07.2007
- Poena
- 350
Upravo kupujem polovno kucno pojacalo Pioneer A-60. Radi se o stereo pojacalu snage 2x100W na 8oma. Imam dilemu oko izbora zvucnika za njega. Znaci, trebaju mi 2 zvucne kutije(trosistemske, na 8oma) koje bi se perfektno uklopile s tom izlaznom snagom pojacala. Misljenja oko odnosa snage pojacala-zvucnika su podeljena. Tako neko tvrdi da je bolje da su zvucnici slabiji od pojacala, zbog klipinga pojacala, dugotrajnosti zvucnika i bolje kontrole celokupne zvucne slike. Ima logike. A neko kaze: Kaci bilo koju jacu kutije, mocice da "gura"...Stoji i to, moze. Poznatije marke i modeli (Mission, KEF,...) cak naglasavaju da ne postoji "snaga zvucnika", vec oni stavljaju preporucenu snagu pojacala koje bi trebalo da gura te kutije. Kod pasivnih kutija, kazu, RMS ili nominalna snaga oznacava samo dozvoljenu kolicinu snage koju zvucnik moze u duzem intervalu vremena da izdrzi, a da se ne raspadne...
Ovo su neka kontradiktorna misljenja, i vec pitanja za razmisljanje i sire razmatranje, a mene samo interesuje KOJE KUTIJE DA NABAVIM za snagu 2x100W na 8oma, a da to bude fenomenalno za kucne uslove i da bude sto jeftinije. Takodje mi je bitno da bass bude kvalitetan. Znaci najpovoljniji odnos cena-kvalitet, a da ipak to ne bude SAL. U obzir bi mogle da dodju i koriscene, ali ispravne i ocuvane kutije. Pa ako neko ima neki predlog, misljenje ili ponudu, neka izvoli. Hvala! Pozdrav
Ovo su neka kontradiktorna misljenja, i vec pitanja za razmisljanje i sire razmatranje, a mene samo interesuje KOJE KUTIJE DA NABAVIM za snagu 2x100W na 8oma, a da to bude fenomenalno za kucne uslove i da bude sto jeftinije. Takodje mi je bitno da bass bude kvalitetan. Znaci najpovoljniji odnos cena-kvalitet, a da ipak to ne bude SAL. U obzir bi mogle da dodju i koriscene, ali ispravne i ocuvane kutije. Pa ako neko ima neki predlog, misljenje ili ponudu, neka izvoli. Hvala! Pozdrav