Šta je novo?

Koje 2.0 ili 2.1 zvucnike do 4000 ?

Ja sam ih video u Nisu za nesto preko 3000, a svuda su digli cene na oko 3900din, iako su ranije bili i 2800din. Slusao sam ih malo detaljnije u kucnoj varijanti... Uzivo su jako maleni, manji nego sto mozes na osnovu slike da zakljucis (bar sam ja mislio da su nesto veci). Cuo sam da se neki zalili na zujanje i sl. anomalije, ali na ovom primerku to nisam primetio. Sviraju ok za te pare (mada ni izbliza kao Solo2, koje sam ja nekada davno kupio za 3900din :D). Prosto je smesno koliko sad istim parama kupujes drugu klasu zvuka... nazalost. Realno, ovi zvucnici ne bi smeli da kostaju preko 3000din, ali su prodavci kao i uvek alavi, pa se jos sad pravdaju povecanjem PDV-a... hahaha, kakva notorna laz i izgovor za enormno poskupljenje. Elem, imaju odvojeni visokotonac koji svirucka nesto, ne sjajno, ali radi. Stranice kutije nisu nesto debele, ali s obzirom na velicinu i snagu mid/bass drivera, mogu da prodju. Snage ima dovoljno za 13m2, pa i malo vise, pod uslovom da ne divljas, a i ko misli da divlja sa kutijama od 3l efektivne zapremine i 3" bass, taj bas i nije u libelu. :D Pozadi imaju samo On/Off prekidac, a strujni kabl i zvucnicki do drugog zvucnika su direktno izvedeni iz samog desnog aktivnog zvucnika. Kablovi su taman recimo dovoljni da ih rasiris na vecem radnom stolu levo i desno od monitora i da dohvate. Ispod imaju zalepljene gumene podloske, sto je fin detalj. Konstrukcija je bass reflex, a naravno iznutra nisu dampirani nikakvim materijalom. Ako svedemo pricu u okviru ranga u kome se nalaze, i sveukupnog utiska gledano kroz odnos kvaliteta izrade, izlazne snage i kvaliteta samog zvuka, moze se reci da imaju prolaznu ocenu za tih 3000 do 4000din maksimum, za koliko mogu da se nadju. Glossy plastika napred naravno kao i uvek, magnet za otiske. Potenciometri plasticni, sa ocekivanom tendencijom kvarova u blizoj buducnosti usled cesce upotrebe. To je to sto mi trenutno pada sad na pamet kad govorimo o njima. Ako te jos nesto interesuje, pitaj. ;-)

Poslednja izmena:
Pa da, citao sam i o tom Eacan e-510, hvale ga da je super za te novce... Bas mi je odluka pala izmedju ova 2 modela... Ne znam ni sam sada da li vise zelim 2.0 ili 2.1... tih 800 din vise mi ne znaci nista... Lepsi su mi ovi genius i bolje bi mi se uklapali u sobu, al valjda mi to ne treba biti razlog za kupovinu :D

Iako nisam slusao Eacan, mislim da je zvucno ipak Genius bolji ako se gleda linearnost odziva i stepen koloracije (manje farbaju), posto nemaju slabasan woofercic koji vise mumla nego sto svira nesto od nizih tonova, a i 2.1 tipologija za slicne male pare gotovo nikad ne moze da zvuci zadovoljavajuce jer za iste pare mora da se uklopi vise komponenti, a celi ti zvucnici realno u sebi nemaju ni 10-15e ugradjenih delki, a to je malo zeznuto s tolikim fondom da se prevazidje fizika i akustika i da to zvuci kako treba. Genius sa onim prdavcem od mid/bass-a za divno cudo i ima neki bass, iako na prvi pogled to deluje gotovo nemoguce, ali je to sto odsviraju znatno cistije i transparentnije nego neka 2.1 konstrukcija.
Evo glupog uporedjenja... obrati paznju ako vec nisi gledao, kako na klipovima svira jedan, kako drugi, iako je to zesce smesno kad se snima fotoaparatom ili bilo cime slicnim, ali neke generalne razlike mogu da se naslute i tako:

http://www.youtube.com/watch?v=YOf9JHF_fXE
http://www.youtube.com/watch?v=P3wzeH-o_Vw

http://www.youtube.com/watch?v=-Dj4UkcjnCc&feature=related

Deluju zanimljivo (nisam ih ni video ni slusao uzivo). Zadnji panel na aktivnom zvucniku im je gotovo isti kao kod Solo serije sto se tice rasporeda i funkcija. Steta sto su oba sa 4" driverima, i sto nemaju malo vecu rezervu snage. Razlika izmedju prvog i drugog je prilicno mala, ako izuzmemo izgled kabineta i bass reflex port na suprotnim stranama (ovaj HF24 je po tom pitanju pitomiji za postavljanje blize zidu, mada nijedan zvucnik ne voli zidove u blizini). A ovi bass testovi su skroz diletantski sa ovom "Bass I love you", jer niti ce ovaj zvucnik da odsvira bass toliko nisko koliko mnogi ocekuju kad mu odvrnu ovu melodiju, niti je ona sama po sebi ikakav reprezentativan bass test. Bolju percepciju njegove reprodukcije ces steci recimo na osnovu ovog duzeg klipa i muzike: http://www.youtube.com/watch?v=e1rYXoIw8Lw
Elem, jel ih ima negde kod nas po ovim cenama koje si naveo gore? Mislim da nisu skupi na osnovu onoga sto sam video.

Da, gotovo isti na izgled, s tim sto AF-21 ima jos neki watt vise po kanalu. S obzirom da je kod nas Microlab postao tragikomican sa cenama i ponudom u poslednje vreme, ovi Junglerex i po neki Genius pandan su izgleda kod nas jedini 2.0 izbor PC zvucnika za koje vredi da se trenutno bacaju pare, posto vec ovih Modecom nema kod nas.

da ne otvaram novu temu, i mene zanima 2.1 za max 4k din...
trenutno imam stari Neo sw-m23...http://www.itsvet.com/proizvod/neo-sw-m23/comp_tehn_speakers/61/167

kakav je kvalitet Nea, tj, da li vredi menjati i šta kupiti do 4k, eventualno 4,5k din?
imam još jedan zahtev, s obzirom da sto nije veliki, poželjno je da zvučnici ne budu preveliki...

naravno, moram i zvučnu da menjam, tj da dodam Asus Xonar DG, umesto integruše...to je obavezno...
ne bih se bunio da kažete "da je bolji neo od ovog što se nudi", ali ako treba da "leti" ima da leti...:)

Poslednja izmena:
da ne otvaram novu temu, i mene zanima 2.1 za max 4k din...
trenutno imam stari Neo sw-m23...http://www.itsvet.com/proizvod/neo-sw-m23/comp_tehn_speakers/61/167

kakav je kvalitet Nea, tj, da li vredi menjati i šta kupiti do 4k, eventualno 4,5k din?
imam još jedan zahtev, s obzirom da sto nije veliki, poželjno je da zvučnici ne budu preveliki...

naravno, moram i zvučnu da menjam, tj da dodam Asus Xonar DG, umesto integruše...to je obavezno...
ne bih se bunio da kažete "da je bolji neo od ovog što se nudi", ali ako treba da "leti" ima da leti...:)
Uzmi novu zvučnu pa onda proceni da li ti treba zamena.
Ako se ispostavi tako od novih Eacan E-510 važe za dobru kupovinu, ako dolaze u obzir polovni potraži Neo/Blueberry SW-X22.

hvala na odgovorima...
ne bih polovne uzimao, to je poklon za klinca...
hmm, verovatno bi trebalo prvo uzeti zvučnu, čuti kako sve to zvuči, mozda tu i tamo ispeglati malo ekvijazerom...

jednostavno, imam utisak da zamena zvučnika neće doneti neko posebno poboljšanje, stare ne mogu prodati, tako da pitanje vredi li davati toliko para...
pogotovo, sto bih trebao u narednom periodu i slušalice da pazarim...one definitivno trebaju, trenutno imam neki krš od 1,5k din...

pazarim ovih dana Asus Xonar DG(X), a onda posle nove godine EVO...:)

pazareni Asus Xonar DG i Presonus HD7...:)

e sad ovako, na kucištu nemam front audio panel, trazio sam ga po gradu /netu/, nesto kao 3,5" panel, ali cena izuva od 2k din /još i nema na stanju/ pa do 3, 4k din /zbog usb 3.0/...
to mi je baš puno, ali ako ne bude druge...
razmišljam da ipak kupim neki 2.1, ali koji na sebi ima priključak za slušalice, pa da tako rešim problem priključenja slušalica
šta mislite o tome, pre svega, da li se gubi na kvalitetu zvuka, mislim na slusalicama, kada se tako priključe?
cinjenica je da se tada smanjuje izbor zvučnika, ali sa druge strane, onda mi se smanjuje budžet za zvučnike, jer bih onda morao da kupim neki audio panel...

GENIUS SW-G2.1 3000 ili mozda nesto drugo za 70-ak eur /sa priključkom za slusalice/ ?

Poslednja izmena:

hm, pregledao sam ponudu,nisam našao kod njih ono bi mi /verovatno :)/ trebalo:
http://www.tehnomanija.rs/adapteri_543/s-box-adapter-audio-adapter-adap-3-5mm-2x3-5mm.html
ili:
http://www.tehnomanija.rs/adapteri_543/hama-adapter-43355.html

znao sam za ovo, ali nejasno mi je da li dolazi do degradacije kvaliteta zvuka, mislim i u zvučnicima, a pogotovo u slušalicama...
Presonus HD7 ima 32oma, zvučnici, pretpostavljam 4oma...

druga, manje bitna stvar, preko front panela se automatski utišaju zvučnici,kada se priključe slušalice...elegantnije rešenje...

našao sam da Logitech Z323 ima priključak za slusalice na desnom malom zvučniku...to je fino rešenje, izgled mi se njihov svidja, jedino sto pišu da nije neki kvalitet zvuka...:S:
ili možda ići na Z523, sličan dizajn, ima i priključak za slušalice / to kažem onako, usput...:p/ da li razlika od cca 25eur u odnosu na Z323 vredi?
ili Genius SW-G2.1 1250 /klincu se svidja izgled, što, naravno, nije presudno/, eventualno skuplji 3000 model?

šta predlažete u cenovnim rangu 50-80 /max/, da visokotonci nisu preglomazni /relativno mali sto :D/, i da je izgled malkice savremeniji?

EDIT: videh u jednom ranijem postu da sasa022 ne predlaže Z523...sve mi se više vrti u glavi...:d
da li da uzmem EACAN E-510, ili Z323, da tako premostim neki period, pa onda ćemo videti...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno