Šta je novo?

Koja zvucna?

stankovic82

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2009
Poena
405
Imam jedan problem.Posto mi je raspored na ploci ocajan prilikom stavljanja GTX 260 graficke sam zauzeo jedan PCI slot,i ostao mi je jos samo jedan.U taj slot sam morao da ubacim mreznu kartu posto mi ista na ploci ne radi.Problem je sto sam zbog toga morao da izbacim asus xonar DS kartu jer nemam mesta za nju.Da li postoji neka alternativa,tj. sta moze da se pazari a da moze da funkcionise kako treba?
Da li je mozda ovo resenje? http://www.itsvet.com/proizvod/creative-sound-blaster-x-fi-surround-5.1/comp_comp_soundcard/39/76

Poslednja izmena:
@civi

Da zivim u surround univerzumu, a ti opet po ko zna koji put ne citas sta pisem. 😀

Pogotovo takav gubitak je najvise smanjen kodiranjem i slanjem materijala preko njega zbog bufera kodeka.

Generisanje i "regenerisnje" signala se najbolje obavlja kodovanjem rekoh i zbog cega. Sta ti sad nije jasno u celoj prici?

Ti si ocigledno lud ili se pravis, kad pustis stereo sa racunara on ide PCM om direkt na dac bez ikakvog kodiranja el ti dobro?

Sto, jer mozda HDMI ima ogranicenje za stereo? 😉

da ima isto ogranicenje salje NEKODIRAN PCM SIGNAL na DAC sa istim greskama pokupljenim na generisanoj strani od internog world cloka i semple generatora :sceptic:

Ahahah, ti rece da moze lako da se potegne tuzba za klevetu na forumu da li sam lud? :d

civi je napisao(la):
ovakvim ali ti si se nasao pametan da kazes kako je svejedno sa koje karte saljes digitalni signal , jeste svejedno ako saljes u 5.1 ili neki drugi materjal koji je kodiran(mada i tu nije svejedno, ali je razlika mnogo manje cujna mahom i zbog kvaliteta opreme na kojoj se slusa) i putuje kao data signal sa klasicnom data eror korekcijom i proverom paketa dok je pcm sasvim druga prica

To si ti napisao i ja sam ti odgovorio u sledecem postu kako se radi minimalizacija gubitaka kroz bitstreaming, dakle kroz kodeke i kodovanje. Sad je tebe da pitam dal je tebi dobro ako ne citas sta pisem. Lepo sam ti rekao minimalicazija gubitaka ide kroz kodeke i obezbedjivanje flow-a bita. PCM tu nisam ni spominjao. Da li ti je sad jasno?

Koji opet zavise od milion stvari i izrade uredjaja. Garson je sam spomenuo stereo, ja sam govorio generalno o prenosu.
Pa o tome i trebunjamo celo vece ti si rekao da mu ne treba dobra karta za spdif izlaz i da za to moze da koristi integrisanu jer je isto a ja kazem da nije i sad se ti kao nadjes da palamudis kako to zavisi od izrade ajde :wall: a sta je prenos sterea i PCMa neka magija????

Poslednja izmena:
Posto me mrzi da ti stalno pisem jer ti citas samo ono sto se tebi svidja evo da opet sam sebe "kvotujem" 🙂D)) :

Gdin_M je napisao(la):
Kako god, niti znam ko prodaje tu kartu, niti zasta koristi, samo sam rekao da za te pare za koju je dao ako je koristio kuci mogao je da iskoristi njene analogne izlaze.
Za to dal je koristio u studiju nemam pojma, ali to je sasvim neka druga prica.

I da, generalno sam rekao da razlika izmedju spdif izlaza nije toliko sokantna i vecina gotovo nikad nece da cuje jitter. Sto sam i rekao slusajuci npr. STX i integrusu koju trenutno imam. Mnogo minimalnija razlika u kvalitetu zvuka nego kao sto si ti u temi o "kvalitetu zvuka" pricao o razlici izmedju ALC i SB zvucnih.
Tako sam i ja ovde naveo razliku. Are we clear?

a na cemu si slusao na z5500 hahahha i ti bi da na tome cujes razliku? ajde nemoj da si smesan

U oglasu pise da je covek koristio za digital out, sto je mogao i sa bilo kojom drugom zvucnom sa digitalnim outom.
evo kvotujem i ja tebe , nije mogao ..... tj mogao je ali nije sta mislis sto je kupio ovu ? mislis da nije znao zbog cega ce da je koristi?

Kombinacija yamaha - canton je bila. A to tebi samo moze da bude smesno, u jednoj prici teras da nema razlike izmedju integruse i sb-a, a u drugoj da je u optickim izlazima razlika dosta cujna. Toliko o tvojoj objektivnosti. I dzaba kvotujes kad do sad nisi skapirao da je to bilo moje misljenje, a i svakog ko kupuje ovu kartu da bi je koristio zbog njenog DAC-a i izrade pre nego sto ce da koristi spdif na njoj. Ako ne mozes da se pomiris sa tudjim misljenjima bolje da ne pises nista posto znam kuda vode tvoji postovi. Iskljucujem se iz diskusije sa tobom, poznajuci prostlost postova i tvojih ubedjivanja. Over and out.

Ja opet kazem da pricas bezveze , a ti ukapiraj da nisi u pravu , da interni spdif je donkle ok ako hoces da prebacis signal na minidisk koji polovan kosta 50e da ne bi davao jos toliko para za zvucnu , ali to nikako ne znaci da razlike nema sto ja svuda i napominjem , a one su veoma prisutne i izrazito cujne u zavisnosti od rezolucije sistema , negde manje a negde vise , a tebi nije prvi put da ubedjujes ljude kako je to isto jer ti je gvlada to rekao, jeste donekle isto dok se radi o kodiranim paketima multikanalnog signala ali NIKAKO nije isto kod PCM prenosa zvuka do DACa

Gvlada koliko znam njegov stav nije rekao da je isto PCM sa S/PDIF integruse i bolje karte. Cak se secam da je pricao i da ima razlike... 🙂
Btw, podrzavam lika koji je ESI Juli koristio za digitalni izlaz umesto integruse.

Probaj i prosvetli nas 🙂

Licno sam priemtio razliku u pcm sa spdif kada se kao izvor koristi integrusa, X-Fi a kasnije i Xonar karta. Salju svi oni 1 i 0 ali je sam zvuk dobijen sa razlicitih izvora imao razlicit krajnji kvalitet. Ja sam to isto tvrdio da ima razlike ako zasebna zvucna karta pravai zvuk u igrama ili integrusa. Posle sam digao ruke jer su tvrdili da nije tako iako sam ja licno priemtio razlike. Jednostavno u svim testovima integrusa se najgore pokazala. Ako je nekom drugom isto i ne primecuje razliku, it's fine with me. Moj stav je da nema razlike izmedju razl dig izlaza poput coax, opt, hdmi ako se salje isti signal koji naravno svi podrzavaju i da ja nisam ni sa skupljim kablovima, niti na skupljim sistemima (sto kucni, sto studijski) primetio razliku kada su se koristili razl dig kablovi.

Ja sam uzeo Xonar DS samo zbog optickog izlaza, kontam da je bolji od integruse. 🙂

Promili su tu u pitanju, u normalnom slusanju nema sanse da provalis razliku. 🙂 Placebo efekat je vise na snazi tu, kao i kod skupocenih kablova. Previse ulozenog za nesto sto ljudski sistem sluha ne moze da razlikuje kako treba. Ne znam kakvu izradu ima STX na polju optickog izlaza ali neko vreme dok je bio kod mene uporedjivao sam ga sa integrusom i naravno DAC je dosta bolji, sve se primeti u stereu, ali spdif koneekcijom ne da nema sanse da se primeti nego je to vise placebo efekat i tu bez blind testa cisto sumnjam da bi neka razlika postojala pri normalnom slusanju. Jitter postoji ali garantujem da je za vecinu efekat placeba koji slusaju na iole "normalnoj" opermi, podrazumevajuci da imaju prosecan sluh.

@gvlada

Mislim da smo u onoj temi govorili o bitsreamingu kodeka, sto implicira na koriscenje provere crc-a, buffere i ostale koder-dekoder stvari. No nebitno, da ne nastavljamo dalje. 🙂

el smes da stavis neke parice na to dali se cuje ili ne,,, ja obezbedjujem opremu da se ne trosis a za kablove se skoro u potpunosti slazem sa tobom

Promili su tu u pitanju, u normalnom slusanju nema sanse da provalis razliku. 🙂 Placebo efekat je vise na snazi tu, kao i kod skupocenih kablova. Previse ulozenog za nesto sto ljudski sistem sluha ne moze da razlikuje kako treba. Ne znam kakvu izradu ima STX na polju optickog izlaza ali neko vreme dok je bio kod mene uporedjivao sam ga sa integrusom i naravno DAC je dosta bolji, sve se primeti u stereu, ali spdif koneekcijom ne da nema sanse da se primeti nego je to vise placebo efekat i tu bez blind testa cisto sumnjam da bi neka razlika postojala pri normalnom slusanju. Jitter postoji ali garantujem da je za vecinu efekat placeba koji slusaju na iole "normalnoj" opermi, podrazumevajuci da imaju prosecan sluh.
Ja sam i rekao Kontam da je bolje, nisam probao opticki na integrusi, mrzelo me, uvek mi je bila na Disable u BIOSu. Ako nista, uz Xonar sam dobio bolje/komfornije drajvere sa ASIO podrskom, sve to za ~40e. Ne zalim ni dinara.🙂

Nazad
Vrh Dno