Šta je novo?

Kodek?

Možda neko zna dali codec pack-ovi (u ovom slučaju K-Mega codec pack), mogu biti uzrok nestabilnosti Adobe Premier-a 1.5. Uglavnom kad pokušam ubaciti neki capture video, Premier se 'zaglupi' i expresno vrati na desktop.

dexx je napisao(la):
Možda neko zna dali codec pack-ovi (u ovom slučaju K-Mega codec pack), mogu biti uzrok nestabilnosti Adobe Premier-a 1.5
Jok, ne mogu. :p

Ja sam ima problem sa ffdshow i Windows mediaa encoder-er.....ilegal error, bla bla. Od tada drzim samo XVID i DIVX

wiz011 je napisao(la):
Ne znam koja je ta najnovija verzija, ali ffdshow od 20.11.2005. je takvo đubre da nije ni čudo što ovde toliko ljudi pljuje ffdshow. U sse2 verziji pola opcija dovodi do rušenja (npr. većina setovanja u "noise" sekciji)
kod mene lepo radi 20.11.2005. SSE2... u stvari, kod mene je SVAKI ffdshow lepo radio (probano na nekoliko kompova)

Evo i ja da se pridruzim kritici ffdshowa. Nekoliko puta mi je napravio problem na raznim konfiguracijama i od tada ga izbegavam. Predlazem DivX + XVid + upgrade MediaPlayera na v10. Inace instaliram Gordian codec paket 1.9 bez ffdshowa.

DivX i XVID

Ma samo furaj DivX i XviD i nama glava da te boli ! :smoke:

ZoNi je napisao(la):
kod mene lepo radi 20.11.2005. SSE2... u stvari, kod mene je SVAKI ffdshow lepo radio (probano na nekoliko kompova)
Možda jednostavno nisi potrefio opcije koje ga ruše? Probaj da uključiš new noise algoritam, pada čim pritisneš OK.

Ja sa verzijama od 12.10.2004. apsolutno nigde nisam imao problema.

Poslednja izmena:
wiz011 je napisao(la):
1. Možda jednostavno nisi potrefio opcije koje ga ruše? Probaj da uključiš new noise algoritam, pada čim pritisneš OK.

2. Ja sa verzijama od 12.10.2004. apsolutno nigde nisam imao problema.
1. nikakave opcije i ne diram u ffdshow... nikada i nisam - instaliram ga i zaboravim...

2. sa tom verzijom ne rade h264 filmovi...

ZoNi je napisao(la):
2. sa tom verzijom ne rade h264 filmovi...
To što tebi nije hteo da radi jedan h264 film nije dovoljan razlog da se tvrdi da ne rade. Ja sam upravo Xvid kodekom kompresovao jedan klip sa h264 i reprodukuje ga libavcodec iz te ffdshow verzije bez ikakvih problema.

Evo, sad sam snimio h264 iz DivX6, i to takođe reprodukuje libavcodec iz onog ffdshow koji sam preporučio.

Poslednja izmena:
wiz011 je napisao(la):
Da dodam da je na DivX forumu oficijelno preporučeno korišćenje najnovije ffdshow alpha verzije sa oficijelnog sajta, a to je upravo ona verzija koju sam i ja preporučio, od 12.10.2004.

Preporuka DivX tima može se naći ovde: http://forums.divx.com/groupee/forums/a/tpc/f/441101651/m/849105591
hm... jel to onaj ffdshow koji ne pusta DivX5 kako treba? :d

"Because FFDShow does not correctly decode all DivX 5 video you should ensure that you either disable DivX 5 support during installation or via the FFDShow configuration tool that is installed on your Start menu."

i kako covek da im veruje kad procita ovako nesto? :) a uz to, vidi datum: "Posted 07 October 2003 02:56 PM" :-devil-:

u svakom slucaju, posto se ffdshow vrlo lako (de)instalira, ja preporucujem svima da ga isprobaju... ako ne radi kako treba, probajte jos par verzija... kao sto rekoh, svi kojima sam ja instalirao/preporucio ffdshow (bilo koju verziju) bili su potpuno zadovoljni...

dakle, bottom line: totalna preporuka za ffdshow :)

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
i kako covek da im veruje kad procita ovako nesto? :) a uz to, vidi datum: "Posted 07 October 2003 02:56 PM" :-devil-:
Vala baš, pametnije je verovati nekom potpuno anonimnom ko je uzeo source i menjao niko-ne-zna-šta, onda kompajlirao svoju budževinu i krenuo da je kao poslednji hit deli lakovernom pučanstvu :-devil-:

Ja koristim "original" XViD (1.0.3) i DivX (5.21) i ffdshow samo za x264 (h264), jer je moj subjektivni utisak da prva 2 kodeka daju nesto bolji kvalitet prikaza flmova enkodovanih sa njima od ffdshow-a. Pri tome nikada nikakvih problema tipa nestabilnnost, "sudaranje" i sl. nisam imao.
Za vecinu prosecnih korisnika kombinacija Xvid + Divx je dovoljna...
Sam ffdshow skidam sa http://x264.nl ujedno kada skinem i novi build za x264 :D

BTW, ko ima vremena neka malo proba x264 (ukoliko vec nije) umesto xvid-a (enkodovanje), rezultati su odlicni ! (Nerodigital i njegov mp4 kontejner su mi petljancija)...

Poslednja izmena:
Znam da mnogi pljuju po pack-ovima, ali vec par godina instaliram i sebi i svima kojima sredjujem masinu (sigurno oko 20-ak ljudi) k-lite codec pack, uz koji se jos i dobije BS player i MPC i jos nijednom se nije desilo da neki film nisam mogao da pustim! Iskreno ffd bla bla i ostalo davno nisam probao, a upravo iz razloga koji sam naveo.

boooki je napisao(la):
ko ima vremena neka malo proba x264 (ukoliko vec nije) umesto xvid-a (enkodovanje), rezultati su odlicni ! (Nerodigital i njegov mp4 kontejner su mi petljancija)...
kako se prebacuje DVD u 264? sta je potrebno za to?

uzgred, sta ti je problem sa Nero Digitalom??? Ja ne vidim kako nesto moze da bude jednostavnije od Nero recode-a?

deka je napisao(la):
Znam da mnogi pljuju po pack-ovima
Packova ima mnogo i isto tako mnogo ljudi je imalo problema. Za k-lite je stiglo puno pozitivnih mišljenja pa je sva prilika da taj codecs pack možemo smatrati korektnim.

I dalje stoji da je lakše deinstalirati ffdshow nego bilo koji codecs pack.

Inače, već sam pisao (a pisalo se o tome i na internetu), DivX6 enkoder daje daleko bolju sliku od ffdshow (naročito kad se puštaju DivX6 filmovi) i grehota ga je ne koristiti, pogotovu što je besplatan a više ne sadrži nikakav spyware ili adware.

Da se ZoNi ne bi nepotrebo potresao :p da odmah kaže da ono iz prethodnog pausa važi i za najnoviji ffdshow build.

ZoNi je napisao(la):
kako se prebacuje DVD u 264? sta je potrebno za to?

uzgred, sta ti je problem sa Nero Digitalom??? Ja ne vidim kako nesto moze da bude jednostavnije od Nero recode-a?

Ukratko, ja za to koristim Gordian Knot (ne Auto Gordian Knot), najnovija verzija pored Xvida i DivX-a ima podrsku i za x264. I lepo sve isto odradis kao da je Xvid u pitanju. Preporucujem da se koriste default podesavanja samog x264, zato sto na taj nacin nema problema bez obzira koji decoder se koristi, a ni narocite razlike u kvalitetu. Rezultat je "obican" AVI (znaci avi kontejner, koji ima podrsku u Win-u) u kome je video x264 koji dekodujes sa ffdshow-om i AC3 (ili MP3 po zelji). Upravo je ovo i odgovor na tvoje 2-go pitanje, preferiram BSPlayer i volim takve formate filmova (video/audio) za koje cu inst. direct show filter i "procitati" ih bez velikih muka. Nero recode jeste super i jednostavan, ali nije i njegov mp4 kontejner koji nema podrsku win-a vec je potrebno instalirati i neki mp4 splitter... Dakle, bez obzira na tehnolosku prevazidjenost AVI kontejnera, on ima podrsku u Win-u, i ne moram da drzim kratke kurseve svaki put kada nekom dam film uradjen sa x264, nego kazem da istalira ffdshow i vozi :) A pri tome je i meni lakse za "baratanje" takvih formatom.
Prilazem 2 screen shota, necu ih objasnjavati previse, slika govori vise od reci, a i naziv samih JPG-ova. Naravno da staticna slika (dakle screenshot) nije nesto previse merodavno, ali pokazuje, po meni, dovoljnu razliku za prelazak na x264...

Pozdrav !

Prilozi

• bscap000 x264 1500kbps.jpg
    bscap000 x264 1500kbps.jpg
    75.1 KB · Pregleda: 38
  • bscap002 xvid 3500kbps.jpg
    bscap002 xvid 3500kbps.jpg
    77.7 KB · Pregleda: 39
boooki je napisao(la):
Ukratko, ja za to koristim Gordian Knot (ne Auto Gordian Knot), najnovija verzija pored Xvida i DivX-a ima podrsku i za x264. I lepo sve isto odradis kao da je Xvid u pitanju. Preporucujem da se koriste default podesavanja samog x264, zato sto na taj nacin nema problema bez obzira koji decoder se koristi, a ni narocite razlike u kvalitetu. Rezultat je "obican" AVI (znaci avi kontejner, koji ima podrsku u Win-u) u kome je video x264 koji dekodujes sa ffdshow-om i AC3 (ili MP3 po zelji).
Pozdrav !
Koja je verzija koju koristis (1.9) i ako omas link ka njemu, posto vecinom su ove auto varijante.

wiz011 je napisao(la):
DivX6 enkoder daje
Treba da piše dekoder, isteklo mi vreme za editovanje pa moram ovako.

Gedza je napisao(la):
Koja je verzija koju koristis (1.9) i ako omas link ka njemu, posto vecinom su ove auto varijante.

Poslednje sto se pojavilo (septembar 2005) je Gordian Knot Rip Pack v0.35.0 - pack 2

Imas ga OVDE

boooki je napisao(la):
Poslednje sto se pojavilo (septembar 2005) je Gordian Knot Rip Pack v0.35.0 - pack 2

Imas ga OVDE
Hvala, probacu. :wave:

ffdshow 20050604! samo prilikom instal-a cekirati sve ponudjene video/audio codec-e i nema glava da boli ...

Vrh Dno