Šta je novo?

Koja verzija C++ ?

HiMan

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2002
Poena
609
Zelim da se bavim programiranjem u C++ ali ne znam koja je najbolja verzija ili koja se najvise koristi.Zato trazim savet od nekog ko se vise razume.
p.s. OS je Win.

HiMan je napisao(la):
Zelim da se bavim programiranjem u C++ ali ne znam koja je najbolja verzija ili koja se najvise koristi.Zato trazim savet od nekog ko se vise razume.
p.s. OS je Win.
[/QUOT

Nisam neki strucnjak ali idem na VETS i tamo koriste 6.0.

Poz

cheers

HiMan je napisao(la):
p.s. OS je Win.
Za konzolne aplikacije Borland C++ 5.02 ili konzola u Visual C++ 6.0. Za Windows i ostale aplikacije Borland C++ Builder, Visual C++ 6.0 ili Visual Studio .Net C++ ili C#( male razlike).
Samo da znas, sve ovo kosta, pa dok je ucenje u pitanju OK, ali posle...

Znaci da pocnem da ucim visual c++.Trebaju li mi neki dodaci za to i koju bi knjigu preporucili.Takodje kakva je tacno razlika izmedju borland c++ i visual c++ ?

HiMan je napisao(la):
Znaci da pocnem da ucim visual c++.Trebaju li mi neki dodaci za to i koju bi knjigu preporucili.Takodje kakva je tacno razlika izmedju borland c++ i visual c++ ?
Ako nemas nikakva znanja iz C++ programiranja, moj savet je da se ne zaleces vec uzmes neku knjigu koja pokriva cisti C++ (znaci ANSI C++).
Mogao bi uzeti knjige:
The C++ - Bjarne Stroustrup ili knigu slicnog naziva od Herberta Schilda
Thinking in C++ - Bruce Eckel.
Postoji tu jos dosta materijala, ali eto bar to da navedem.
Inace, ako si vec radio C++ , onda moze direktno na Visual C++ 6.0.
Stvar je u tome da su proizvodjaci sami prosirivali jezik pa Borland C++ Builder radi 90% kao i Delphi a MS opet tera svoj fazon(ATL ,MFC..).
Samo polako i strpljivo i bice nesto od toga.

HiMan je napisao(la):

U principu, za VisualC++ bi trebalo malo vise da znas, nije bas za pocetnike (bar se ja i nekoliko ljudi oko mene nije snaslo u njemu) dok je Borland prostiji. Sa druge strane, od ljudi koji je prof. bave programiranjem dugi niz godina, cuo sam savete tipa uzmi VC++ ako zelis da se zadrzis na windows platformi. Ako ovo nije tacno, neka me neko ispravi :)

petri je napisao(la):
U principu, za VisualC++ bi trebalo malo vise da znas, nije bas za pocetnike (bar se ja i nekoliko ljudi oko mene nije snaslo u njemu) dok je Borland prostiji. Sa druge strane, od ljudi koji je prof. bave programiranjem dugi niz godina, cuo sam savete tipa uzmi VC++ ako zelis da se zadrzis na windows platformi. Ako ovo nije tacno, neka me neko ispravi :)

Ja sam pocetnik(totalni) kod Lasla Krausa koji predaje ko masina(samo pise,nista ne prica,nista ne objasnjava)!Koja knjiga bi meni pomogla posto je njegova totalno ne jasna?

Poz

cheers

Dobro, ja sam prosao Lasla, pa evo ti neki savet. Da naucis sintaksu, uzmi bilo koju knjigu, tu cak i ona Laslova nije losa. Zatim, kad naucis sintaksu, neke stvari ti mozda nece biti jasne, jer se objektno orjentisano programiranje razlikuje od onog klasicnog. Zato mozes slobodno da uzmes od Miliceva OOP:C++. Za pocetak, radi ispitne zadatke koji su na Laslovom sajtu. Iz pocetka ce da ide jako polako, ali svaki pocetak je tezak. I slobodno uzmi okruzenje za VC++ 6 ili .net. Ja sam uradio sve zadatke, i na ispitu dobio 9, a da nisam uradio nijedan zadatak iz Jave, koja je jako slicna c++, barem u onom sto se trazi na ispitu. I ne zaboravi, pocetak je tezak, posle ide mnogo lakse. Samo budi uporan. ;) POZDRAV!

vlado je napisao(la):
Dobro, ja sam prosao Lasla, pa evo ti neki savet. Da naucis sintaksu, uzmi bilo koju knjigu, tu cak i ona Laslova nije losa. Zatim, kad naucis sintaksu, neke stvari ti mozda nece biti jasne, jer se objektno orjentisano programiranje razlikuje od onog klasicnog. Zato mozes slobodno da uzmes od Miliceva OOP:C++. Za pocetak, radi ispitne zadatke koji su na Laslovom sajtu. Iz pocetka ce da ide jako polako, ali svaki pocetak je tezak. I slobodno uzmi okruzenje za VC++ 6 ili .net. Ja sam uradio sve zadatke, i na ispitu dobio 9, a da nisam uradio nijedan zadatak iz Jave, koja je jako slicna c++, barem u onom sto se trazi na ispitu. I ne zaboravi, pocetak je tezak, posle ide mnogo lakse. Samo budi uporan. ;) POZDRAV!

Hvala puno!

Poz

cheers

Vrh Dno