Šta je novo?

Koja 8800?

Jura69

Slavan
Učlanjen(a)
31.05.2007
Poena
309
Potrebna mi je mala pomoc ,naime pogledao sam dosta tema na forumu ali nisam nasao bas ono sto trazim ,radi se o tome da trazim graficku u rangu do 120e naravno za oko su mi zapali modeli 8800 ili tacnije Palitov model 8800 gt sa 512 mb ali ono sto mene muci i sto bi mi bila prioritetna stvar je BUKA ! Iskreno nisam zainteresovan za klokovaje i budzenje tako da sam zadovoljan radom na defoltu jer mi igrice i neki virtualni rezultati nisu primarna stvar (bez uvrede ljubiteljima) ,po savetu prijatelja trazio sam graf. bez referentnog kucista ali nisam siguran sta bi mi bila najbolja investicija u toj seriji 8 a da po pitanju buke i grejanja bude prihvatljiva ? Svaka pomoc je dobrodosla :d

8800gt predpostavljam ? Ako te igre posebno ne zanimaju, referentni model se i nece preterano grejati i dosta je tih, verovatno ce ti mnogi preporuciti da dodas jos 20-30e i uzmes 4850... razmisli sta su ti prioriteti jer je 4850 strasna kartica
Za 8800gt ti pricam iz sopstvenog iskustva, imam je nesto manje od godinu

?

Nasao sam takodje i neke MSI 8800 GTS HD OC 320 mb sa magistralom 320 ali mi rekose da da su modeli G92 bolji dosta od G80 pa me intersuje dali je to stvarno tako i dali je razlika drasticna a koliko sam video ima solidan hladnjek samo neznam koliko je bucna a u igri je mozda i Gainward BP8800GT-1024-TV-DD ? Sta uzeti ?

GT ti je bolja varijanta od GTS, g92 je dosta napredniji od predhodnika, cooler na gts-u dobro hladi ali je i nesto bucniji.Ova Gainward bas dobro deluje

?

Gainward BP8800GT-1024-TV-DD 119 evra ,mozda ima i jeftinije ja sam na ovo naleteo !

Ali me Palit 8800 gt sonic sve vise privlaci ,samo nisam siguran oko toga koliko je bucan ?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ako ti je tisina prioritet onda Palitov 8800GT slobodno zaobidji.Kartica jednostavno ima fan malog precnika koji mora da bude bucan sa def BIOS-om.
E sad ,kazem ti ovo za BIOS jer karta ima rebra hladnjaka nesto vece povrsine tako da bi,malte ne,u zimskim mesecima mogla da se ponasa kao "pasivna",uz lepo provetreno kuciste.
Dobro,mozda malo preterujem ali definitivno, na sobnoj temp(20C)ova karta nema nikakve potrebe da joj se kuler ubrzava u 3D(tada je bucna,u 2D se uopste ne cuje).
Problem je sto je def BIOS podesen tako da odrzava temperaturu GPU-a na nekih 65C,sve preko toga kartica pocinje da "urla"(ili da se cuje ,kako hoces)a svi znamo da G92 trpi bez problema i znatno vise temperature.
Znaci,ako te ne mrzi da modujes BIOS onda moze ova karta.Ako te mrzi,onda potrazi neku sa kvalitetnijim hladjenjem,mislim da se ona Ino3D chillaut(ili tako nesto:p) pokazala kao najbolja...

?

Dobro znaci koliko sam razumeo karta je ok po pitanju buke ukoliko nije pod opterecenjem znaci 2D ali cim predje u 3D ili 65 stepeni pocinje da bude bucna ?:eyebrows: Dali bi onda mozda bilo pametno da potrazim neku polovnu naravno pod garancijom gigabyte 8800 gt posto sam nasao neke testove i kazu da je buka od 18 do 28 db ?

Poslednja izmena:
Imas gainward 9800gt za 114e,to ti je u stvari ista kartica kao 8800gt ali u 55nm izradi tako da manje trosi,manje se greje i bolje se OC,ja planiram da je uzmem uskoro.

Dobro znaci koliko sam razumeo karta je ok po pitanju buke ukoliko nije pod opterecenjem znaci 2D ali cim predje u 3D ili 65 stepeni pocinje da bude bucna ?:eyebrows: Dali bi onda mozda bilo pametno da potrazim neku polovnu naravno pod garancijom gigabyte 8800 gt posto sam nasao neke testove i kazu da je buka od 18 do 28 db ?
Od Gigabyte-a samo Type A, sa Zalman-ovim VF700 kulerom, koji je jaaako tih (i odlicno hladi)... Type B izbegavaj, jer na sebi ima VF830, koji - istina - hladi jos bolje, ali je prilicno bucan, i uvek radi na 100% i nema mogucnost da se softverski regulise broj obrtaja.
Inace, oznake modela su iste (GV-NX88T512HP), razlika je samo u cooler-u, tj. oznaci da li je tip A ili B.
http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2720

... ili eventualno "stari" GT, tacnije, onaj sa referentnim cooler-om (GV-NX88T512H-B), koji nije preterano bucan, ali zato i ne hladi nista posebno.

Poslednja izmena:
?

Pa po svemu sudeci mozda bi jos bolja investicija bila neka 9800 gt , ipak je to 55nm ,manje trasi a samim tim se manje greje ! Sta mislite o tome ?

u prodaji ima 9800gt 55nm a ima i 9800gt 65nm,ovaj gainward 9800gt sto sam gore naveo je ipak 65nm tako da je isit kao 8800gt,samo sto mi se svidja masivan hladnjak koji su stavili na njega,mislim da su Zotac i Bfg izbacili 9800gt 55nm.

?

A sta je sa gigabyte 9800 gt ( GV-N98TZL-512H) ,sta mislite o tome dali je ona u toj 55 nm tehnologiji i dali ima isti problem sa regulacijom broja obrtaja zalmana kao sto je neko ranije spomenuo za 8800 GT tip B ,jer sto manja buka pod 2d opterecenjem je prioritet ?

I taj gigabyte je 65nm "Also, this uses 65nm technology with a switch to 55 nm coming in the near future" tako da ne bi bilo lose pricekati malo,mozda i padne cena 4850, i nadam se da ce da rese sistem hladjenja dok ja ne dobijem platu :D

u prodaji ima 9800gt 55nm a ima i 9800gt 65nm,ovaj gainward 9800gt sto sam gore naveo je ipak 65nm tako da je isit kao 8800gt,samo sto mi se svidja masivan hladnjak koji su stavili na njega,mislim da su Zotac i Bfg izbacili 9800gt 55nm.

Si uzeo na kraju?
Kako da znas jel 65 ili 55nm?

Da, al gde tamo pise koji je cip? 55 il 65nm?

Poslednja izmena:
Da, al gde tamo pise koji je cip? 55 il 65nm?

Da.... ajd stvarno nek neko za nas koji smo bežai sa časa objasni gde se to vidi na ovom linku(linkovima)?

Ovaj prvi koji je dat vodi direktno na drugi.... a pri tom piše samo "nVidia 9800GT" i podatak za proizvodni proces "65nm".

Lep spisak kartica na tom čipu, zajedno sa freq jezgra i mem, ali nigde ne stoji koje su uradjene u 55nm.

Potrudi se malo i procesljaj spisak , znaci chipovi G92 , G94 ,G96 su 65nm a G92+ je 55nm naravno ovo vazi samo za nvidiu dok su kod ATI-a RV730 ,RV770 . . . 55nm :crash::crash::crash:

Vrh Dno