Šta je novo?

Hardver Koje hlađenje za 14600KF

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Marko1996

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2011
Poena
225
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5 14600KF + Cooler Master Hyper 212 EVO
Matična ploča
Gigabyte Z690 UD DDR4
RAM
Kingston Fury Beast 1x8GB DDR4 @3200Mhz i Kingston Fury Beast 32GB DDR4 @3200Mhz
GPU
ASRock Intel ARC B580 Challenger 12 GB DDR6
Storage
WD Blue SN570 1TB m.2 + WD Blue 500GB Sata + WD Green 120GB Sata + WD Blue 320GB + WD Black 500GB
Zvuk
Logitech zvučnici
PSU
Asus TUF 750B
Kućište
Sama Blackfish
Monitor
Samsung Odyssey 27 G51C
Miš & tastatura
HyperX Pulsefire Dart Wireless + Razer Cynosa Lite Essential
Ostale periferije
UE49KS7000 & Xbox SX
Tablet
iPad 10.9
Mobilni telefon
iPhone 13 128GB
Pametni uređaji
Apple Watch Series 3 + Fitbit Inspire 3
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Kao što naslov kaže u nedoumici sam koje hlađenje da kupim, a da bude adekvatno i da ovaj proc može i da se klokne lepo u nekom trenutku i da budu normalne temperature.

Trenutno imam Hyper 212 Evo koje ipak nije adekvatno i jedva ga drži u igrama do 75 stepeni na default podešavanjima (5.3Ghz P all core, E core nisam dirao to radi na auto), pa da čujem vaše predloge, u obzir dolaze i Air i AiO hlađenja s tim što sam ovde ograničen do max 280 jer ovo kućište koje imam nema mesta gore već samo napred, a što se budžeta tiče ono ne nešto preskupo, znači neka uloženo dobijeno varijanta za koju smatrate da će sasvim fino ohladiti ovaj CPU, a da ima prostora i za OC.

Arctic 36

Vise znaci contact frame na freezer 36 nego jaci kuler.

Contact frame možeš da nabaviš i odvojeno i koristiš uz svaki kuler...preporuka je da se nabavi.

Ako hoćeš da prođeš baš jeftino, ID-Cooling Frozn A620 Pro SE. Odličan i tih kuler za malo para. Arctic 36 je sličan ali mislim da je Frozn bolji, dual tower vs. single tower i više cevi daju bolje rezultate...

Moj izbor bi bio Thermalright Phantom Spirit 120 (konačno je stigao kod Mađara) pa za njim SE verzija istog. SE je za nijansu niži i jeftiniji ali se štedelo na nekim stvarima (plastični backplate umesto metalnog, vrhovi cevi nisu pokriveni gore i slično). Svejedno, i SE je odličan...

Što se vodenog tiče, uzeo bih 240mm. Najmanje šanse za zvrčke prilikom instalacije (pogotovo ako ide gore) i sasvim je dovoljno za i5. Pošto kod tebe ide napred, možeš i 280mm...
Trenutno su Arctic Liquid Freezer III 240 i 280 na debelom popustu na Arcticovom sajtu pa ako možeš da čekaš i možeš da eskiviraš carinu i PDV možeš njih odatle. Lakša varijanta je preko KP.
Navodno, contact frame na LF III nije baš optimalan pa imaš i drugu ali skuplju varijantu - Be Quiet Silent Loop 3 ili Lian Li Galahad II, recimo...

Hvala svima na predlozima, najverovatnije cu juriti Lian Li Galahad II Trinity 240mm, jer mi kuciste nije idealno provetreno jer ono silent je, pa cu stedeti malo parice i uzeti bolje hladjenje, da imam i za kasnije ako odlucim uzeti neki jaci procesor jer kada sam video testove ovo hladjenje bas kida, i mogu mirne glave i da malo OC kako dolikuje 😊

Nazad
Vrh Dno