cimi
Slavan
- Učlanjen(a)
- 05.12.2010
- Poena
- 375
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 7800X3D & Arctic Liquid Freezer III 360 RGB
- Matična ploča
- X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE
- RAM
- G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL30
- GPU
- Asrock Radeon RX 9070XT Steel Legend
- Storage
- 1TB SSD Samsung 990 Pro & 500gb SSD Samsung 980 & 500gb SSD Samsung 970 EVO
- Zvuk
- Microlab FC330 2.1 & HyperX Cloud 3 Wireless
- PSU
- Corsair RM1000x Shift 1000W ATX 3.1
- Kućište
- NZXT H7 Flow RGB white
- Monitor
- Gigabyte MO27Q28G 27" OLED
- Miš & tastatura
- Wooting 80HE & Logitech PRO X Superlight
- Mobilni telefon
- Galaxy Z Flip6
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Pozzz,
pocelo praznicno ludilo pa sam poceo da menjam komponente jednu po jednu kuciste,ram,ssd...Sad mi oko palo na plocu koja me oduvek nervirala.
Ne planiram da prelazim sa amd na intel,takodje nisam bas upoznat sa razvojnim putem amd-a,sta planiraju u buducnosti,koje proc ce da izbace,da li ce socket biti podrzan itd.
Takodje komponente menjam jednom u 3-4 godine.
Realno proslu plocu kad sam kupovao sam sam istrazivao,po svemu je bila vrh,naponska je bila odlicna itd,na kraju nisam u stanju da klokujem proc kako treba zbog prevelike oscilacije napona.
Sad me zanima da li neko moze iz prve ruke da mi preporuci neku plocu koji korisit ili je koristio.
Najbitnije stvari za mene:
1.Cena do 120-130e NOVA
2.Da je dobra za klokovanje da ima dobru naponsku,da ne oscilira napon prilikom kloka
3.Da podrzava sve najnovije amd cpu-e
4.Da naravno ima sata 3 prikljucke(zbog ssd-a)
5.Da ima usb3 prikljucak(posto mi kuciste ima usb3 na prednjem panelu,a na ovoj ploci nemam gde to da prikljucim)
6.I da ima ovaj uefi bios(nisam do sad probao,pa sto da ne):d
Ja nesto volim Asus mada ne mora asus,ako ima neka bolja ploca.
Znaci ako moze neko da mi pomogne sa iskustvom iz prve ruke,jer prosli pu me izdade guglanje.😛
pocelo praznicno ludilo pa sam poceo da menjam komponente jednu po jednu kuciste,ram,ssd...Sad mi oko palo na plocu koja me oduvek nervirala.
Ne planiram da prelazim sa amd na intel,takodje nisam bas upoznat sa razvojnim putem amd-a,sta planiraju u buducnosti,koje proc ce da izbace,da li ce socket biti podrzan itd.
Takodje komponente menjam jednom u 3-4 godine.
Realno proslu plocu kad sam kupovao sam sam istrazivao,po svemu je bila vrh,naponska je bila odlicna itd,na kraju nisam u stanju da klokujem proc kako treba zbog prevelike oscilacije napona.
Sad me zanima da li neko moze iz prve ruke da mi preporuci neku plocu koji korisit ili je koristio.
Najbitnije stvari za mene:
1.Cena do 120-130e NOVA
2.Da je dobra za klokovanje da ima dobru naponsku,da ne oscilira napon prilikom kloka
3.Da podrzava sve najnovije amd cpu-e
4.Da naravno ima sata 3 prikljucke(zbog ssd-a)
5.Da ima usb3 prikljucak(posto mi kuciste ima usb3 na prednjem panelu,a na ovoj ploci nemam gde to da prikljucim)
6.I da ima ovaj uefi bios(nisam do sad probao,pa sto da ne):d
Ja nesto volim Asus mada ne mora asus,ako ima neka bolja ploca.
Znaci ako moze neko da mi pomogne sa iskustvom iz prve ruke,jer prosli pu me izdade guglanje.😛
Poslednja izmena: