Šta je novo?

Koja ploca za Bartona?

mikele

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2002
Poena
620
Drug me je pitao za savet u vezi maticne ploce na kojoj bi trebalo da radi njegova buduca konfiguracija ciji bi 'mozak' trebalo da bude procesor AMD XP Barton. Pretpostavljam da je u pitanju neka nforce 2 ploca koja moze da radi bez problema na 200 mHz fsb. Pre nego sto mu dam preporuku hteo sam da se konsultujem sa znalcima sa "Benchmark"-a. Dakle, imate li neki predlog?

Abit NF7 ili NF7-S

Kao srecni vlasnik 8rda+, istu ti preporucujem.
A ako ti bas treba i SATA, 2 mrezne i okrugli
IDE kablovi onda uzmi 8rda3+.

Pozdrav,
Sasha

EPoX 8RDA/8RDA+ u osnovnoj varijanti tesko radi na 200 MHz FSB-a tako da ona otpada :) Resenje je 8RGA+ ili 8RDA3+ ;)

delimir je napisao(la):
EPoX 8RDA/8RDA+ u osnovnoj varijanti tesko radi na 200 MHz FSB-a tako da ona otpada :) Resenje je 8RGA+ ili 8RDA3+ ;)

Ja sam pre 10ak dana kupio rda+ i
to je bila rev1.1 (ultra400).
Mislim da ce uskoro biti sve
manje rda+ bez ultra400.

Rev 1.0 nema vec ~6meseci,
a ogromna vecina rda+ rev1.1
veoma lako radi na bar 200mhz.

Pozdrav,
Sasha

A7V133-C O:) O:) O:)

8rda3+ uzi i nema da brines

I moj predlog je bila EPOX 8rda+ rev1.1. Nego zanima me da li je bolje juriti SATA ili Soundstorm zvucnu kartu, tj. da li je bolje Epox 8rda+ ili 8 rda3+?

8RDA(+) nije ultra400, nego 'obican' NF2; to je prva i osnovna razlika izmedju RDA(+) i RDA3+ modela.

Mikele, kako preporucujes plocu, a i sam pitas da li i koju kupiti? Imas li je ili nemas? Ako nemas, zasto preporuka?

silverglider je napisao(la):
8RDA(+) nije ultra400, nego 'obican' NF2; to je prva i osnovna razlika izmedju RDA(+) i RDA3+ modela.

Znas i sam da je Ultra400 samo zadnja revizija NB-a.
Mrzi me da skidam cooler sa istog, tako da ne znam
koja je revizija kod mene, (SB je A3) ali na kutiji
moje ploce (8RDA+) stoji FSB400 Ultra Edition.
Tako da mislim da nisi u pravu.

Pozdrav,
Sasha

Ja mislim da sam u pravu. Stavise, prilicno sam siguran.

Pusti ti kutiju; na mojim kutijama je pisalo svasta.

Ako pogledas kod sebe, NF2 Ultra400 ima oznaku A1 na NB (zato sto je to A1 verzija Ultra400 cipseta, ne NF2 u globalu), a u softveru se detektuje kao rev C1. Ako nisi siguran, a meni ne verujes i hoces da se konsultujes sa jos necim osim kutijom, idi na lepo na epoxov sajt pa vidi i sam.

editovao sam samo lose napisan url tag

.
Ako nisi siguran, a meni ne verujes i hoces da se konsultujes sa jos necim osim kutijom, idi na lepo na epoxov sajt pa vidi i sam.

Uf bre al si ti nezgodan sagovornik. :boom:
Nisam se "konsultovao" samo sa kutijom
(prim. aut. jer to i ne znam kako se radi)
a inace ta ploca vec 2 nedelje radi na 400mhz bez
problema, a prethodnih par nije radilo ni par sati,
i pazi slucajnost kad na njihovim kutijama nije pisalo
fsb400 ultra ed.

Ti verujes da si ti u pravu, ja verujem
da sam ja u pravu. Dakle nereseno, ali
ja sam ipak u pravu, barem zbog ploca sa fsb400
ultra ed stickerom koje i rade na 400mhz.

Sto se tice Epoxove prezentacije, jao si ga njima
ako bi stvarno javljali o svakoj promeni SB i NB
i biosa na svojim plocama. Postoje mnogo bolji
izvori tih ne-tako-zvanicnih vesti od tog sajta.

NHF,
Sasha

Ne, nisi me razumeo - ne poricem ja da 8RDA(+) moze da radi na 200MHz FSB, ali to sto ume da vozi na toj frekvenciji ne znaci automatski da je to Ultra400 revizija cipa. Ima primeraka KT333 koji rade na 200MHz FSB-u, pa to ne znaci da su KT400-tke.

Sto se proizvodjaca tice... koja je firma do sada pravila promenila cipset, a da nije promenila oznaku modela ploce?
Imao sam i ja GA plocu sa stikerom "GF4 compatible" (hahahaha).

Ja ti kazem opet da pogledas ili cipset u potrazi za A1 oznakom ili softverom u potrazi za rev C1 oznakom za cipset -> onda _jeste_ Ultra400 revizija.

NHF,
silver

Ne, nisi me razumeo - ne poricem ja da 8RDA(+) moze da radi na 200MHz FSB, ali to sto ume da vozi na toj frekvenciji ne znaci automatski da je to Ultra400 revizija cipa. Ima primeraka KT333 koji rade na 200MHz FSB-u, pa to ne znaci da su KT400-tke.

Sto se proizvodjaca tice... koja je firma do sada pravila promenila cipset, a da nije promenila oznaku modela ploce?
Imao sam i ja GA plocu sa stikerom "GF4 compatible" (hahahaha).

Ja ti kazem opet da pogledas ili cipset u potrazi za A1 oznakom ili softverom u potrazi za rev C1 oznakom za cipset -> onda _jeste_ Ultra400 revizija.

NHF,
silver

Ok, razumeli smo se i lopta je konacno na zemlji. cheers
Nisam ni ja tvrdio da moze ili ne moze na 400, ja
sam samo rekao da su nove 8rda+ sa nforce ultra 400
a ne nforce2spp chipsetom.

Wcpuid javlja da je revizija c1, na kutiji je
sticker fsb400 ultra ed i ploca radi na fsb400.
Zakljucak izvedite sami :)

Izgleda da je Epox ili video da treba da izbaci
rda+ sa ultra400 ili im je jednostavno ponestalo spp
pa su resili da umesto njih ubace ultra400.
U svakom slucaju to nisu objavili niti verujem
da ce objaviti. Ko zna, zna, a ostali nek kupe rda3+ :)

ps
Ja sam bio upravu, kad malo bolje razmislim ja sam uvek upravu :mrgreen:

Pozdrav,
Sasha

Ako se ploca odaziva kao rev C1, onda jeste Ultra400.

U tom slucaju, moja greska.

Stevs je napisao(la):
...
Ni KT333 ni KT400 zvanično ne podržavaju 200Mhz FSB.

Da dodam da ni KT400A zvanicno ne podrzava 200Mhz FSB.

Mikele, kako preporucujes plocu, a i sam pitas da li i koju kupiti? Imas li je ili nemas? Ako nemas, zasto preporuka?

Pa,verovatno zato sto kada me neko upita za takav savet nemam bas mogucnosti da tu komponentu (u ovom slucaju plocu) kupim, instaliram, probam, prodam i kazem :"super je , probao sam je, radi odlicno, preporucujem ti je, svakako je kupi". Mislim da je sasvim u redu s moje strane da procitam desetak review-a te ploce, isto toliko postova na forumima, misljenja drugih ljudi koji je imaju i da na osnovu toga formiram svoje misljenje ili zakljucak. U svakom slucaju daleko sam manje gresan od coveka koji je tom istom mom drugu pokusao da uvali Celeron-a kao Pentium 4 i GF 4mx kao "cetvorka" graficku kartu.
Stoga uopste ne znam cemu taj neprijateljski stav prema mojoj dobroj nameri, g-dine moderatore, ali u svakom slucaju hvala na Vasem post-u, ako je to trebalo da bude odgovor na pitanje koji sam postavio u svom topic-u. A svima ostalima koji su postovali hvala puno, uglavnom sam dobio i vise nego sto sam trazio.
Pozdrav.

Kakav sad neprijateljski stav? Ne sme covek vise nista da pita, odmah se 'samouvrede' i hoce da se biju ('usledila je privatna tuzba zbog klevete i nanesenog dusevnog bola...') :d

U redu to sto citas reviewe proizvoda, radimo to svi mi. Medjutim, na pitanje me ponukalo to sto preporucujes nekome odredjen proizvod, a u isto vreme se dalje raspitujes o njemu. Mislim, nije to samo za tebe vezano, to je uobicajena praksa ovde - ako se vec nekome sugerise da izvadi kintu (do koje se kod nas tesko dolazi) za nesto, onda taj 'predlagac' bolje da bude siguran 100% u svoje misljenje (nevezano da li ga je stekao preko interneta ili u praksi). Meni se to nije ucinilo (100%) nakon tvog posta - zato sam pitao (i nisam pri tome nameravao da ti nanesem dusevne bolove) :)

Caskamo, samo opusteno.

Kakav sad neprijateljski stav? Ne sme covek vise nista da pita, odmah se 'samouvrede' i hoce da se biju ('usledila je privatna tuzba zbog klevete i nanesenog dusevnog bola...') quote]

Jos od pocetka topica je valjda "svakom dobronamernom i inteligentnom gradjaninu bilo jasno" da sam predlog za plocu vec imao ali sam zeleo da ga proverim pred ljudima koji to bolje poznaju od mene. No salu na stranu, prepucavanje na forumu mi nikada nije bilo zabava niti potreba.Bez obzira na to, moram i hocu sada da primetim da tvoj stav nije bio nimalo prijateljski ne sto se mene tice , vec je malih nesporazuma tj. pametovanja bilo i u tvojoj prepisci sa Sashom koji je takodje morao da se brani, dakle on je primetio isto sto i ja . Mislim da bi bilo OK da se kao moderatori uzdrzite u nekim stvarima i da makar prema nama drugima (makar po broju postova ili poznavanju hardvera inferiornijima) odnosite malo korektnije a ne da nam jurite sintaksne i pravopisne greske kao i da pametujete sta treba da vam napisemo da biste se osecali bolje,a na pitanja odgovarate prepotentno gotovo jezikom coveka koji je projektovao isti taj hardver. Na kraju krajeva, forum i za to
sluzi,da jedni drugima ovde pomazemo i da makar i neznanje drugoga uvazavamo. Ako ste vec tu gde jeste,nemojte da vam to sto ste moderatori bude privilegija,vec obaveza i odgovoran posao. Makar u postovima ne glumite Boga koji je tu da se njegovom znanju svi mi sa foruma divimo, vec covek bez licnih kompleksa koji je rad da pomogne.
To je sve sto sam imao da kazem, a necu se nastavljati dalje mada znam da ces imati svasta dadodas , cisto da se zna da je moderatorova (odnosno administratorova) zadnja, ali mi to ni najmanje ne smeta.
Jos jednom hvala svim ostalima na pomoci.

Svasta; dodajem ovo ne zato da bi moja bila zadnja, nego da izrazim samo svoju zapanjenost tvojim osecanjem 'potlacenosti'. Da postoje nekakve frustracije i zelje za izivljavanjem, veruj mi da bi to izgledalo mnogo, mnogo drugacije. Licno mislim da preterujes, ali neka ti bude kako hoces.

U raspravu sam i usao iz zelje da se pomogne, tj. rascisti stvar oko oznaka. Ispostavilo se da sam u svojoj tvrdnji pogresio, sto sam i sam priznao. Tebi licno sam vec objasnio zasto sam te pitao i da nikakve lose namere nije bilo. Jedna od strana tog odgovornog shvatanja moderatorisanja je i pomenuto izdvajanje para na predloge za kupovinu - mozda si se ti osetio pogodjenim sto si se nasao sa druge strane upitnika, ali to jeste bilo za dobro ostalih clanova.
Pored tog razjasnjenja gore, ne razumem sto si se osetio toliko pogodjenim. Dajte opustite se malo, ljudi. Dodji lepo kod nas na irc chat, pa ces videti i sam kakvi se ok momci (i devojke) tamo okupljaju. Svi smo mi ovde zato sto smo ljubitelji - da necemo da pomognemo, ne bi ni dolazili ovamo.

Nazad
Vrh Dno