Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Jeste, ali pocetnicima u Kodiju je to malo teze. Meni gomila prijatelja koji su tek otkrili Kodi prica o tim buildovima, a kad im pomenem Elementum adon, i kvalitet filmova/serija na njemu bleje :). Opet i ja koristim jedan od tih buildova jer mi podesi mnoge stvari koje bih morao sam da uradim, a koristim samo Elementum.
Mada kad razmislim da u njima menjam podesavanja oko fontova i dodajem rucno Subloader, menjam podesavanja oko aidio podnosioca, mozda je bolje da sam sve podesim na cistom Kodiju :).

Jednom namjestiš i miran si dugo vremena - snimiš skriveni fajl i kad ti zatreba sve imaš namješteno, samo prekopiraš.Naravno to možeš koristiti na više računara, boxova...

AndroidTV / kodi 18.7 Leia / Green wizard / Blue Tunder Build 1.3

ima li neko ideju kako da ga nateram da ne zaboravlja ili da svaki put snimi prilikom izlaska postojece Favorite/setup itd?

Jedino da iskljuciš update,pri svakom ažuriranju favorites se briše.To su rekli i na njihovoj face grupi,nemojte bzvzv da gubite vreme na tim podešavanjima

Jedno pitanje:ako imam više pvr klijenata instalirana,na primer na jednom kodiju imam bluethunder i tojelako,da li kodi učitava kanal sa oba istovremeno i sve kanale vidim u chanel listi ili odredi koji je primarni
i pokaže samo te kanale.Kako se to podešava?

Jednom namjestiš i miran si dugo vremena - snimiš skriveni fajl i kad ti zatreba sve imaš namješteno, samo prekopiraš.Naravno to možeš koristiti na više računara, boxova...
Slazem se. Tako sam radio dok sam koristio Libreelec na jednom starom laptopu bez ekrana Problem je u mojoj lenjosti :).

Ja mislim da je za početnike bolje obični Kodi bez bildova. Pa polako ubaciš šta ti treba nije to mnogo komplikovano ima upustava na youtube, a i ovde ima ljudi koji mogu da daju korisne savete. Ja sam eksperimentisao sa silnim addon-vima na kraju sam sveo na četiri Elementum za filmove, serije,Balkan Green za domaće stvari,Rising Tides za sport i Internet Archive Game Launcher za retro video igre

Mene ovo zanima kako da instaliram Internet Archive Game Launcher, ako imam Blue tunder-Bakan Green.

Ovde u temi sam čitao o nekom Green Balkan Build Kodija i video da ima neki Kinder Build, dečiji sadržaj. Nisam očekivao da je sve u SD rezoluciji. Jel ima nešto za klince sa sinhronizacijom da je bar 720p? Jel može onaj sadržaj Kinder Build da se instalira na normalan Kodi a ne da izgleda onako grozno?

Ovde u temi sam čitao o nekom Green Balkan Build Kodija i video da ima neki Kinder Build, dečiji sadržaj. Nisam očekivao da je sve u SD rezoluciji. Jel ima nešto za klince sa sinhronizacijom da je bar 720p? Jel može onaj sadržaj Kinder Build da se instalira na normalan Kodi a ne da izgleda onako grozno?
Ne modu da verujem da postoji još jedna osoba koja misli da je taj i da su ti Green build-ovi grozni. Ja isto to mislim, ružnije build-ove u životu nisam video. :D

Kad instaliras bulid u "normalan Kodi" onda dobijes to isto sto vec imas ;)

Tebi je dovoljno da na "normalan kodi" instaliras samo Balkan Green plugin i tu unutra valjda ima sekcija za klinczrdiju.

Buldove instaliraju ljudi koje mrzi ili vrlo verovatno ni ne znaju da podese Kodi pa je ovo najlksi nacin. Nikad nisam voleo buildove, gomila nepotrebnih stvari.

edit: ako nema nesto specijalno u Balkan Greenu jos teza varijanta da ces naci kod ostalih "domacih" pluginova a sinhronizovano jedino u domacim mozes i da nadjes.

Poslednja izmena:
Mislio sam da ima nekih privatnih izvora koji strimuju 720p ili 1080p novije crtaće sa sinhronizacijom i da ti plugini mogu da im pristupe. Ja znam gde naći 1080p sinhronizovane crtaće ali nisu strim već download varijanta. Ne bi se ni cimao sa ovim ali klinac je već pregledao sve što HBO Go ima da ponudi klincima a prevazišao je TV kanale sa Mašom, Medom, Šapama, Gormitima i ostalom ekipom.

Super je što imaju Himena i Eustahija Brzića ali 240p na 55 incha izgleda, pa, ne baš najbolje. Čak su novi crtaći SD rezolucija a na jednom drugom forumu koji deli ime sa ovim buildovima se mogu naći 1080p verzije tih crtaća.

E, današnji klinci...
A kad se sjetim, za čitav dan imao sam samo jedan crtani film u 19:15,...a nedjeljom su bili oni duži...
Elem, i ja kuburim danas sa svojim klincima iste probleme :D
4a1341e754ec1d7b22788e520d12baed.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Box x96 mini / kodi 18.7 Leia / Blue Tunder Build 1.3

X 95 mini podesio i radi super (hvala za savet atv experience) ono sto je problem jeste Blue Tunder Build 1.3 koji se instalira preko Kodi Balkan (instalirao sam plugin, ali sam ga prebacio na stadardan izgled kako ne bih koristio njihovu masku) ono sto je problem jeste kanal Arena sport koji kad ukljucim ima kocenje...da li jos neko ima taj problem i sta moze biti uzrok (slab internet, mnogo korisnika u isto vreme) inace kocenje je izrazeno kada je neka utakmica u pitanju...mada nekad ima kocenja i na drugim kanalima...sta treba proveriti

Nista ne treba da proveravas, sam si dao odgovor u pitanju.

Previse ljudi na koriscenju u isto vreme ali s'obziram da kosta nista ...

Box x96 mini / kodi 18.7 Leia / Blue Tunder Build 1.3

X 95 mini podesio i radi super (hvala za savet atv experience) ono sto je problem jeste Blue Tunder Build 1.3 koji se instalira preko Kodi Balkan (instalirao sam plugin, ali sam ga prebacio na stadardan izgled kako ne bih koristio njihovu masku) ono sto je problem jeste kanal Arena sport koji kad ukljucim ima kocenje...da li jos neko ima taj problem i sta moze biti uzrok (slab internet, mnogo korisnika u isto vreme) inace kocenje je izrazeno kada je neka utakmica u pitanju...mada nekad ima kocenja i na drugim kanalima...sta treba proveriti
Niko se na Kodiju nije nagledao IPTV-a preko addonova. Nađi negde neku listu i gledaj kao čovek.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Zna li neko sta se desilo sa temom "pozivnice za privatne torrent trackere"? Vidim da je nema vise.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Preko Balkan Green a sam imao pvr listu sa nekoliko hiljada kanala i sve lepo radilo dok jedan dan nisam sve pobrisao i hteo ponovo da ubacim addon. Sada toga više nema. Da li je zajednica skinula tu pvr listu ili ja ne znam da namestim? [emoji848]

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Preko Balkan Green a sam imao pvr listu sa nekoliko hiljada kanala i sve lepo radilo dok jedan dan nisam sve pobrisao i hteo ponovo da ubacim addon. Sada toga više nema. Da li je zajednica skinula tu pvr listu ili ja ne znam da namestim? [emoji848]

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Nije skinula .... instaliraj onaj novi plavi build

Sadrzaj ide sa BG servera i zbog prostora, kao i toga da je vercina sadrzaja iz 80-ih i 90-ih, kvalitet je SD.

Jel moze preporuka za neki repo odakle bih mogao da instaliram Popcorn Time? Instalirao sam iz Zadar repo-a, ali kada pokusavam da otvorim bilo sta, Genres, Search, bilo sta, dobijem gresku "kodi popcorn time an unknown error has occurred".

А зашто попкорн?
Има далеко бољих филмских адона за коди?

Poslato sa NOVA 5T pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh Dno