Šta je novo?

koje kuciste?

Vojkan

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
12.01.2002
Poena
1,180
zahtevi:
- dimenzije min 430V*190S*470D (toliko je ovo koje sad imam pa da ne bude manje :D)
- crno (ali crno, ne chieftec-crno)
- 12 cm pozadi
- ventilator koji direktno duva u hard diskove
- vratanca pozeljno da nema
- do 60-70 evra bez napajanja
- lim se podrazumeva da nije neki tanak ko papir :)

e sad, ja gledah i ove kriterijume zadovoljavaju Chenbro Gaming Bomb, CM Centurion 5, TT Mambo i Soprano (mada su mi ova dva poslednja ruzna, a i mambo deluje mnogo jeftino na slikama)

Jos neko koje mi je promaklo?

Poslednja izmena:
Preporucujem ti Chenbro Gaming Bomb, kosta pola sume koji si naveo kao max cenu, pored stvari koje si naveo kao pozeljne ima i filtere, kavez za diskove, nisu potrebni alati, jednostavno nema boljeg kucista za 35 evra :)

Jedina mane su sto se druga stranica ne moze skloniti, ali za to ionako nema potrebe, i nema reset dugmic.

Onda su cene opet pale, ja sam skakao od srece kada je cena sa 70 pala na 35 (tada sam ga i kupio :))

Kod nas ti uvek postoji samo jedan tacan odgovor..."zavisi"

Mozes ga naci sa nijednim, jednim ili dva ventilatora, sa napajanjem ili bez, sa kavezom za dva ili cetiri hard diska.

Vidi u SEA&SKY ili A Maze, znam da sam kod nekoga od njih dvoje kupio (mrzi me da trazim racun koji se zagubio).

Takodje, mislim da ga je neki ViP-ovac prodavao u HH sobi, pogledaj mozda je jos uvek aktuelno :)

Cooler Master Centurion5 bi bio moj izbor

Mene je Gaming Bomb kostao 27e u junu :D

Kuciste je bez napajanja, nema dodatne ventilatore i dobija se dodatni kavez za diskove (ima mesta za 4 kom. "shetajuci").

Kada sam kupovao, imali su samo plavu verziju - srebrna je bila rasprodata (mada je tamno plava daleko neupadljivija uzivo nego na slici).

Kupio sam ga kod http://www.computerhouse.co.yu/

Poz:wave:

Poslednja izmena:
Cooler Master Centurion 5- na itsvet-u piše da su cene od 65€, sa napajanjem od 350W
valjda ne zezaju :)

fino kuciste :)

šteta što predloženi Chenbro nema reset :(

Vojkan je napisao(la):
I kakvo si ti dobio, kakav kafez :), koliko ventilatora...?

Nije bilo ventica, kavez je bio za 4 hdd-a, nije bilo napajanja...e da, dali su mi pismenu garanciju od godinu dana na limariju :d

A gde to ima da se kupi kod nas?

Centurion 5 je krsh od kucista.

Koliko god da izgleda lepo, unutra je krshina i ni malo se ne razlikuje od nekog no-name kucista.
To ti je kvalitetno ko one kineske igrachke od 100 din.:d

Poslednja izmena:
Alias je napisao(la):
Centurion 5 je krsh od kucista.

Koliko god da izgleda lepo, unutra je krshina i ni malo se ne razlikuje od nekog no-name kucista.
To ti je kvalitetno ko one kineske igrachke od 100 din.:d

Ne znam kako si došao do tog zaključka? Mora da si gledao neko divča kućište. :bottle:

Dekara je napisao(la):
Recimo ovde ili ovde.
:wave:
Swordfin sam intenzivno jurio pre jedno 6 meseci i nije ga bilo ni kod jednog prodavca koji tvrde da ga imaju na pcberzi, ni kod Pakoma.

Ja imam Chenbro Gaming Bomb srebrni i trampio bih masku za bilo koju drugu boju. Što drečavije, to bolje.

Poslednja izmena:
Ja takodje, samo sto bih narandzastu ona mi je nekako najgotivnija....

Sale je napisao(la):
Ne znam kako si došao do tog zaključka? Mora da si gledao neko divča kućište. :bottle:
Kupi pa ces da vidish koje je to smece. Samo bog moze da te sachuva da ne iseches prste kad povlacis one plasticne klizache za zakljucavanje.
A tek oni prcvoljci:d sto zakljuchavaju grafichku i pci kartice ono je stvarno za smejanje sto se tiche kvaliteta. Prvi koji sam stisnuo da otvorim u momentu je pukao, a oni ostali su posle nekoliko meseci poceli da se lome kao drvce sibice, valjda su istruleli neznam sta im je bilo. Chak mi je zvucna kartica iskochila zbog toga sto je kuciste krivo i kad je zakljucas ona tezi da iskoci iz pci slota , morao sam da zashrafim sve kartice ili da ih gledam kako iskachu.:d

Ceo Centurion 5 je nikakav, na njemu vredi samo ona maska napred a sve ostalo je krsh i nema smisla kupiti ga, to bre ne vredi ni 15 evra:d:d

Poslednja izmena:
Uzet chenbro za 2580 din, na prvi pogled mi se jako svidza, jos da dobijem plocu nazad pa i da napakujem masinu u njega :)

hvala svima

Ne zaboravi da povremeno ocistis filtere.

Takodje bi bilo prakticno da jednom u dan-dva sa kistom za vodene bojice ili nekom cetkicom predjes preko mesh-a (one mrezice na prednjoj masci ispred filtera).

Neka te dobro sluzi :)

Ma moze da se izvadi bez problema :)

Ja ga cistim tako sto stranu na kojoj "nema" prasine okrenem prema cesmi i slabim mlazom vode sklonim svu prasinu.

Posle ga lagano stisnem peskirom da upije vodu i vratim nazad.

Posao od cca 20 sekundi :)

Ma sa napajanjem, maticnom i procom :d

Skloni masku, okreni je da vidis unutrasnju stranu, i svuci filtere (to jest, njihove plasticne nosace).

Posle toga ih operes, osusis i vratis :)

Nemam kamericu da ti pokazem, a nisam nasao slike na netu, aj' pitaj nekog od ostalih sa kucistem da ti okace sliku filtera, da vidis o cemu se radi :)

sad sam bolje pogledao, ne znam otkud mi to da se filteri ne vade, valjda sam negde procitao pa nisam ni pokusavao.
tnx na tipu :)

Ma u redu je, da budem iskren nije ni cudo, od desetak review-a na netu ni na jednom nisu pomenuli da se filteri vade, a na 3-4 su cak rekli da su fixni :d

Nazad
Vrh Dno