Šta je novo?

Koja am3+ ploca

• Začetnik teme Začetnik teme cimi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

cimi

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2010
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7800X3D & Arctic Liquid Freezer III 360 RGB
Matična ploča
X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE
RAM
G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL30
GPU
Asrock Radeon RX 9070XT Steel Legend
Storage
1TB SSD Samsung 990 Pro & 500gb SSD Samsung 980 & 500gb SSD Samsung 970 EVO
Zvuk
Microlab FC330 2.1 & HyperX Cloud 3 Wireless
PSU
Corsair RM1000x Shift 1000W ATX 3.1
Kućište
NZXT H7 Flow RGB white
Monitor
Gigabyte MO27Q28G 27" OLED
Miš & tastatura
Wooting 80HE & Logitech PRO X Superlight
Mobilni telefon
Galaxy Z Flip6
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozzz,

pocelo praznicno ludilo pa sam poceo da menjam komponente jednu po jednu kuciste,ram,ssd...Sad mi oko palo na plocu koja me oduvek nervirala.

Ne planiram da prelazim sa amd na intel,takodje nisam bas upoznat sa razvojnim putem amd-a,sta planiraju u buducnosti,koje proc ce da izbace,da li ce socket biti podrzan itd.
Takodje komponente menjam jednom u 3-4 godine.

Realno proslu plocu kad sam kupovao sam sam istrazivao,po svemu je bila vrh,naponska je bila odlicna itd,na kraju nisam u stanju da klokujem proc kako treba zbog prevelike oscilacije napona.

Sad me zanima da li neko moze iz prve ruke da mi preporuci neku plocu koji korisit ili je koristio.

Najbitnije stvari za mene:

1.Cena do 120-130e NOVA

2.Da je dobra za klokovanje da ima dobru naponsku,da ne oscilira napon prilikom kloka

3.Da podrzava sve najnovije amd cpu-e

4.Da naravno ima sata 3 prikljucke(zbog ssd-a)

5.Da ima usb3 prikljucak(posto mi kuciste ima usb3 na prednjem panelu,a na ovoj ploci nemam gde to da prikljucim)

6.I da ima ovaj uefi bios(nisam do sad probao,pa sto da ne):d

Ja nesto volim Asus mada ne mora asus,ako ima neka bolja ploca.

Znaci ako moze neko da mi pomogne sa iskustvom iz prve ruke,jer prosli pu me izdade guglanje.😛

Poslednja izmena:
Za tvoj budzet i za ono sto zelis najbolje ti se uklapa Asus M5A99X EVO R2.0 koja ti je tu negde u rangu cene koju si spreman da platis. Jednom drugu sam sklapao racunar sa ovom plocom i mogu ti reci da je veoma kvalitetna sa izuzetno stabilnim naponima i dobrom naponskom sekcijom, tako da imas moju preporuku za ovu plocu. Za nesto vise kesa imas Asus M5A99FX PRO R2.0 koja je jako slicna gore navedenoj ploci ali je nesto skuplja. Nadam se da sam pomogao i Srecna nova 😉

Poslednja izmena:
Hvala druze,malo sam nekulturan....

Srecna nova godina tebi i svim clanovima foruma🙂

Ako moze jos neko neku preporuku,pa da na kraju suzim izbor

Dobar je taj Asus (ja je imam) samo je odvratan slot layout. Ako imas vise od jedne pcie1 hardverske komponente, imaces zayebanciju.

Pogledaj i MSI 970 Gaming

Poslednja izmena:
Ja sam isto razmisljao o msi 970 gaming ima najbolji izgled i dosta konektora, medjutim veliki problem sa pregrejavanjem vrm-a i riknjavanjem istih, to je ono sto sam uspeo da saznam o njoj.
Ja bih ti isto preporucio asus 99x evo, ili pak jeftiniju varijantu gigabyte 970 ud3p koju sam ja licno pazario

Jel ima nekojos neki predlog.Posto vidim da na netu kazu za ovu Asus da se malo vise greje.I da oscilira napon prilikom kloka.

Hteo bi neko koja bukvalno ima stabilan napon uvek.Npr ako mu zadam u biosu 1.4v da on tokom testa ne obori na 1.368vkao na ovoj koju imam.

Jer mi upropasti klok,posto mi dosta obara napon pri opterecenju.

Znaci ako ima jos neki predlog bio bi zahvalan😉

Ja sam uzeo m5a97 evo r2.0 zadovoljan sam

birao sam izmedju nje i msi 970 gaming ali vidim po netu da pljuju vrm mosfete pa reko bolje da idem na provereno 🙂

Verovatno cu i ja uzeti Gigabyte 970A-UD3P, e sad me nesto zanima u vezi biosa. Vidim da neka serija ima UEFI bios a neka ne, da li se zna koja je tacno sa UEFI biosom?

970A-UD3P uuu ova mi se svidja za sad.Odlicna naponska.Ima sve sto sam trazio,jos mala cena.Taman prodam moju plojku i dodam koji dinar i eto me:d.Jedino sto ima samo PCI Express x16 1 kom.Na prosloj ploci mi zveknuo taj slot,pa sam se slikao sa plocom😀

Ja sam do pre desetak dana bio u slicnoj dilemi, ali sam se na kraju odlucio za ASUS M5A97 EVO R2.0 U Emmiju na akciji bila 10149,00 RSD. Mislim da je to bila lepa cena (svega 800,00RSD skuplja od GA 970-UD3P), a nekako mi je ASUS ipak ime koje uliva vise poverenja. Jos nisam stigao da montiram plocu (za praznike uvek guzva u kuci) tako da cu utiske izneti nesto kasnije, kada sistem profunkcionise. Moj ti je savet da dobro razmotris i ovu opciju, pre nego sto konacno odlucis.....

115e Stara oko godinu dana sa ukupno 5 godina garancije

@Timar Tek sam je juce uzeo ali za sada sam odusevljen, sam izgled biosa, brdo podesavanja za najfiniji overklok, a koliko sam uspeo da klokujem FX8320 vidim da iste rezultate mogu da postignem sa dosta manjom voltazom nego na formuli.

Tako da videcemo jos kakva je, tek se upoznajemo ali prvi utisci odlicni 😀

Poslednja izmena:
sabljarka je najbolja ploca za fx,nanisulja je previse skuplja,ista je sto se tice kloka,asrocka ionako nema kod nas sto se tice 990fx cipseta,tako da ako nekom treba vise grafika i da cedi fx onda najpametnije ici na sabljarku.sto setice estetike,i dalje je 4ta nanisulja najlepsa amd ploca ikad,cim padnu cene fx-evima uzimam taj kombo cisto zbog estetike i nostalgije.

Nazad
Vrh Dno