Meni ne radi u FF.
Aj ako znaš, malo detaljnije objašnjenje jer meni i dalje nije jasno!
Znači browser šalje do Google servisa informacije koje šalje. Od koga browser uzima te informacije?
Kome i kako ih pošalje? Slanje lokacije je moguće iskuljučivo uz dozvolu korisnika u browseru.
treba ti v3.5
Nije stvar do browsera, stvar je do uredjaja koji poseduju GPS (telefon na primer) i koji su se zakacili na te rutere. I da sad ti opet mozes da kazes "da ali kako to da telefon to radi bez mog znanja".. i ja mogu da ti kazem nesto tipa "kad bi samo znao koliko telefoni kao sto su iPhone i Palm Pre salju podataka Apple-u i Palmu... ne bi verovao"
Znaci, tvoj ruter ima jedinstvenu MAC adresu kao i jos 5 u tvojoj okolini. Na sve njih neko je se zakacio telefonom koji ima GPS i koji je svoju lokaciju podelio sa nekim serverom (Google?). Poslati podaci su, najverovatnije, koordinate u prostoru, MAC i trenutna Ip adresa i mozda naziv rutera (ili SSID).
Na taj nacin Google zna u prostoru gde je koji WIFI. Moja pretpostavka je da ako bi zamenio MAC adresu rutera i eventualno SSID, ne bi nasao tvoju lokaciju. Ono sto jos potvrdjuje moju teoriju je i to da ako isti taj laptop posle zakacis putem kabla na net, nece ti naci lokaciju (hoce mozda grad samo). Barem je u mom slucaju na 10tak masina danas bilo.
Idi kutija u pi... ma... I ovako sam paranoicna zbog svinjskog gripa ceo dan ali ovo ... :crash:
Imam ADSL i Wireless ruter kod kuce, i iPhone 2G, i najblize sto je nasao je Beograd :S
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari