Šta je novo?

Ko brishe threadove o CM-u?

Ima dosta bagova,zaista.Ali poshto sam zagrizheni ljubitelj managera,oni mi dodju kao gorak ukus u kafi.Jeste da kvare utisak,ali bez managera(ilo kafe,ako bash hocete),ne mogu,i necu....
Valjda ce da isprave nedostatke,jer kao shto je kolega Miroslav lepo primetio,nabrojali su gomilu bagova koje je trebalo da ispravi patch,a oni se,ne samo ponavljaju,nego se i novi pojavljuju.Valjda,ako znaju gde je kvar,mogu isti i da poprave....

Jaka Faca je napisao(la):
Ima dosta bagova,zaista.Ali poshto sam zagrizheni ljubitelj managera,oni mi dodju kao gorak ukus u kafi.Jeste da kvare utisak,ali bez managera(ilo kafe,ako bash hocete),ne mogu,i necu....
Valjda ce da isprave nedostatke,jer kao shto je kolega Miroslav lepo primetio,nabrojali su gomilu bagova koje je trebalo da ispravi patch,a oni se,ne samo ponavljaju,nego se i novi pojavljuju.Valjda,ako znaju gde je kvar,mogu isti i da poprave....
ajde sta se ti javljas, vidi koliko je sati, poceli su ti filmovi! :beat: sutra cu ti donesem kasete da i meni nesto bacis na traku :D

imam ja jedno pitanje? od kada severna koreja igra u Coppa America?!

U "Coppa America" uvek je prisutna po neka ekipa kao gost.Verovatno su i Koreju pozvali da se sigra s' juzhnim amerikancima...

Jaka Faca je napisao(la):
TAKODJE

Meni je ovo prvi CM koji igram, nisam siguran kako je bilo u ranijim verzijama, ali mi se cini da je previse lako. Postavim jednu taktiku, guram 10-ak meceva i budem prvi sa gol razlikom 45:1. Igra je neverovatno spora, nikog ne mogu da kupim ( dobro - ovo je realno ), uzajmim ?! , editor je katastrofa nepregledan, kad hocu da vidim sve informacije o igracu moram da isklikcem 4-5 prozora da se na kraju izgubim i pojma nemam odakle sam poceo i kog igraca ja u stvari gledam. Ima jos dosta nego me mrzi da kucam. Definitivno igra moze da bude odlicna, al' posle jedno 50-tak megabajta patch-a.

Editor je shina dobro je da su ga skinuli.

covek je omasio verziju manager-a ili je dobar prijatelj brace Colyer pa mu dali editor da se malo zeza :)

ej stvarno, ajde objasni to za editor

Nabavo sam CM4, pa kako ovo igram po prvi put i sve mi je skroz konfuzno, molio bih iskusnije korisnike za pomoć. Naime ima li neki sajt na kome se može naći neki tutorijal, FAQ, saveti i sl. ?

Unapred zahvalan.

Ivo imas u samoj igrici tone linkova ka sajtovima koji se bave tom igricom, nebi bilo lose ni da posetis sigames-ov forum, pomocice ti sigurno.

a mozes i da pitas sta te zanima... nama su prsti na tastaturi i kad spavamo tako da nam nije problem da kuckamo :)

Hvala na pomoći. Malopre sam prvi put startovao igricu pa sam bio pogubljen brojem podataka i opcija. Polako kapiram stvari, a ako negde zapnem pitaću i ovdašnje doajene :)

Nego koja ono beše adresa domaćeg CM sajta?

Miroslav je napisao(la):
a mozes i da pitas sta te zanima... nama su prsti na tastaturi i kad spavamo tako da nam nije problem da kuckamo :)

Ajde kad si se vec ponudio, a ja sam se u medjuvremenu totalno navukao na CM, imao bih par pitanja za tebe, mada mogu i ostali da pomognu.

1. Interesuje me tacno znacenje strelica na Tactics panelu. Pretpostavljam da npr. igrac sa strelicom se u toku igre pomera u tom pravcu (ofanzivnije, defanzivnije., levo, desno)

2. Vezano za skauting. Mogu li da posaljem skauta da mi iskautira po nekom kriterijumu npr. celu neku ligu, a ne samo pojedinacnog igraca, recimo kazem mu idi momce u Gvineju i nadji mi nekog malog crnog koji trci ko lud i sutira levom..

3. Mozes li mi malo rastumaciti davanje izjava za medije o nekom igracu

4. Kod npr Rikelemea sam video klauzulu da ko hoce da ga kupi mora da plati obestecenje od 1x0.000.000 iako mu je valu visestruko manji. Kako to da napravim za nekog igraca iz svoje ekipe.

5. Sta mu tacno dodje "Singing fee" (valjda sam dobro napisao)

Evo ovo je ono sto mi kao apsolutnom pocetniku nije bas najjasnije, pa ako je neko voljan da pomogne bio bih zahvalan.

Pozdrav.

1. da, u pravu si, tim strelicama dajes instrukcije igracu koji mu je radius kretanja u toku utakmice.

2. Mozes da ga posaljes da trazi po sledecim kriterijumima: nacija, liga, neko vece takmicenje i geografska lokacija. Kad si na Shortlist ekranu, klikni na nekog scouta, daj mu assign pa vidi sta ima od opcija. ako nadje nekog igraca, primeni filter na primer za forward left i vidis sta ima

3. daj konkretno sta te zanima, posto sam skoro zaboravio. poslednji put sam cm3 igrao pre odlaska u vojsku, ima skoro 2 godine :)

4. das mu novi ugovor i stavis mu klauzulu minimum release fee. imas takodje i relegation release fee i tako dalje.

5. signing fee - to je koliko igracu platis prilikom potpisivanja ugovora. Znaci, ponudis mu recimo 5.000.000e godisnje + 1.000.000e odmah na ruke za potpisivanje ugovora. nadam se da sam ovo jasno objasnio, ne znam koliko se razumes u tu terminologiju fudbalskih transfera :)

Miroslav je napisao(la):
3. daj konkretno sta te zanima, posto sam skoro zaboravio. poslednji put sam cm3 igrao pre odlaska u vojsku, ima skoro 2 godine :)

Trenutno sam na poslu, a tu me izricito nisu dali da ga instaliram, posto ih evo vec 2 dana trujem sa CM, poslacu tacan opis od kuce, ne znam napamet.

5. signing fee - to je koliko igracu platis prilikom potpisivanja ugovora. Znaci, ponudis mu recimo 5.000.000e godisnje + 1.000.000e odmah na ruke za potpisivanje ugovora. nadam se da sam ovo jasno objasnio, ne znam koliko se razumes u tu terminologiju fudbalskih transfera :)

To sam i mislio. Prilicno pratim fudbal ali nisam se do sada susretao sa svim terminima na koje sam naleteo u igri.

Miroslave hvala ti puno. :)

Ja mislim da nije uopste cudno sto je igra ovako spora, neoptimizovana i nedoradjena. Gulili su jednu te istu igru 4 godine i normalno da su dostigli vrhunac po pitanju igrivosti, a racunajuci i 1 i 2 deo, koji se mnogo ne razlikuju od 3-eg dela, pogotovu po pitanju grafike to je vec 10 godina. A sad su poceli da prave skoro drugu igru, koja je sigurno bolje zamisljena, ali za doradu igrivosti na najbolji nivo trebace mozda i tih 4 godine, jer ne zaboravite da je i 3-i deo kad se pojavio bio sporiji u odnosu na 2-i, dobro ne bas toliko i sa toliko bagova, kao sad 4-i. Inace ima vec dosta neoptimizovanih igara za PC, koji se polako napusta kao igracka platforma, cak to radi i sam Sigames, time sto je izdao CM3 za PS2.

trebala bi mi pomoc oko tog kraka.intalirao sam win rar i sada treba da ga sfx-zujem kako se vec kaze nemam pojma .i kada kliknem na ikonu sfx program mi kaze da ne poznaje metod u cm4.exe .inace verzija je win rar 2.4 i na xp je.

veoma je moguce da je krek kompresovan winrarom 3.x a njegov nov nacin kompresije nije kompatibilan sa starijm verzijama. znaci nadji winrar3.0

Miroslav je u pravu, treba ti verzija 3.00 pa navise (preporuka 3.10). Kad otvoris RAR ides na Extract file, ne na SFX (to je za ekstrakciju samoraspakujucih arhiva).

Nazad
Vrh Dno