Šta je novo?

Koja AGP do 120-140e??? Hitno, treba mi za ponedeljak

Arko986

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2006
Poena
319
Pozz,

Preporucite neku agp kartu za max 120-140e, pogledajte moju mashinu pa procenite.

Ja sam se dvoumio izmedju Gainward 7800GS 120e i XFX 7900GS 145e. Ne bi bilo lose da mi kazete i gde se mogu kupiti, jer ja trazim na netu i nasao samo ove.

vidi negde da nadjes thermaltake xaser III v1000d... imam ga vec 2 godine i platio sam ga 150e sa napajanjem od 470w isto thermaltake... kapiram da bi sad bilo i jeftinije ali u svakom slucaju topla preporuka za njega ako uspes da ga nadjes...

da ne ispadne ono svaki ciga svoga konja hvali ali iskreno sva kucista mi deluju smesno u poredjenju sa ovim...

Pazi, jeste dobar 690, unutra nema zamerki, ali nemogu da se oduprem osecaju da je nekako previse jednostavno... ali imam osecaj da je cooler master odlican izbor generalno. Otici cu do imtela i videti sta oni imaju, pa do deska.. nesto moram naci....

EDIT:

Xaser III je tesko naci... nasao sam jedan na oglasu, ali trazi 140e!! Sto je puno...puno je...

Poslednja izmena:
Jel je bolje imati siru ili brzu memoriju??? Sapphire HD2900 PRO 512MB DDR3 ima 512-bita, radi na 600/1850, dok npr Asus HD3870 TOP ima 256bita DDR4 i radi na 851/2250. I jedna i druga kostaju po 210e

A pitanje na pocetku je bilo Koja AGP do 120-140e??? Hitno, treba mi za ponedeljak.
Sta Benchmark ucini od coveka?Samo ti nastavi da slusas savete ovde opeljesice te nacisto.:d:d:d

A pitanje na pocetku je bilo Koja AGP do 120-140e??? Hitno, treba mi za ponedeljak.
Sta Benchmark ucini od coveka?Samo ti nastavi da slusas savete ovde opeljesice te nacisto.:d:d:d

Izvini, a za chega ti korisitsh novac? Drzish ga u kutiji i divish mu se? Ne shvatam tvoj stav pa novac je da se troshi nema nikakve koristi od njega ako stoji u fioci pogotovo ako kupish neshto shto te ispunjava (kod mene su to rachunarske komponente i mobilni). Covek je kupio sebi nov racunar koji ce ga sigurno dobro sluziti i shta sad treba da oplakuje svoj ulozeni novac?
I da za kucishte je sam kriv, pooshto mu je staro postalo dosadno i ruzno odluchio se za novo.
:wave:

Izvini, a za chega ti korisitsh novac? Drzish ga u kutiji i divish mu se? Ne shvatam tvoj stav pa novac je da se troshi nema nikakve koristi od njega ako stoji u fioci pogotovo ako kupish neshto shto te ispunjava (kod mene su to rachunarske komponente i mobilni). Covek je kupio sebi nov racunar koji ce ga sigurno dobro sluziti i shta sad treba da oplakuje svoj ulozeni novac?
I da za kucishte je sam kriv, pooshto mu je staro postalo dosadno i ruzno odluchio se za novo.

Pa zar nisi vidio daje "dok" stavio smajlije? ;)
I ja sam htio da komentarisem kako je sve krenulo od uppgradea AGP graficke, a zavrsilo se na novom compu.
U svakom slucaju, odgovorili smo ga od budzenja i covjek je uradio pravu stvar

Pa zar nisi vidio daje "dok" stavio smajlije? ;)
I ja sam htio da komentarisem kako je sve krenulo od uppgradea AGP graficke, a zavrsilo se na novom compu.
U svakom slucaju, odgovorili smo ga od budzenja i covjek je uradio pravu stvar

Jeste satvio smajlije, al vec nekoliko puta pokushava da nas razuveri da upgrade nije potreban, mislim slazem se ja sa njim da velike kompanije chesto na silu nas teraju na upgrade, ali to je jednostavno tako (npr. prelaz sa AGP na PCI-e) i dalje mi svojevoljno kupujemo. Ko shto par ljudi na forumu reche, ako igrash igre kupi konzolu, mozesh imati sastrane neki prosechan komp i miran si. E sad ja ne mogu da se oluchim na taj korak (nazalost) prevelik sam zaljubljenik budzenja kompa, ali definitivno isplativije reshenje je Ps3 + Neka konfa do 100eur, igre ce ti sve raditi ko podmazane, a i dalje ces imati PC ako ti zatreba.

Pozdrav,

Forum dugo nije radio pa eto sada javljam. Konacno sam uzeo mashinu, sastavio je i radi super. Moram da se pohvalim da sam imao puno srece sa dobrim primercima cpu-a i memorije. Evo i sta sam pazario

Intel Core2Duo E8200
Asus P5KC
Asus EAH3870HD\512
Geil 2x2Gb Ultra 800 < uskoro jos jedan par
Thermaltake Soprano DX black

Evo i kratko u tome kako rade. CPU ide do 3.88Ghz sa naponom od 1.24 vdrop rock steady sa temp 38-50c, memorije bez problema 950Mhz (1:1) sa 2.2v i 4.4.4.12 <vrlo zategnuto a rade! Cpu nisam pokusavao preko 4Ghz iako sam siguran da moze bez problema, ali sa vecim naponom, 1.4v+ sto nisam zeleo da pokusam sa box coolerom. Memorije imaju bendwith od ~9.5Gb ali ne osecam se sigurno sa ovim latencijama, i 5.5.5.18 ce biti sasvim ok. Probao sam Company of Heroes - Opposing Fronts koju sam dobio uz 3870, radi sa svim High podesavanjima (bas svim) na 1680x1050 sa avg 58fps (cpu, mem i fsb su oc). Uskoro cu fleshovati bios na 3870 posto postoji update-ovan. Stigle su mi neke pare pa planiram jos jednu 3870 za crossfire, i zelim da cujem sta vi mislite o tome. Uskoro cu postavljati nove teme, posto imam dosta pitanja o razlicitim stvarima a i izbacicu ceo proces sklapanja mashine kada zavrsim kompletno konf-u. Pored jos jedne 3870, planiram i neko bas dobro hladjenje, vodeno ili vazdusno, samo da je dobro, odnosno da bas smanjuje temp a da nije puno bucno. Postavicu temu i za to jer ima puno kombinacija, zelim da napravim najbolju da mi posle ne bude krivo... da li da uzmem komplet kao sto je Big water od Thermaltake-a, ili da sklapam sam (pumpu, radiator, block i ostalo). Dolazi u obzir komplet hladjanje (cpu, northbridge, vga, hdd, ram) Za sada sam prezadovoljan mashinom iako sam se nervirao oko C1E dok nisam skapirao da je on kriv za downclock radi ustede energije, ja sam ga iskljucio u biosu, jel to ok? Jos nesto, imam dva hdd-a sata1, maxtor. Koliko je to sada usko grlo ili ne gubim previse u odnosu na sata2? Takodje imam pitanje ok napajanja. To je LC GreenPower 550w sa 14cm fan-om. Da li ce on biti dovoljan (ali nemojte predlagati neka od 700w+ ako moze i ovo, znam da bi moglo to i vise ali zanima me da li je i ovo dovoljno). Budzet mi je ok 300e ALI ovog puta za razliku od budzeta za sklapanje mashine, akcenat stavljan na USTEDU, tako da posmatrajte i cenu kao vazan faktor. Svaki evro ustede mi znaci zbog nekih drugih stvari.

To je bilo zaista ukratko, mogao sam da strikam dosta vise :type:. Videce te i ostale teme narednih dana pa se ukljucite.

PS: Moja logika kroz ovu kupovinu je: ako ovo ne uradim sada, kad cu? Verovatno cu skrckati pare ko zna gde i necu imati nista, ovako cu imati nesto dosta dobro a sto me i nakako interesuje.

Veliki pozdrav :wave:, jer ne zaboravite.... ja sam samo bio hteo malo bolju agp grafu!!......

Poslednja izmena:
Ne da je OK...nego pesma :)
Vidim da planiras crossfire...
Zar ne bi bilo bolje da udomis tu grafu i uzmes Radeon HD3870X2.
A onda nabavis jos jednu takvu za crossfire :)
Shalim se. Ali makina ti je zbilja super sto i rez pokazuje

Ne da je OK...nego pesma :)
Vidim da planiras crossfire...
Zar ne bi bilo bolje da udomis tu grafu i uzmes Radeon HD3870X2.
A onda nabavis jos jednu takvu za crossfire :)
Shalim se. Ali makina ti je zbilja super sto i rez pokazuje

Pa razmisljao sam to da uradim, a onda sam malo pretrazio net i naso da 3870x2 nije bas tako dobra jer nema igre koja moze da iskoristi oba jezgra efikasno, mozda za neko buduce vreme, godinu dana, za sada je 2x3870cf bolje i brze resenja. Ta kombinacije "bije" 8800GTX, pa samim tim i nema sta jace da uzimam od toga...
Pozz

Koliko je tvoj score?? Meni se cini da u 35mark 06 imam ne tako dobar skor gledajuci mashinu koju imam

pa vidi po netu...meni se cini da ti je rez ekstra. kad su se pojavile 3870 skor im je sa onim prvim driverima bio kao kod ove oc 3850...

Nazad
Vrh Dno