Ponovio sam se sa Powernode.Mislim da se nisam oglašavao u ovde, a i red je da se malo vaskrsne tema.
Setup:
TV ide uvek preko audio sistema. HDMI CEC tu pomaže, kada se pali tv, pali i AVR.
- AVR Marantz 1602, 7 kanala (koristim 2), AirPlay;
- Dali Zensor 3 u stereo režimu;
- LG 55SK8500, skoro dobio podršku za AirPlay, vezan HDMI i optikom na AVR;
- Marantz CD player starije generacije, skuplja prašinu.
Kada je muzika u pitanju, najčešće je izvor Deezer HiFi koji strimujem preko AirPlay na LG TV, koji optikom spušta na AVR. Probao sam i direktno da radim AirPlay na Marantz, ali nekako deluje da je stabilnija veza preko LG jer je to ipak uređaj novije generacije. Nisam uspeo da čujem razliku u zvuku.
Zadovoljan sam zvukom sistema. Lep, pun, mekan, zaokružen zvuk.
U smislu nekog daljeg unapređenja, prvobitno sam mislio da idem na višekanalni zvuk za filmove. Odustao sam od toga. Sada razmišljam o nekom unapređenju u smislu pojačala, kao zamenu za AVR. Ali obzirom da je moj izvor digitalni, ne bih da žrtvujem komfor koji imam sa trenutnim sistemom koji je prilično plug&play. Ako ima predloga kako dalje, rad sam da saslušam
Pogledajte prilog 335686
Regularno preko HDMI. Radi ARC i radi CEC. Zvuk se pali kad uključim TV.Da li si probao da povezes TV sa Powernodom i kako?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari