Šta je novo?

Kodi i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Nisam nikad koristio alldebrid. Ubacio si alldebrid nalog u seren? Pokusaj sa brisanjem cache-a u seren addonu pa i cashe-a samog kodi-ja. Zatim ponovo pokreni kodi.
Da, Seren ima opciju i za alldebrid....Probao sam brisanje oba cache i ne radi....
 
Da, Seren ima opciju i za alldebrid....Probao sam brisanje oba cache i ne radi....
U podesavanjima providers tools, manage provider packages da ponovno podesis a4kscrapers gde mozes dsable all hosters i disable all torrents i ponovno pokretanje istih.
Ili se obrati autoru addona na:
 
Kako se uopšte pomeraju titlovi? Većina titlova mi nije sinhronizovana, ili žuri ili kasni. Koji god da skinem ima taj problem. Prođe me volja za filmom zbog ovih problema.
 
Kako se uopšte pomeraju titlovi? Većina titlova mi nije sinhronizovana, ili žuri ili kasni. Koji god da skinem ima taj problem. Prođe me volja za filmom zbog ovih problema.
Od kad su uglavnom aktuelni webripovi, skoro sva izdanja su isto kodirana, i zaista retko bude da titlovi ne odgovaraju nekom izdanju, a često bude i više varijanti titlova u zip fajlu ako ima... Ne pamtim da sam morao da ih pomeram...
A možeš i da vidiš za koje izdanje ima titl pa to i da pustiš sa strima...
No ako ti bas i treba, u Kodiju imaš opciju pomeranja titlova napred nazad, a najlakše je na daljincu mapirati dva tastera da rade tako nešto...
A ako ne znaš gde i kako, evo uputstva od mog prijatelja chatgpt-a:

To sync subtitles on Kodi, you can try the following steps:
  1. Start playing the video that has the subtitles you want to sync.
  2. While the video is playing, press the "Menu" button on your remote or keyboard to bring up the video controls.
  3. Select the "Subtitles" option from the video controls menu.
  4. Choose the subtitle track that you want to sync from the list of available subtitles.
  5. If the subtitle track is not properly synced, use the "Subtitle delay" option to adjust the sync of the subtitles. You can use the "Subtitle delay" option to increase or decrease the timing of the subtitles relative to the video.
Note: The steps and options may vary depending on the version of Kodi you are using and the skin you have installed.
Alternatively, you can try using a third-party add-on like "Subtitle Tweaker" to sync subtitles on Kodi. This add-on allows you to fine-tune the sync of the subtitles and save the sync settings for future use.
 
Kako se uopšte pomeraju titlovi? Većina titlova mi nije sinhronizovana, ili žuri ili kasni. Koji god da skinem ima taj problem. Prođe me volja za filmom zbog ovih problema.
Screenshot (58).pngScreenshot (59).pngScreenshot (62).png
Gledaj koji prevod pustas. Pustaj prevod koji odgovara nazivu filma. Za webrip nije isti prevod kao za BD rip, BrRip... Retko da budu isti. I uvek koristi titlovi.com addon
 
Poslednja izmena:
Hvala puno, sve sam uspeo da zavrsim

  1. Skinuo Kodi 19
  2. Install seren addon
  3. Uzeo Real Derbitod 3$
  4. Sve podesio povezao i Syncovao
  5. Namestio prevode ( hvala @dEXE za repo, i sto je sve ovako uredno slozeno)
___

Stvarno sam odusevljen kako sve radi na Firestick-u Max, nisam ni slutio koliko je zapravo koristan i dobar device kada se malo pozabavis pozadinom.

Pitanje jedno, sta se jos moze dodati zanimljivo u Kodi? Imali neki addon za kanale?, zanima me samo Sport NBA i tipa PL, postoji li neka solucija a da nije Green, jako mi se cini prljavim za install :D

I koliko jos "torrent" appova bi trebalo da se ima, pored jednog koj radi sasvim ok ?

Hvala jos jednom svima :)
Da pitam kako si najavio na Real Debrid, kad otkucan onaj kod traži da unesem lozinku i password.
 
Seren ubacio podršku za Easynews :D

Taman kada mi je Ezra krenula nešto štekati u poslednje vreme.

Inače isto taj tim koji vodi Seren je dodao još nešto vezano za to kako bi Easynews radio bolje.

Potrebno je ovaj kod ubaciti u advancedsettings Kodija.

Kod:
<advancedsettings version="1.0">
    <network>
        <disablehttp2>true</disablehttp2>  <!-- Setting this to "true" seems to help -->
    </network>
</advancedsettings>

To bi trebalo da reši ove "promašene" playbackove linkova sa Easynewsa. Nisam još probao ali kada probam javljam utiske :)
 
Seren je dobio podršku od skoro kada sam i ja prešao na Nexus. Nije to od danas. I radi odlično.
 
seren nema opciju automatskog downloada titlova ..ili je ja ne vidim ??
 
Seren je dobio podršku od skoro kada sam i ja prešao na Nexus. Nije to od danas. I radi odlično.
Ja sam tek juče video. Nisam se nešto bakćao sa Kodijem u poslednjih par nedelja :)
Milsio sam da neće ubaciti nikada podršku za EN.

Sinoć sam odmah ubacio i onaj kod u advancedsettings da isprobam da vidim da li ima poboljšanja nekih, mada nisam testirao kako treba još uvek.
 
ne radi kako ja vidim ništa bolje...tražite treću epizodu 6. sezone serije

Gåsmamman https://www.imdb.com/title/tt4716466/reference/

ništa, probao i sa Umbrellom i isto ništa... na EasyNews preko browsera ima jedan ali vrijedan ;)
A nije to za to. To je druga stvar što se addoni muče sa ne engleskim imenima.

Ovo bi trebalo da smanji učestalost failed linkova kod Easynewsa tj. problem koji Easynews ima da iz prve pustiš nešto i da radi kao na debridu.

Što se tiče ovoga što ti pišeš to će se jedino popraviti ako devloperi nađu načina da kada tražiš neki film/seriju da traži sa više imena. Na engleskom jeziku, originalnom jeziku, drugačije ako je nešto ispisano u fajlu itd. Za sada addoni traže samo na engleskom jeziku imena i onda kada tražiš neku ne englesku stvar može biti problema.
Meni se recimo to najčešće dešava kada hoću da gledam neki ne engleski film, a ime fajla koji se nalazi na Easynewsu je ispisan na originalnom jeziku. To se često dešava recimo kod internala sa HDBits-a, oni drže originalni naziv filma na enkodu.
 
@cvijicj hvala, sve jasno sada :)
Prve tri sezone ove serije sve išlo OK, čak titlovi bili ... onda dalje ništa pa sam potražio linkove na EN i kopirao u PotPlayera i namjestio prijevod sa švedskog preko Google translate na slovenački... inače prve tri sezone uvijek sem morao da startujem 2 puta pa da krene...ako, če sada uvijek prvi put svaka čast...a u PP plejeru trebalo je čekati oko dvije minute ako ne i više...
 
Stvarno EasyNews radi sad iz prve odmah :)
A Umbrella ima mogučnost da odeš na Premium Services - Easy News - Easy News: Search in onda otkucaš Gasmamman i voilaaaa ;)
 
Može to i na Ezri. Odeš na options te stvari koju želiš, pa nešto tipa search with different values ili tako nešto i onda kucaš šta hoćeš i traži to. Ezra recimo ima probleme na Easynewsu sa imenima koji u sebi sadrže neke specijalne karaktere, znak pitanja, znak uzvika, dve tačke itd. Ovo je neko prelazno rešenje.

Seren sa druge strane nema problema sa tim isto kao i Fen.
 
Druze moze li pomoc kako da instaliram elementum na kodi 19.3 . Trazim vec 2 dana i odustao sam dok nisam video tvoj post 😁.
Bitno je i koji OS imaš. Od toga zavisi da li ti treba elementum servis ili ne. Instaliraj ovaj all-in-one dole. Ako se ne instalira Burst automatski izađi iz Kodija, vrati se i trebalo bi da pokrene automatski instalaciju. Ako ne možeš ručno sa sajta pa onda install from zip file.
 
Nazad
Vrh Dno