Šta je novo?

Koja 8800?

Jura69

Slavan
Učlanjen(a)
31.05.2007
Poena
309
Potrebna mi je mala pomoc ,naime pogledao sam dosta tema na forumu ali nisam nasao bas ono sto trazim ,radi se o tome da trazim graficku u rangu do 120e naravno za oko su mi zapali modeli 8800 ili tacnije Palitov model 8800 gt sa 512 mb ali ono sto mene muci i sto bi mi bila prioritetna stvar je BUKA ! Iskreno nisam zainteresovan za klokovaje i budzenje tako da sam zadovoljan radom na defoltu jer mi igrice i neki virtualni rezultati nisu primarna stvar (bez uvrede ljubiteljima) ,po savetu prijatelja trazio sam graf. bez referentnog kucista ali nisam siguran sta bi mi bila najbolja investicija u toj seriji 8 a da po pitanju buke i grejanja bude prihvatljiva ? Svaka pomoc je dobrodosla :d

Potrudi se malo i procesljaj spisak , znaci chipovi G92 , G94 ,G96 su 65nm a G92+ je 55nm naravno ovo vazi samo za nvidiu dok su kod ATI-a RV730 ,RV770 . . . 55nm :crash::crash::crash:

Svaka im cas'...G92+ je znaci 55nm, sad makar to znamo.
Hvala puno.
Sad jos samo da provalim koja je tacno u kom procesu a da ne nosim nanometar u dzepu sa sobom u prodavnicu.
Da nebude, e bas ta serija je 65 a sve ostale su 55nm
Hvala jos jednom!

Poslednja izmena:
Nema sta da provaljujes i mudrujes sve ti lepo pise i imas direktne linkove do proizvodjaca ! :crash::crash::crash::crash::crash::crash::crash::crash::crash:

Prilozi

• Image -1.jpg
    Image -1.jpg
    186.4 KB · Pregleda: 50
?

Nego vratimo se na pocetak ove teme moj konacni zakljucak je na osnovu mnogih drugih tema , predloga i iskustava je da za nas nezahtevne korisnike po pitanju performansi vecina kartica novije generacije na nasem trzistu predstavlja dobar izbor (naravno modeli 8800-9800) a da je po pitanju buke jedino resenje naknadna nabavka nekog ozbiljnijeg pasivnog hladnjaka i zamena postojeceg istim !

Poslednja izmena:
Nego vratimo se na pocetak ove teme moj konacni zakljucak je na osnovu mnogih drugih tema , predloga i iskustava je da za nas nezahtevne korisnike po pitanju performansi vecina kartica novije generacije na nasem trzistu predstavlja dobar izbor (naravno modeli 8800-9800) a da je po pitanju buke jedino resenje naknadna nabavka nekog ozbiljnijeg pasivnog hladnjaka i zamena postojeceg istim !

Nemoj da zezas, 'oces da kazes da nema vise onako tihog kulera ko sa 7900GTO/GTX?

Bio ovo sarkazam ili ne odgovoricu i na ovo ,licno sam video 3 modela 8800 na delu i jedan 4850 mislim da je bio (Safirov) i stvarno sam se razocarao po pitanju buke a model 7900gto imao sam prilike da probam i kod sebe i iskreno nije bio los !

Nije sarkazam, ocekivao sam da ce posle 7900GTO, konacno da krene doba tihih kulera.

?

Prema mom nekom skromnom iskustvu modele grafikih kartica sa referentnim kucistem uzeo bih jedino pod uslovom da planiram zamenu nekim pasivnim hladnjakom naravno da se razumemo ono sto ja licno ocekujem od kartice je da bude relativno tiha kada nije pod opterecenjem ,znaci 2D mod rada !

Nazad
Vrh Dno