Šta je novo?

Koje je dobro napajanje?

audiofreak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.07.2003
Poena
410
Zbog ucestalih pitanja na benchu tipa "koje napajanje da kupim", resio sam da postavim ovde jedan thread da se ljudi informisu.

Evo prve korisne informacije:
UL Online Certifications Directory
Na ovoj adresi mozete da unesete broj koji cete pronaci na nalepnici na svakom krstenom napajanju, format broja je E123456.

Druga je review site i to jedan od mojih omiljenih -- Silent PC Review. Tu mozete naci prilicno kompetentne testove napajanja i coolera, a sve u cilju smanjenja buke vaseg racunara.

Za sada toliko od mene.

Nema ga nigde na stanju kod nas.

Najviše naginjem ka CM MPE-5001 500W. Deluje mi kao okej izbor kada se kupuje u našim prodavnicama.

Hvala svima na preporukama i savetima, cenim to.
Uh, to sam i ja uzeo i ima neko čudno zvrčanje...kao da malo zazvrči prilikom spin up-a, daje neki čudan zvuk...ne čuje se sve vreme doduše...trebalo je da ga zamenim ali to beše na početku onih karantina i evo danas sutra još stoji kod mene... mislim, radi i možda se ništa loše neće desiti ali ne znam koliko je za preporuku...

Poslednja izmena:
Pisano je vec vise puta da je u 99% slucajeva Gx model u pitanju, jer je Focus Plus Eol.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Xilence Performance X 650W ili FSP Hydro Pro 700W? Rekao bih da je Xilence u ovom slučaju klasa iznad i da je bolja kupovina?

S tim što je Performance X 650W sa fiksnim kablovima, a model od 750WS polu-modularno, pa bih verovatno išao na njega.

I tako se od napajanja od 50e ide na napajanje od 90e... [emoji1]

U dve domaće radnje Seasonic Core GC-650 ima za ~90€. Jedna daje 5 godina garanicije, druga nije navela na sajtu. Ali zvaću posle da pitam. U svakom slučaju, naručujem koliko danas

Nemoj da pristaješ na manju garanciju od proizvođačke.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Xilenece nisam viđao u domaćim radnjama, a ipak bih tu da uzmem. Mislim da nećeš pogrešiti šta god da odabereš

Nemoj da pristaješ na manju garanciju od proizvođačke.

Ne mogu ja da pristanem ili ne pristanem. Oni ako neće da daju 7 godina, ja ne mogu ništa drugo osim da gledam dalje. Našao sam prodavnicu u kojoj je ~9400 + dostava, sa 7g garancije

Seasonic, ofkorz. Inače, Antec ima novu Neo Eco Gold seriju za koju tvrde da je, navodno, Seasonic OEM, možda čak i Focus platforma. 5 godina garancije, ako se dobro sećam. Eto alternative za 70-100€ klasu...

Ako kupuješ kondezatore.Mora neko da objasni ljudima sa ltt da pro i performance x treba da zamene mesta.Jer nas interesuje samo kondezator..po moguctvu da su japanci..ostalo moze da bude krš.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Cini mi se da su ovde neki clanovi i sa jednog drugog foruma, al ajde i ovde da pitam.
Valja li fsp hyper k 600w za 7500 u giga? Ne svidja mi se jedino sto je izgleda 2 god garancije.
I5 4460
4x4 ddr3 1600mhz
Gtx 1650 super
Hdd 670gb
Nesto skuplji su CM 600w mwe 9k u giga sa 5 godine garancije i CM 600 MWE bronza u win za iste pare ali izgleda samo 2 godine garancije. Ne znam koliko ova 2 opravdavaju vecu cenu mada vidim da imaju sve moguce zastite, pa su mozda bolja opcija zbog toga.
Jos jedna opcija je thermaltake smart 600w rgb, mada isporucuje 504 na v12.
Dobro je sto ima 5 godina garancije a uspeo sam da nadjem samo jednu recenziju za njega i kao odlicno je za te pare.
E sad, znam da ova napajanja nisu bas najbolja, ali za tu neku kintu i nema nekog izbora po domacom prodavnicama.
Isto tako ne verujem da bi moja konfa u peak vukla vise od 300 ali bi preferirao da napajanje bude bar 500w na v12 za svaki slucaj ;). Po meni je ovo fsp hyper k najbolja varijanta ali kompenzacija za 2 god garancije. Kako se ono pokazalo ako ima neko da podeli iskustva?Ne razumem se bas u napajanja pa eto da pitam sto se tice ovih sto sam naveo.

C
Valja li fsp hyper k 600w za 7500 u giga? Ne svidja mi se jedino sto je izgleda 2 god garancije.
Po meni je ovo fsp hyper k najbolja varijanta ali kompenzacija za 2 god garancije. Kako se ono pokazalo ako ima neko da podeli iskustva?Ne razumem se bas u napajanja pa eto da pitam sto se tice ovih sto sam naveo.

Hyper K PPA6003711 ima garanciju 5 godina,

Pogledaj u drugim radnjama
Na drugim sajtovima za ovaj konkretan model nema informacija o duzini garancije. Sto se tice giga radnje, n sajtu za skuplje serije tipa m ili hydro garancija je 60 meseci, dok za ovaj stoji samo kao informacija da su potrosaci zasticeni po zakonu. Ta
Ko da je verovatno da je za jeftinije serije garancija 2 godine. Pitacu u svakom slucaju licno, ali da znam da se napajanje pokazalo kao solidno njega bi pazario. Znam da su fsp ok, ali hydro linija koja je skuplja, dok za ovu K slabo ima informacija.

Na drugim sajtovima za ovaj konkretan model nema informacija o duzini garancije. Sto se tice giga radnje, n sajtu za skuplje serije tipa m ili hydro garancija je 60 meseci, dok za ovaj stoji samo kao informacija da su potrosaci zasticeni po zakonu. Ta
Ko da je verovatno da je za jeftinije serije garancija 2 godine. Pitacu u svakom slucaju licno, ali da znam da se napajanje pokazalo kao solidno njega bi pazario. Znam da su fsp ok, ali hydro linija koja je skuplja, dok za ovu K slabo ima informacija.

Sva Hydro i Hyper napajanja imaju 5 godina garancije
Hyper S - slivovani kablovi
Hyper K - flat kablovi
Hyper M - polumodularno

Sva Hydro i Hyper napajanja imaju 5 godina garancije
Hyper S - slivovani kablovi
Hyper K - flat kablovi
Hyper M - polumodularno

Pretpostavio sam da su te neke razlike u pitanju. Na drugom forumu mi je jedan clan odgovorio da je fsp hyper krs i da izbegavam to, ali po meni za te pare nema boljeg resenja. Jedino da dodam za CM MWE 600w ili chieftec 700w ili antec v700p, ali razlika je 1500 dinara vise i ne znam da li ovi modeli opravdavaju vecu cenu. Da li si imao neka iskustva sa fsp hyper serijom?

Nazad
Vrh Dno