za graficki program ti ne treba ergo tastatura...
ajd necemo vise u krug... ja sam neko ko provodi za tom tastaturom 12-14sati dnevno i znam da je najbitnije za rsi da imas oslonce za lakat i zglob sake... a to sam napisao gore, sto, stolica i podloga za misa...
a zivo me zanima kako bi kuca na natural tastaturi jednom rukom!?!
Pa ne može, zato i nije ergonomska. DiNovo je ergonomska jer se po njoj kuca jednom rukom, a druga drži na mišu
😀
Da ne dužim bez preterane potrebe, ja takođe poput Danijele provodim mnogo sati dnevno za kompom i mnogo kucam - u krajnjoj liniji, vestopisac sam na benchmark i bench-market sajtovima. Priznajem samo i isključivo natural modele Microsofta, na svemu ostalom veoma brzo kreće zamor. Kome treba tastatura za puno kucanja - Microsoft, pa sad, ako hoće malko pliće tastere onda Ergonomic 4000, ako hoće zadrigle i duboke tastere onda Natural Elite stariji model.
Pored toga preproručujem ovaj link:
http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?sid=11029
To je test na Benchu gde je baš reč o Microsoft Natural Ergonomic 4000 tastaturi, koja je delimično poređena sa Natural Elite modelom. Dovoljno je reći da se u svemu slažem sa autorom teksta, za koga mislim da je sjajan tip
🙂
I svima ubuduće savetujem da pogledaju malo po Benchmark(et)u, mogu se tu naći mnogi korisni tekstovi
🙂
Ne kažem da sam sveznajući genije za periferije koji je Guru za sve, ali sve ergonomske tastature sam imao (sem one matore prve za Win95 :d ), mnoge druge probao, uključujući i DiNovo. Držim Natural Ergonomic 4000, ne zbog para (nije mi nikakav problem da dam dosta za periferiju sa kojom se svakodnevno drndam), već zbog kvaliteta.