Šta je novo?

Koja 8800gts...

gervasius

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2006
Poena
319
Evo uskoro dobijam monitor Samsung 226BW :D (1680 x 1050 resolution, 2-millisecond response).
Dakle da li da uzmem 8800 GTS sa 320MB ili 640MB a da sve ''prasi'' na gore pomenutom monitoru?

Evo uskoro dobijam monitor Samsung 226BW :D (1680 x 1050 resolution, 2-millisecond response).
Dakle da li da uzmem 8800 GTS sa 320MB ili 640MB a da sve ''prasi'' na gore pomenutom monitoru?

Ovde imaš sve i to do najsitnijeg detalja...

Stace ti taj monitor za igrice? bolje uzmi 940bf i u njegovj prirodnoj rezoluciji 1280x1024 sa 8800gts 320 sve ce lepo da ti radi, verziuja sa 640mb je cisto bacanje para, 8800gtx po meni nije dobra kupovina kao sto nece ni x2900xt da bude iz prostog razloga ako dam za kartu 600e ocekujem da svi aktuelni naslovi rade sa najmanje 60fps sve na max a to nije bas tako, imao sam x1900xt vise od toga mi nije ni trebalo, s obzirom da stalker neradi onako kao bi ja to voleo sa maksmalnim setovanjima sta ocekivati od crysis tako da ako vec moras da spustas kvalitet grafike onda nemoj da dajes 600e za kartu da 300e kolko trenutno kosta 8800gts 320mbe to je trenutno najboja kupovina koju mozes da naprevis sto se tice karte, naravno ako nemas 1000e za monitor i kartu ako imas nemoj da pravis kompromis kupuj najbolje komponente:wave:

Monitor je zamena za moj 913BM(uz zaista skromnu doplatu cca 50E). Vise se radi o poklonu. Dolazi mi prijatelj iz USA-Texasa za mesec pa me covek pita sta hocu da mi donese :D
(Evo tamo preko bare ima 8800 GTS verzija sa 320MB za nekih 250 USD a verzija sa 640MB je skuplja za 100 USD), pa rekoh da osvezim malo konfiguraciju (moram da imenim malo profil - prodao sam graficke - sada se sluzim sa 6800GS). Ne znam da li da cekam da se pojave ove ATI-jeve famozne R600 verzije pa da cena jos malo padne (ali izgleda da ih nema do Jula:d )?

Moram da kazem da smo na ovom nasem forumu postali prezahtevni sto se tice grafickih karti.Sad nam,bre, ne valja ni 8800ULTRA koju prakticno ima *******i :)
Mislim da bi 8800GTS 320 resio problem za 19' monitore,s obzirom da se ja na mom 7900GTO-u sasvim lepo igram u vecini igara.Uglavnom igram u 1280x1024 ili 1152x864 (kad je ima,iako ni ona nije u native odnosu 5:4),uglavnom sa podesavanjima nesto ispod maksimuma i uglavnom imam dobar FPS :) Kolko sam gledao rezultate u ovim rezolucijama doticni 8800GTS 320 kad se klokne moze i 2x brzi da bude u nekim igrama (Oblivion,Vegas,verovatno i STALKER sa novim drajverima) od moje karte.

Moram da kazem da smo na ovom nasem forumu postali prezahtevni sto se tice grafickih karti.Sad nam,bre, ne valja ni 8800ULTRA koju prakticno ima *******i :)
Mislim da bi 8800GTS 320 resio problem...

mislim da je tako...(svaki dan nabijam komplekse oko grafike)...pa ne igraju svi iste igrice, neko pod igricom smatra PES6 koji radi i na 9600xt, a neko STALKER i CRYSIS sa full detaljima. Ne mozemo onom prvom odmah preporuciti 8800GTX u SLI-ju da bi igrao PES6 :D :D
sve zavisi od korisnikovih potreba

cekaj malo kazes da ne mozes da igras igre na max sa 8800GTX
ako je to tako a jeste kako vi kazete
koje su to igre ?
i sta vi sve podrazumevate pod tim max(rez.detalji AA itd?)

To upravo i mene zanima, gde vam štucaju te igre!!??

8800GTS 320MB bi teoretski trebala da bude brza kao dve 7950GT. I trebalo bi sve igre do rez od 1280 zakljucno sa njom da rade jako dobro sa svim podesavanjima na max.E sad dokle cje to tako mocji da se igra to je najbolje pitanje.
Kazem trebalo bi.

Poslednja izmena:
mislim da je tako...(svaki dan nabijam komplekse oko grafike)...pa ne igraju svi iste igrice, neko pod igricom smatra PES6 koji radi i na 9600xt, a neko STALKER i CRYSIS sa full detaljima. Ne mozemo onom prvom odmah preporuciti 8800GTX u SLI-ju da bi igrao PES6 :D :D
sve zavisi od korisnikovih potreba

pa pazi ovako ja radim
igra nije igra ako je ne igras na max(detalji rez1280x1024, i jos po nesto) onda je to meni
****** ali zapravo

totalno se slazem sa tobom, ja dok sam imao radeon 9800Pro (koji je jos uvek u kompu ali ne moze da pokrene nista od directX-a, znaci prso totalno :D, samo win mogu da koristim-cak nece ni screensaver) sve igre koje su radile na high sam igrao, dok neka koja ide na mid nisam ni pokusao da instaliram...evo ja igram samo ArmA, FSX, GTR2, PES6 i poneku akciju a ovo ostalo me ne zanima...a za to je dovoljno 7900GS/X1950Pro

Poslednja izmena:
Mislim da bi trebalo sacekati neki naslov koji podrzava DX10 pa da se onda vidi sta ima da ponudi 8x00 i R600 derivati. Izgleda su ove karte (zeleli mi to ili ne) iskljucivo namenjene MS Shit VISTI gde ce sve poleteti u punom sjaju :-devil-: (valjda ce i onaj famozni index perfomansi VGA biti veci od 1.0-eto sada je kod mene tako na drugoj particiji gde imam Vistu).

matori ja bi rado igrao ali ***. sta reci jos furam NF2 plocu ali zato na leto kad sklopim komp.:guitar:
koje su to igre ?

matori ja bi rado igrao ali ***. sta reci jos furam NF2 plocu ali zato na leto kad sklopim komp.:guitar:
koje su to igre ?

Pisao sam već koje su igre, pretrazite malo. Sve tipa Oblivion, Rainbov Six Vegas, pa cak i FEAR stucaju.

Da se razumemo 8800gtx kloknuta do neba E6600 na 3600mhz 2gbrama sve radi dobro cak i super dobro ali me nervira i jednom kad mi se na ekranu pojavi 25fps sa takvom masinom o tome se radi a da nepricam sta bi bilo da komp nije kloknut ovako dobro, i to se odnosi na 3-4igre od ovih najzahtevnih naslova Oblivion, Rainbov Six Vegas, Stalker gde fps u pojedinim trenucima na 1s ume da padne na 30fps recimo i to u nekim nebitnim scenama na ekranu nikad kad se desava neka akcija ili tako nasto, doduse pomenuti fear radi pefektno fps nikad nepada ni ispod 80fp a kamoli 30fps, radi se o rezoluciji 1280x1024 16xAF 2xAA nema potrebe za vecim AA sama rezoluija je dovoljno velika i sve to lepo izgleda na 19' monitoru.

Pa šta si ti očekivao sa tom krš mašinom :D
Ljudi niste vi krive što su igre namerno neoptimizovane. Rokovi su rokovi, a ako secka..ma ko vas...šiša. Izaćiće jači hardver. Eventualno, ako smo mnogo zabrljali, neki patch i eto nama radosti i veselja. :d
Pozdrav. :wave:

Poslednja izmena:
Pa šta si ti očekivao sa tom krš mašinom :D
Ljudi niste vi krive što su igre namerno neoptimizovane. Rokovi su rokovi, a ako secka..ma ko vas...šiša. Izaćiće jači hardver. Eventualno, ako smo mnogo zabrljali, neki patch i eto nama radosti i veselja. :d
Pozdrav. :wave:

Eh da li se neko seca Duke Nukem Forever (or Never :-devil-: ), bas me zanima kako su u stanju da *****avaju godinama igracku scenu obecanjima da ce biti kada bude (eto postovanja rokova) - ili ce da igru optimizuju tako da sve leti na Pentium I i GF 2 MX 32MB :d

Eh da li se neko seca Duke Nukem Forever (or Never :-devil-: ), bas me zanima kako su u stanju da *****avaju godinama igracku scenu obecanjima da ce biti kada bude (eto postovanja rokova) - ili ce da igru optimizuju tako da sve leti na Pentium I i GF 2 MX 32MB :d

Pa dobro, i Prey je godinama bio u razvoju (mislim da je prva najava za igru bila kada i predstavljanje Pentiuma II).

Cak mi se cini da je razvoj poceo u slicno vreme kao i Duke Nukem Forever.

Jedno malo upozorenje vlasnicima Serije NV8XXX i trenutnog statusa u svim novim drajverima sa ukljucenom podrskom za DRM i Protected Video Path Output Content Protection (PVP-OPM),
nvidia classic control panel je ukinut, a ukinut je i Full screen video mirror, kao sto je i ukinuta cela gama sitnih i krupnih nview setovanja.
Nvidia prakticno od perfektnog panela izradjuje nefunkcionalni i skrti Ati-ju slican control panel.
Time se Nvidia pridruzila Ati-jevoj skromnosti kao i Ati-jevom pomanjkanju ispravne Full screen video mirror opcije kako u Overlay-u tako i u VMR-u.
Nview i dalje ima preko 40 settings opcija vise od Ati-ja, ali se oseca potreba da od Forceware drajevra naprave "5 minute learn, ***** curve" drajver.

Prokleta Vista i Microsoft i ceo Vista trend, koji je pokrenuo ovaj opsti negativan trend XBOX stila koji se oslikava u pojednostavljivanju koji vodi u negativnom smeru.

Vrh Dno