Šta je novo?

Koje je dobro napajanje?

audiofreak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.07.2003
Poena
410
Zbog ucestalih pitanja na benchu tipa "koje napajanje da kupim", resio sam da postavim ovde jedan thread da se ljudi informisu.

Evo prve korisne informacije:
UL Online Certifications Directory
Na ovoj adresi mozete da unesete broj koji cete pronaci na nalepnici na svakom krstenom napajanju, format broja je E123456.

Druga je review site i to jedan od mojih omiljenih -- Silent PC Review. Tu mozete naci prilicno kompetentne testove napajanja i coolera, a sve u cilju smanjenja buke vaseg racunara.

Za sada toliko od mene.

pa pise Silencer :d

Na taj Chieftec je 3 godine garancija, sto ne uzmes Antec NeoPower 650 Blue by Seasonic
NeoB_back.jpg
imas ga za ~10700 + 5 godina garancije

Ok, moguce da nisam citao kvalitetne opise po netu.
Fora je sto ja ne bih onda ni dao 95 i vise evra, ako nije toliko tiho.

Koja je najbolja kupovina za ~80e, tisina ispred Watti :), duzina garancije takodje bitna ?
Za (E5xxx/E8xxx OC + 4GB + 4870 512MB OC + 1 HDD) setup.

Setup se dugo nece menjati, osim eventualno neki E8xxx umesto E5xxx, ali oni pri slicnom kloku trose isto, ili veoma slicno, tako da to nije bitno.

Chieftec CFT-650-14CS v.2.2, Modular, 14cm Fan, Active PFC je 90e.
Izgleda da i segmentu 65-80e nema bas dobrog izbora ?
Mada mozda bihe se protegao za ovaj Chief, vidim da se moze naci za 85e, a pritom je modularno.

Poslednja izmena:
Ok, moguce da nisam citao kvalitetne opise po netu.
Fora je sto ja ne bih onda ni dao 95 i vise evra, ako nije toliko tiho.

Koja je najbolja kupovina za ~80e, tisina ispred Watti :), duzina garancije takodje bitna ?
Za (E5xxx/E8xxx OC + 4GB + 4870 512MB OC + 1 HDD) setup.

Setup se dugo nece menjati, osim eventualno neki E8xxx umesto E5xxx, ali oni pri slicnom kloku trose isto, ili veoma slicno, tako da to nije bitno.

Chieftec CFT-650-14CS v.2.2, Modular, 14cm Fan, Active PFC je 90e.
Izgleda da i segmentu 65-80e nema bas dobrog izbora ?
Mada mozda bihe se protegao za ovaj Chief, vidim da se moze naci za 85e, a pritom je modularno.

Taj Chief je dobar izbor za te novce na nasem trzistu :type:

Ako jedan LC 6600GP2 moze da kosta isto toliko, ovo je odlicna cena za jedan Seasonic build.

Znaci po tebi Seasonic prorice sudbinu, a LC se moci u pivo. :D

Salu na stranu, nekako sam navik'o da cene padaju, a napajanja nisam pratio par meseci. Sad kad bacim pogled na cene cini mi se da su sve otisle na gore. Mozda se varam ali pale nisu, sigurno.

Ako je OCZ 500W 60e, 6600gp2 55e - kolika bi onda bila realna cena za Seasonic built by od 400w?

Ranije sam postovao u vezi napajanja.doslo je do promene konfiguracije, pa me interesuje da mi preporucite napajanje.komp je..
asus p5q-pro
e-8400 3.0
msi 9800 gt 512 mb
mem kingmax 4x1gb 1066mhz
hitachi 320 gb sata
dvd-rw pioneer 116
TRENUTNO NAPAJANJE 420 W 16A NA GRANI IZ KUCISTA COOLER MASTER 332.
UNAPRED ZA HVALAN.
PS.MISLIO SAM MOZDA OVA
LC 6600GP2
CHF 600 W

chieftec cft-600.. ako si mislio na njega pod CHF 600..
Bice i Corsair 400W za oko 60e ako te zanima baš kvalitetno napajanje..
Imaš i TT, imaš i PC&Power cooling napajanja, Antec.... Ima svašta, zavisi koliko para planiraš za to napajanje..

On je pitao izmedju LC6600GP2 i CFT-600 i tu nema dileme. Niko nije spominjao nikakve pare..
I nemoj generalizovati Chiefteca i LC..
ako ćemo tako, kad ovde LC ugrabi makar bronzu, onda ćemo nastaviti :p:d

Poslednja izmena:
Vrh Dno