Pozdrav,
Forum dugo nije radio pa eto sada javljam. Konacno sam uzeo mashinu, sastavio je i radi super. Moram da se pohvalim da sam imao puno srece sa dobrim primercima cpu-a i memorije. Evo i sta sam pazario
Intel Core2Duo E8200
Asus P5KC
Asus EAH3870HD\512
Geil 2x2Gb Ultra 800 < uskoro jos jedan par
Thermaltake Soprano DX black
Evo i kratko u tome kako rade. CPU ide do 3.88Ghz sa naponom od 1.24 vdrop rock steady sa temp 38-50c, memorije bez problema 950Mhz (1:1) sa 2.2v i 4.4.4.12 <vrlo zategnuto a rade! Cpu nisam pokusavao preko 4Ghz iako sam siguran da moze bez problema, ali sa vecim naponom, 1.4v+ sto nisam zeleo da pokusam sa box coolerom. Memorije imaju bendwith od ~9.5Gb ali ne osecam se sigurno sa ovim latencijama, i 5.5.5.18 ce biti sasvim ok. Probao sam Company of Heroes - Opposing Fronts koju sam dobio uz 3870, radi sa svim High podesavanjima (bas svim) na 1680x1050 sa avg 58fps (cpu, mem i fsb su oc). Uskoro cu fleshovati bios na 3870 posto postoji update-ovan. Stigle su mi neke pare pa planiram jos jednu 3870 za crossfire, i zelim da cujem sta vi mislite o tome. Uskoro cu postavljati nove teme, posto imam dosta pitanja o razlicitim stvarima a i izbacicu ceo proces sklapanja mashine kada zavrsim kompletno konf-u. Pored jos jedne 3870, planiram i neko bas dobro hladjenje, vodeno ili vazdusno, samo da je dobro, odnosno da bas smanjuje temp a da nije puno bucno. Postavicu temu i za to jer ima puno kombinacija, zelim da napravim najbolju da mi posle ne bude krivo... da li da uzmem komplet kao sto je Big water od Thermaltake-a, ili da sklapam sam (pumpu, radiator, block i ostalo). Dolazi u obzir komplet hladjanje (cpu, northbridge, vga, hdd, ram) Za sada sam prezadovoljan mashinom iako sam se nervirao oko C1E dok nisam skapirao da je on kriv za downclock radi ustede energije, ja sam ga iskljucio u biosu, jel to ok? Jos nesto, imam dva hdd-a sata1, maxtor. Koliko je to sada usko grlo ili ne gubim previse u odnosu na sata2? Takodje imam pitanje ok napajanja. To je LC GreenPower 550w sa 14cm fan-om. Da li ce on biti dovoljan (ali nemojte predlagati neka od 700w+ ako moze i ovo, znam da bi moglo to i vise ali zanima me da li je i ovo dovoljno). Budzet mi je ok 300e ALI ovog puta za razliku od budzeta za sklapanje mashine, akcenat stavljan na USTEDU, tako da posmatrajte i cenu kao vazan faktor. Svaki evro ustede mi znaci zbog nekih drugih stvari.
To je bilo zaista ukratko, mogao sam da strikam dosta vise :type:. Videce te i ostale teme narednih dana pa se ukljucite.
PS: Moja logika kroz ovu kupovinu je: ako ovo ne uradim sada, kad cu? Verovatno cu skrckati pare ko zna gde i necu imati nista, ovako cu imati nesto dosta dobro a sto me i nakako interesuje.
Veliki pozdrav :wave:, jer ne zaboravite.... ja sam samo bio hteo malo bolju agp grafu!!......