Šta je novo?

Ko kaze da vam treba GPS...

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
.... da bi ste znali gde se nalazite?

Evo kako jos mozete :)
Svi vi koji koristite wifi u kuci i imate instaliran Google Chrome ili Firefox, skocite na www.google.com/maps i kliknite na mali kruzic :) Kada vas pita da li verujete Google-u, jes, verujete i u roku od 1s ce vam pokazati vasu tacnu lokaciju iako nemate GPS :)

Poslednja izmena:
Jel ovo neki fazon ili je stvatno moguće da si toliki n00b? :d

Kakve crne veze ima wifi, Firefox će mu samo poslati tvoju (unetu) lokaciju bez obzira na vrstu konekcije. :)

Kaže "Your location cannot be determined" :p

Meni Kaze Beograd :D Promasio :)

Jel ovo neki fazon ili je stvatno moguće da si toliki n00b? :d

Kakve crne veze ima wifi, Firefox će mu samo poslati tvoju (unetu) lokaciju bez obzira na vrstu konekcije. :)

Nope :) nema nikakve unete lokacije i radi samo za one koji su zakaceni preko WIFI-a, testirano na vise masina :)

Palma de Maiorca

a nisam tamo |((

Nope :) nema nikakve unete lokacije i radi samo za one koji su zakaceni preko WIFI-a, testirano na vise masina :)

Očitava ono što je uneto u Windows Regional Settings ili ako nije uneto pokušava nešto na osnovu IP adrese! :)

Proveri u Event Viewer-u pa ćeš videti da je FF (ili Chrome) pristupa unetim podacima.

Poslednja izmena:
Regional settings je svuda namesten na USA :) a u eventv-u nema nista o tome :)

A uostalom reci mi kako me je na osnovu toga locirao sa greskom od 10 metara? Ja ne pricam o gradu ja pricam o tacnoj adresi i skoro tacnoj lokaciji :)

Iskreno, nemam ideju.

U slučaju da i koristi WiFi i dalje ne vidim kako mu to pomaže da odredi lokaciju, osim možda da koristi informacije o lokaciji access pointa na koji se kačiš, ali opet kako dolazi do tih informacija... hm...

Poslednja izmena:
Iskreno, nemam ideju.

U slučaju da i koristi WiFi i dalje ne vidim kako mu to pomaže da odredi lokaciju.

++ Tehnicki neizvodljivo bez GPS-a, osim ako kao sto ste vec naveli ne koristi podatke sa kompa (Reg. settings, IP i sl) ...

Lol

Inace evo ja preko WiFi, chrome, location cannot be determined... da zadovoljim neverne tome.

EDIT:

Sad videh par postova ispod, i dalje mi nije jasno sta on moze on WiFi rutera da dobije, osim ako neke WiFi stanice nisu nekako markirane...

Poslednja izmena:
Meni ne radi iz firefox-a, al radi iz Chroma. Imam ADSL + wifi ruter, i omanuo je za cca 500m!
Stvarno ne znam kako ovo radi :zgran::zgran:

Ladno može... E, da sam juče umro, ne bih ovo znao, a i ne bih lupo danas gluposti na Benču! :D

Location-Aware Browsing

How does it work?

When you visit a location-aware website, Firefox will ask you if you want to share your location.

If you consent, Firefox gathers information about nearby wireless access points and your computer’s IP address. Then Firefox sends this information to the default geolocation service provider, Google Location Services, to get an estimate of your location. That location estimate is then shared with the requesting website.

If you say that you do not consent, Firefox will not do anything.

What information is being sent, and to whom? How is my privacy protected?

Your privacy is extremely important to us, and Firefox never shares your location without your permission. When you visit a page that requests your information, you’ll be asked before any information is shared with the requesting website and our third-party service provider.

By default, Firefox uses Google Location Services to determine your location by sending:

* your computer’s IP address,
* information about the nearby wireless access points, and
* a random client identifier, which is assigned by Google, that expires every 2 weeks.

Za dolaženje do "information about the nearby wireless access points" pretpostavljam da koristi neki Windows servis.

Kod mene se u Event Viewer-u vidi događaj:
A program accessed information from a location sensor or default location

FriendlyName=Windows Explorer;
ImagePath=C:\Windows\Explorer.EXE;
PID=1812;

Ali sam mislio da je samo pročitao unete podatke u reg. settings.

a dobro nije lose ni ovako :) prebaci te odmah na zemlju u kojoj zivish :D i lajk it

Ladno može... E, da sam juče umro, ne bih ovo znao, a i ne bih lupo danas gluposti na Benču! :D

Ali sam mislio da je samo pročitao unete podatke u reg. settings.

Ko je sada n00b? :D :D :d

Znam ja kako radi... dovoljno je da se bilo koji uredjaj koji ima GPS zakaci na net putem wifi-a i da posalje svoje koordinate :) Posle malo istrazivanja uspeli smo da skontamo kako nas locira. To i eventualno MAC adresa rutera - sasvim dovoljno za lociranje.

Sve ostalo je cista triangulacija radjena uz pomoc ranije poznatih lokacija drugih wifi rutera u prostoru :)
Dakle, ko kaze da mora da bude GPS? :D

Poslednja izmena:
Predpostavljam da wifi korisnika sa usmerenom Hypergrid antenom ka AP-u ne moze da "triangulira"??

Ko je sada n00b? :D :D :d

Znam ja kako radi...

Aj ako znaš, malo detaljnije objašnjenje jer meni i dalje nije jasno! :)

Znači browser šalje do Google servisa informacije koje šalje. Od koga browser uzima te informacije?

dovoljno je da se bilo koji uredjaj koji ima GPS zakaci na net putem wifi-a i da posalje svoje koordinate :)

Kome i kako ih pošalje? Slanje lokacije je moguće iskuljučivo uz dozvolu korisnika u browseru.

Poslednja izmena:
u firefox-u nema plave tačkice. morao sam da instaliram chrome da ovo probam....i radi!!! ubo me je u metar

Ni meni ne radi preko FF tj nemam taj kruzic, ali je sa Chrome pokazao bez greske :) . Imam kablovski net i Linksys wifi ruter.

Ok, ljudi, radi, nije Google sisao veslo, no daj da vidimo kako radi. :)

Zanimljivo. Očigledno ja nemam dovoljno WiFi rutera "svesnih" svoje lokacije u blizini da bi ovo radilo :D

Ajde da neko okaci sliku da vidimo gde je taj kruzic.
Ja imam kruzic zeleni ispod velikog kruga.

To sam i stiskao,meni je zelene boje i pokaze mi samo grad,imam mikro tik!
Edit plave je,ucinilo mi se zelene

Poslednja izmena:
Aaaa, upravo sam proverio preko Google Maps u mobilnom - nokia E61. Stavio sam telefon u offline i izborom na "Go to my location" ubada istu tačku kao i preko google chroma. ***, bio sam ubeđen google maps na mobilnom koristi mrežu gsm repetitora za određivanje lokacije, al ne lezi vraže. Inače koristim google maps na mobilnom sigurno 1.5 godinu, i u startu je radila opcija za lociranje. Ala sam bio naivan :p

Mene je omašio za jedno 50 metara vazdušne linije. Jezivo...

Oni znaju i više nego što mislimo da znaju - ko je gledao Enemy of the State, film od pre 10 godina smešten u sadašnjost, zna o čemu pričam

Poslednja izmena:
hm... mene omasio za jedno 1km vazdushnom linijom XD ubo je mesto gde mi se nalazi AP XD

Kako je vas sa ADSL pronashlo skoro pa tachno ??

Meni pokaze celu Vojvodinu pola HR i pola RO :D

Prilozi

• 2009-11-06_185342.jpg
    2009-11-06_185342.jpg
    443.9 KB · Pregleda: 109
Nazad
Vrh Dno