Šta je novo?

Koja je bolja kupovina: LG 42lm671s ili Samsung 40es6710?

sonetpro_kg

Cenjen
Učlanjen(a)
15.02.2012
Poena
180
Moja oprema  
CPU & Cooler
amd ryzen 5600
Matična ploča
MSI B550 gaming plus
RAM
32GB
GPU
Sapphire Pulse RX 6800 16GB
Storage
Kingston kc3000 512gb
Zvuk
Sound Blaster Z
PSU
Antec HCG650 Gold
Kućište
RAIDMAX Sigma
Monitor
Gigabyte M32Q
Planiram da kupim jedan od ova dva televizora ali imam dilemu sta je bolja ili pametnija kupovina s obzirom na skoro identicnu cenu?
LG je za 2 inca veci, ima 5 godina garanciju, ima magic daljinac za internet, ima 5 pari naocara ali i po meni veliki problem sa true motion opcijom koja za sad nije aktivirana i ne znam da li ce uopste biti?
Samsung sa druge strane ima bolju crnu boju (ne znam da li je ta razlika bas toliko primetna), aktivnu 3D tehnologiju, 400Hz CMR.
Zanima me vase misljenje o ovim modelima, kao i utisci sa aspekta svakodnevnog koriscenja?
Mene nesto vuce ovaj Lg, jos kad bi znao da ce biti aktivirana opcija deblur, dileme vise ne bi bilo.

Ja sam se isto dvoumio izmedju LG I Samsung ali je prevagnuo LG zbog pasivne 3D tehnologije. Ove druge razlike su minorne i treba ti stvarno da tražiš i da imaš super oko, da bi video neku razliku. To je moje mišljenje, a uzeo sam TV da uživam u njemu a ne da vršim neke sintetičke testove, da bih rekao "e ovaj TV je bolji". Magični daljinski je fenomenalna stvar i vredi.

Najvise me buni sto Lg nema osvezavanje od 100hz a trebalo bi da ima. Mislim dajem tolike pare a to nema. Inace sve ostalo ide u korist LG-ja.

Planiram da kupim jedan od ova dva televizora ali imam dilemu sta je bolja ili pametnija kupovina s obzirom na skoro identicnu cenu?
LG je za 2 inca veci, ima 5 godina garanciju, ima magic daljinac za internet, ima 5 pari naocara ali i po meni veliki problem sa true motion opcijom koja za sad nije aktivirana i ne znam da li ce uopste biti?
Samsung sa druge strane ima bolju crnu boju (ne znam da li je ta razlika bas toliko primetna), aktivnu 3D tehnologiju, 400Hz CMR.
Zanima me vase misljenje o ovim modelima, kao i utisci sa aspekta svakodnevnog koriscenja?
Mene nesto vuce ovaj Lg, jos kad bi znao da ce biti aktivirana opcija deblur, dileme vise ne bi bilo.

Ja ne znam o kakvom problemu oko tru motion opcijom ti imaš. Ona nije zaključana i može da se podešava. Inače 42lm671s je na 400Hz MCI isto kao i pomenuti samsung. Moguće da je na SPVA panelima dubina crne za nijansu bolja nego na IPS, ali oštrina slike i intenzivnost boja ne može da se poredi. Ta informacija da nema osvežavanje od 100 Hz tru motion je čista izmišljotina. Ako mene lično pitaš uvek sam pre za LG opciju ne samo zbog garancije već i pasivne 3D tehnologije koja je po mom mišljenju daje dosta bolji užitak slike a i dokazano u svetu da je dosta bolja od pasivne. Iskreno ja sam obezbeđen 5 godina, a posle isteka garancije ću promeniti televizor za novi jer se tehnologija jako brzo razvija :)

.....Ako mene lično pitaš uvek sam pre za LG opciju ne samo zbog garancije već i pasivne 3D tehnologije koja je po mom mišljenju daje dosta bolji užitak slike a i dokazano u svetu da je dosta bolja od pasivne. Iskreno ja sam obezbeđen 5 godina, a posle isteka garancije ću promeniti televizor za novi jer se tehnologija jako brzo razvija :)

sta je pisac hteo da kaze? mislio si od aktivne?

Pasivna tehnologija je bolja po svemu od aktivne osim rezolucije, zavisi kome je šta prioritet. Ako vam ne smeta interlaced izgled sa crnim linijacama i smanjena rezolucija, idite na pasivnu.

Jel moze neko da mi kaze cemu sluzi Triple XD Engine kod Lg tv-a? Jedan promoter Lg-a mi rece da ga poseduje 640s model i da je tu bolje resen od 660s. I da li je bas izrazen taj interlaced sa crnim linijama kada se gleda 3D kod Lg-a?

Poslednja izmena:
Triple XD Engine donosi najvisi nivo kvaliteta slike..odnosno odnosi se na boje, kontrast i jasnocu. Procesorsko obradjivanje slike na koji uticu parametri koje sam nabrojao sto se odnosi za najbolji kvalitet slike i performansi. Sve ovo naravno utice na kompletan kvalitet slike koji takodje poboljsava procesuiranje slike pri vecoj dinamici. Proslogodisnji modeli su recimo imali XD engine , ovogodisnji imaju triple sto u prevodu znaci da imaju 3 procesora koji obradjuju sliku odnosno poboljsavaju nekoliko parametara koji uticu na kvalitet slike, zapravo chipovi rade paralelno..komuniciraju jedan sa drugim i u skladu sa tome se dobijaju najbolji parametri u datom trenutku za prikaz slike.

Jel moze neko da mi kaze cemu sluzi Triple XD Engine kod Lg tv-a? Jedan promoter Lg-a mi rece da ga poseduje 640s model i da je tu bolje resen od 660s. I da li je bas izrazen taj interlaced sa crnim linijama kada se gleda 3D kod Lg-a?

Vezano za te "crne linije", LG, Samsung itd.... Sinoć bilo neko društvo, i onako uz diskusiju hajde da vide 3D kako izgleda. Igrom slučaja tu je bio Avatar 3D. Podelimo naočare i kratko gledanje, oko 30-ak minuta, kao demonstracija. Nešto Avatar nešto drugi 3D sadržaji. NIKO nije komentarisao "crne linije" jer ne postoje (možda na akademskom testu....). Nisu svi sedeli direktno ispred TV-a (tehnički nemoguće) čak sam ja sedeo pod najgorim uglom. 3D slika odlična. Niko se nije žalio na probleme sa gledanjem: glavobolja, vrtoglavica itd. Utisak svih: SJAJNO. Moj utisak: ODLIČNO.
TV je LG, LM765....

GhostFace hvala ti na odgovoru.
zocha_bg ti imas model vise klase a mene interesuje 640s pa se plasim da sve sto je dobro kod tvog modela ne znaci da ce biti i kod 640s sto je i normalno u neku ruku. Uporedjivao sam ja oba modela i tvoj ima bolju sliku.
U svakom slucaju hvala vam na odgovorima.

Drustvo napokon kupljen LG42LM640s. Na prvi pogled (navikavam se na velicinu ekrana) za SD sam znao da nije nesto ali sada pokusavam da izvrsim kalibraciju sa postavkama za model 670 ali se ne snalazim bas najbolje sa daljinskim.
Zeleo bi da se izvinim svima koje sam smarao sa pitanjima.Mada ce ih verovatno biti i buduce. :d

Moze li neko da mi rastumaci ovaj deo za kaligraciju slike? Inace SD signal negde dobar negde :vomit:
Method: 20 Point IRE
IRE: 100
Luminance: 130
Red: 26
Green: 0
Blue: 0
IRE: 90
Red: 28
Green i Blue: 0
IRE: 80
Red: 18
IRE: 10
Red: 1
Green i Blue: -1
Blue: 13

Ovo nikako nemogu da nadjem a inace je deo za kalibracilu modela 670.

Poslednja izmena:
Omladinci, jel zna neko da li ovaj LG daje 100Hz kada služi kao monitor, tj u PC režimu?! :)

koji? LM640? mislim da nema veze o kom rezimu se radi .. procesor radi istu obradu slike bilo da je na tv tuneru ili na bilo kom izlazu.

Moze li neko da mi rastumaci ovaj deo za kaligraciju slike? Inace SD signal negde dobar negde :vomit:
Method: 20 Point IRE
IRE: 100
Luminance: 130
Red: 26
Green: 0
Blue: 0
IRE: 90
Red: 28
IRE: 80
Red: 18
IRE: 10
Red: 1
Green i Blue: -1
Blue: 13

Ovo nikako nemogu da nadjem a inace je deo za kalibracilu modela 670.

SD signale je relativan , odnosno vecina toga nema apsolutne veze sa tv'om vec sa signalom kablovske i njihovog emitovnja pojedinih kanala. Sto se tice dela za kalibraciju, imas expertski mod za podesavanja slike. Nisam imao vremena preterano da se bavim sa kalibracijom na mom LG'u ali sam video da je sam expert interfejs za kalibraciju jako dobar i da se bukvalno svaki parametar po na osob moze podesavati. Od linija po vertikali ..horizontali, bojama rgb, ostrini i ostalim stvarima.
http://www.avsforum.com/t/1029594/guide-greyscale-calibration-for-dummies

SD signale je relativan , odnosno vecina toga nema apsolutne veze sa tv'om vec sa signalom kablovske i njihovog emitovnja pojedinih kanala. Sto se tice dela za kalibraciju, imas expertski mod za podesavanja slike. Nisam imao vremena preterano da se bavim sa kalibracijom na mom LG'u ali sam video da je sam expert interfejs za kalibraciju jako dobar i da se bukvalno svaki parametar po na osob moze podesavati. Od linija po vertikali ..horizontali, bojama rgb, ostrini i ostalim stvarima.
http://www.avsforum.com/t/1029594/guide-greyscale-calibration-for-dummies
Za ovo u vezi SD-a si u pravu na primer meni su dobri b92, prva i još neki a ostali tu i tamo ali moram da napomenem i da je moja greška jer gledam tv sa 2m. Mozda sam mogao da uzmem i manju dijagonalu.

mislio sam na lm670s, pitam jer jer burazer ima stariji samsung LE32M87, koji je navodno 100Hz, ali kad se koristi kao monitor ima samo 60Hz.

To je dosta star model, neces imati problema sa procesuiranjem slike kod LM670S ima triple xd engine .

Dosta drugara je sa Samsunga prešlo na LG-a, on je trenutno lider što se TVa i odnosa cena-kvalitet, komšija je uzeo LG42LM620 i prezadovoljan je što se tiče 3Da, kvaliteta slike (mnogo je bolja od prethodnih LGa), povezao ga je na Xbox 360, Dreambox 800HD, slika na HD i 3D HD kanalima je vrhunska, bolju nisam video, smart opcije ako imate komp nećete koristiti ni 0,5 % vremena, mada tu je podrška za You Tube, Facebook...., najvažnija stvar je da LG noviji TVi čitaju filmove sa usb-a, tako ubaciš film sa prevodom (ima podršku za naša slova i promenu boje i veličine titla), skineš blu-rey film HD, 3D, baciš na usb i vozi. Moja preporuka LG LM620 a ako imate viška para LM670 (dobijate jedan daljinski više i tanju ivicu okvira TVa). Mislim da ima osveženje na 100HZ, mada piše 400Hz.

Ja planiram 671s. Jos samo da vidim to sa 3d titlovima. Skinuo sam par 3d filmova sa titlom pa cu da proverim u prodavnici.
Da li za 3d filmove koristite klasicne srt/sub titlove ili ih konvertujete u neke 3d titlove?
670 je 400hz a 765 je 800hz. To svuda pise.

Ja planiram 671s. Jos samo da vidim to sa 3d titlovima. Skinuo sam par 3d filmova sa titlom pa cu da proverim u prodavnici.
Da li za 3d filmove koristite klasicne srt/sub titlove ili ih konvertujete u neke 3d titlove?
670 je 400hz a 765 je 800hz. To svuda pise.

Komšija koristi obične srt titlove bez konverzije, filmove skida sa sajta koji počinje na yify ;)

Poslednja izmena:
Sa kompa preko WiFi-a ili harda 3D video, za ostalo nije bitno.
Ne brini za prevode, vidi ih uvek kako treba.
@Yooyo: video si moje pitanje i dao komentar. Konvertujes u. ass ali jos nisam resio problem zagrada koje se pojave posle konverzije iz. srt. Pri tome ne mislim na nasa slova, to je ok.

Poslednja izmena:
Potpuno sam zaboravio na taj odgovor. Otvori .ass u notepadu pa vidi da li su zagrade u fajlu. Mozda konverter pravi problem.

Dosta drugara je sa Samsunga prešlo na LG-a, on je trenutno lider što se TVa i odnosa cena-kvalitet, komšija je uzeo LG42LM620 i prezadovoljan je što se tiče 3Da, kvaliteta slike (mnogo je bolja od prethodnih LGa), povezao ga je na Xbox 360, Dreambox 800HD, slika na HD i 3D HD kanalima je vrhunska, bolju nisam video, smart opcije ako imate komp nećete koristiti ni 0,5 % vremena, mada tu je podrška za You Tube, Facebook...., najvažnija stvar je da LG noviji TVi čitaju filmove sa usb-a, tako ubaciš film sa prevodom (ima podršku za naša slova i promenu boje i veličine titla), skineš blu-rey film HD, 3D, baciš na usb i vozi. Moja preporuka LG LM620 a ako imate viška para LM670 (dobijate jedan daljinski više i tanju ivicu okvira TVa). Mislim da ima osveženje na 100HZ, mada piše 400Hz.

Druze a reci mi za :wall:lg47lm669 kazu da serija 6 ima nekog preoblema sa osvezenjem slike jesi cuo to i sta mislis jel se isplati dati vise za LG 47LM765S

Treba mi pomoc oko snimanja sa tv-a. Rodjaka od mog kolege sa posla ima proslogodisnji LG. Kupila je USB od 64 GB firme Patriot. Koliko sam je razumeo ona ga jer formatirala na kompu kad ga ubaci u laptop ili desktop oni ga prepoznaju ali kada ubaci u tv on ne prepoznaje. Sta moze da bude u pitanju? Ovo me interesuje jer bi ja uzeo neki USB od 64 GB koji bi mi sluzio samo da snimam sa tv (zbog gabarita u odnosu na ekstereni HDD). Znam da se snimaju digitalni kanali i da se snimljeni materijal moze gledati samo putem tv-a.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno