Ja sam video da prepoznavanje srpskog radi samo na nekom Teslinom TVu sa android sistemom. Tu je lagano prepoznavao sve sto mu izdiktiras kada ukljucis mikrofon preko daljinskog. To je bilo jako zgodno da ne moras da kucas pretragu na YT npr.
nemojte praviti zabunu to je google keyboard unos tastaturom i nema veze sa asistentom.
Kao sto vec rekoh jedino gemini asistent cita i pise srpski jezik, ali ne podrzava glasovni unos.
ChatGPT podrzava glasovni unos na srpskom jeziku ali to je chat bot, nije assistent.
Gemini 2.0 je tu, ali nemam zelju ni da ga testiram na osnovu iskustva kako sam prosao prosli put,
fala bogu kada sam ga iskljucio.
Rekoh da nemam zelju da ga testiram ali sam ga posle ovog napisanog ipak testirao novu verziju gemini asistenta.
Odmah da kazem da je razlika i napredak ogroman.
Od potpuno neupotrebljivog asistenta koga sam morao ukloniti, sada imamo potpuno funkcionalnog asistenta koji zadatke izvrsava bez iritantnog "mudrovanja" kao sto je radio njegov prethodnik.
za sad rade apsolutno sve komande koje sam probao kod asistenta a radi i integrisani AI ciji odgovori i dalje nisu na nivou chatGPT.
Na srpskom jeziku asistent ne moze da izvrsava komande, one se izvrsavaju iskljucivo na engleskom, za sve drugo moze srpski, jer ga gemini cita i pise, ali ta radnja nije potpuno automatizovana.
u sustini ima jos da se radi na ovome.
najveca mana geminija je sto on ovakav verovatno nece moci da radi na pametnim uredjajima kao sto su google nest, a mozda i gresim.
ako bi napravili da radi na google nest uredjajima to bi bila prava revolucija.