Šta je novo?

koje kuciste?

Vojkan

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
12.01.2002
Poena
1,180
zahtevi:
- dimenzije min 430V*190S*470D (toliko je ovo koje sad imam pa da ne bude manje :D)
- crno (ali crno, ne chieftec-crno)
- 12 cm pozadi
- ventilator koji direktno duva u hard diskove
- vratanca pozeljno da nema
- do 60-70 evra bez napajanja
- lim se podrazumeva da nije neki tanak ko papir :)

e sad, ja gledah i ove kriterijume zadovoljavaju Chenbro Gaming Bomb, CM Centurion 5, TT Mambo i Soprano (mada su mi ova dva poslednja ruzna, a i mambo deluje mnogo jeftino na slikama)

Jos neko koje mi je promaklo?

Koje kuciste mi predlazete?

Treba mio neko dobro,verliko kuciste, sa ili bez napajanja (ako je sa onda min 500w) da je crno,da nije neko gamersko tj da ima malo elegantniju liniju i po mogucstvu da ima neki displejcic koji ocitava temperaturu ili ili da ima ventilatore sa led diodama.

cena ne igra bitnu ulogu,da nije samo preko 100 jurica.:smash:

Znam da puno trazim,ali molim sve ljude dobrih zivaca da mi pomognu.

Kuciste koje ispunjava tvoje prohteve i ima napajanje 500w ili jace nema sanse da bude <100e.

Pogledaj na bencmarku, bilo je par review-a kucista, treba se naci par koji ispinjavaju tvoje prohteve :)

ajde da se ubacim u prichu....da li je neko sreo aerogate2 skoro negde da ima da se kupi <crni> ??

http://www.coolermaster.com/index.p...roduct&ftype=&p_serial=Ammo-533&other_title=0

IMAS GA U DESKU ZA 7000.00 DIN (imas i jeftinije za nekih 500din na drugim mestima ali ide ona prica nestalo nam,sutra,tralala...)
KOSTA ALI VERUJ MI DA SE ISPLATI, JA SAM GA UZEO I SIGURAN SAM DA MI NECE DRUGO TREBATI BAR 10 GOD
alat ti nece trebati za otvaranje, srafciger ces koristiti SAMO kad budes ubacivao "plocu"
utice dosta na nivo buke
zasticeno je vise nego dobro od prasine
ja sam povremeno pretrazivao net (poslednja 2 meseca)za pravim kucistem i jedino je ovo koje zadovoljava moje prohteve !

COOLER MASTER AMMO 533 RULEZ

Poslednja izmena:
Sve preporuke za Chenbro, s obzirom da ga još uvjek imam, odlično kućište za cifru kolko košta (težina, lim, prozračnost, montaža itd) .... iako vjerujem da je i ovo Coolermasterovo "kofer" kućište isto jako dobro :D

http://www.coolermaster.com/index.p...roduct&ftype=&p_serial=Ammo-533&other_title=0

IMAS GA U DESKU ZA 7000.00 DIN (imas i jeftinije za nekih 500din na drugim mestima ali ide ona prica nestalo nam,sutra,tralala...)
KOSTA ALI VERUJ MI DA SE ISPLATI, JA SAM GA UZEO I SIGURAN SAM DA MI NECE DRUGO TREBATI BAR 10 GOD
alat ti nece trebati za otvaranje, srafciger ces koristiti SAMO kad budes ubacivao "plocu"
utice dosta na nivo buke
zasticeno je vise nego dobro od prasine
ja sam povremeno pretrazivao net (poslednja 2 meseca)za pravim kucistem i jedino je ovo koje zadovoljava moje prohteve !

COOLER MASTER AMMO 533 RULEZ

Idem u Beograd za nekoliko dana. Posto sam mislio da uzmem to kuciste, interesuje me kako je pakovano. Da li je glomazno?

Uvek mozes da ga izvadis iz kutije i nosis ko kofer, posto ima montiranu rucku na vrhu.

Samo kuciste je daleko od idealnog
1. Kavez za hdd kad se montiraju 2 diska skoro potpuno blokra prednji ventilator. Cak i kad je prazan ozbiljno otezava protok
2. Polozaj USB portova te prakticno ogranicava da kucište držiš sa svoje leve strane, na stolu: smešteni su u dnu, sa desne strane kućišta, suviše nisko do bi im pristupao ako je kućište na podu (što je, by the way, prirodna pozicija za ovo kućište, s' obzirom da su on/off i reset na gornjoj stranici).
Ako ga staviš sa svoje desne strane onda moraš ili da ustaneš, ili da se izvijaš (zavisi koliko daleko do kućišta sediš), a sa desne strane kućišta mora biti dovoljno prostora da se usb zabode...
Ako ti se vizuelno svidja onda uzimaj...

Poslednja izmena:
*** ja ipak uzeh Spire Sword Fin i mogu vam reci da uopste nije tako lose.Za 50-60 eur. dobijate prilicno funkcionalno kuciste sa dve 12 -tice,sinama za montazu hdd-ova (kavez okrenut normalno ) napred audio izlaz i mic ulaz,firewire i (samo) jedan usb.Ima i mana ali za te pare ....

Hvala na informaciji. Ovo za USB portove mi nije neophodno zato sto posjedujem dva usb hub uredjaja (D-Link DUB-H7 High Speed USB 2.0 7-Port Hub i MSI Star HUB 201 4-Port Hub). E sad za hard diskove si u pravu. To je losa stvar.

Poslednja izmena:
Pazi, kuciste jeste kvalitetno odradjeno, ali ima mnogo mana i nelogicnosti. Naravno kome te stvari ne smetaju dobice relativno dobro kuciste, ali sve u svemu moze bolje da se nadje...
A taj ventilator je kod tebe pogresno montiran :d :d

I ja mislim da bi taj ventilator trebao da ubacuje vazduh. Ja sam prije nedelju dana kupio to kuciste i na prvi pogled mi se dopada. Jos nisam stigao u Bar i montirao komponente, ali mislim da ce ici lagano.

Vrh Dno