Šta je novo?

ko šta ima od "retro" računara

^ ovo je tvoja gajba?

Da je srece

^ Zbog amiga? :D

Eee... neki ljudi su prosto pohlepni, kladim se da mu ona u cosku sluzi za pridrzavanje stoljnjaka kad je promaja, ima on tu jos lepih stvari :)

Imao sam tu čast da rastavljam ormarski UNIVAC.Možda se neki kolega seća tačne oznake,videću.
Tone i tone tranzistora.Ormari završili kao garderoberi.88-89....

Eheh nije ovo je stara slika tako za zezanje, covek nije hteo da plati 300 i kusur dolara za transport svega ovoga i plus oko 400 za masine pre 6 god... Sad vredi 10 puta. A gore sam stavio oglas sad trenutno oko 4 komada 4000 u savrsenom stanju znaci nisu pozutele ko ove...

Da se pohvalim: stigao danas za 850din + aks, QJ Megastar jr sv-135, jedan od najboljih i najizdrzljivijih dzojstika koji su se ikada prodavali na ovim prostorima, moji drugari ga imali na a500, ja nazlost nisam tih godina, ovaj primerak je nov, nekoriscen, stigao u celofanu, 5mm celicna sipka u rucki, kugla rukohvata od pune plastike, strasna stvar, kada sam ga video na kp morao sam ga pazarim, snovi nemaju cenu!

IMG_20130404_231328.jpg

Koliko se secam nije se bas najbolje pokazao.Imali ga neki moji drugari. Ali je oduvek
competition pro joystick bio tata mata . MMana mu je bila sto su imali obicaj mikroprekidaci da se pomere pa da ne radi bas sve. Problem se resavao vracanjem mikroprekidaca na pravi polozaj. Trajno resenje je fiksiranje lepkom :)

Megastar imam skoro 20 godina (kupljen '94.), i dalje pefektno radi a brutalno je maltretiran. Redovno ga koristim, bar jednom nedeljno, ma ni da zaskripi. Strasan joystick, nauzivaces se sa njim.

Jos da mi je jedna a1200 u isto takvom stanju :), na megastaru ima da se obrne creatures 2 za pocetak na c64...

Ma polako, ima vremena. Ja sam cekao 15 godina dok nisam nabavio A1200, nadam se da cu u sledecih 15 nabaciti i neki accelerator :) Za nas fosile vreme nije bitan faktor :) A ionako je za igre A500 zakon :)

Commodore 128 sa sve kasetofonom i 5 dzojstika od kojih nijedan ne radi, koliko sam ih razbijao :) :p

Meni stize ovih dana nesto sto sam prizeljkivao od kako su izasli a i clanak o njima u svetu kompjutera:

Power Mac 7100/80 AV
Macintosh LC III - 68030 33mhz

Mint stanje, adapteri za vga monitore (najvaznije), periferije, oba sa instaliranim sistemima, dizajn softver....

Evo i slikica:

U paketu sam dobio i dodatnu graficku karticu sa 1mb rama u statickom pakovanju, scsi zip, sve moguce kablove, 4 misa, najvise od svega mi se svidja opip na maloj lc III tastaturi, odlican!

Prilozi

• IMG_20130413_113215.jpg
    IMG_20130413_113215.jpg
    757.3 KB · Pregleda: 252
  • IMG_20130413_113223.jpg
    IMG_20130413_113223.jpg
    718.1 KB · Pregleda: 241
  • IMG_20130413_122917.jpg
    IMG_20130413_122917.jpg
    781.1 KB · Pregleda: 216
  • IMG_20130413_151326.jpg
    IMG_20130413_151326.jpg
    794.6 KB · Pregleda: 193
Prvi računar koji sam video je legendarni C64, davne 1986, kod drugara, imao sam tada 7-8 godina, i prva igra koju sam uopšte video je FIRE ANT ( http://www.youtube.com/watch?v=J7QNYx9XLYE ). E kada sam stigao kući pokušao sam da objasnim tati šta sam video, objašnjavao rukama i nogama, i posle mesec dana dobio sam prvi računar : ORIK NOVA 64. Dan danas radi, čuvam ga kao oči u glavi:

20130119_215147.jpg

20130119_221322.jpg

Moja kolekcija je varirala tokom ovih godina jer sam neke od kompjutera menjao za druge retro spravice, ali ukratko po secanju(posto nisam skoro isao u skladiste da pravim spisak):

Sinclair ZX81 sa 16kb memo prosirenjem
Sinclair ZX48 sa 16kb-------------------------------------------
Sinclair ZX48 sa 32kb------------------------------------------- jedno 20+ komada, mislim da imam 3 u kutijama
Sinclair ZX128 mint u kutiji
Sinclair QL u kutiji sa printerom (mislim da je Epson LX80 u kutiji) - kupio sam ga od coveka koji je radio ka inzenjer u rudarskom basenu Bor sa svim softverom i gomilom mikrokaseta
gomila opreme za Sinclair (ZX interface 1 i 2 , prosirenje, dzojstik interfejsi i ostalo...samo mi fale mikrodrajvovi jedan ili dva komada)

Commodore 116 u kutiji
Commodore 16
Commodore +4 tri ili cetiri komada
Commodore 64 u svim varijantama preko 40 komada od toga jedno 9 u kutijama.c64 sam spasavao od reciklaze kad god sam imao priliku jer mi je bio prva ljubav sada davne 86-te
Amiga 500 "moja ljubimica" jedno desetak komada od toga par u kutijama
Amiga 600 sa prosirenjem, jedna u kutiji i jedna obicna
Amiga 1200 - moj najomiljeniji racunar, imam ih tri komada od toga dve sa karticom i fast memo(ne znam specifikacije) i jedna obicna
Amiga CD32 sa SX32 dodatkom, usled nedostatka ispravljaca nisam mogao da je isprobam
razna Commodore oprema, igre i dodaci....

Atari 2600 klasik i crni(Darth Vader izdanje) sa 4 prekidaca
Atari 130 XE
Atari XE GS u kutiji (prica o ovoj nabavci je legendarna)
Atari 1024 STFm
Atari 600xl
Atari 800xl
i jos dosta atari opreme i kompjutera ne znam ni sam vise dok ne popisem sve

Pecom 64 sa dzojstik portom (i pripadajucom semom) kupljen u Nisu od coveka koji je radio na projektu i kasnije u samoj proizvodnji
Pecom 32
EI PC XT/AT kompatibilac
Lola 8b

MSX racunari vise komada od toga mi je najdrazi model sa arapskom tastaturom i Philips VG (zaboravih koji je model u pitanju)

Schneider CPC 6128 vise komada
Schenider CPC 464
Amstrad verzija
dodatna oprema...

dzojstici, kartice i ostalo..

Poslednjih godina sam se malo vise fokusirao na konzole ali i dalje kupim po neki racunar kada mi se ukaze prilika.

Poslednja izmena:
@Nuclear_Spirit

srecom pa si napisao "Okolina Beograda" ... :D :D inace bi bilo cupavo...

Zato sam tako i napisao... ;)

zaboravio sam jos neke racunare da dodam na spisak...imam dve galaksije jedna sa originalnim kucistem a druga sa custom kucistem izgleda kao neki hi fi element, oric nove par komada, casio pocket racunari, TI 99/4A...

^ ako budes mogao, molim te popisi sta sve imas od Atari opreme...

^ Ma nemoj da slusas kovaca ,ako vec radis popis uradi popis svega :)

Znam, ali trebace vremena za to. Srecom pa sam sve pakovao u folije i kese i maksimalno zastitio od prasine. Nekada kada sam imao vise vremena za bavljenje hobijem sam svaki komad opreme koji bi kupio odmah ocistio i spakovao. U nekom momentu sam imao solidnu evidenciju ali nazalost crkne mi HDD na kome su bili spiskovi i slike. Imam nesto slika iz 2008 godine.

Poslednja izmena:
:D Navukao si ko hrčak!

Ma pusti sve slike amiga i druga commodore oprema po nekii spectrum i amstard .
Garant muci Kovaca :) :)

@Nuclear_Spirit

Svak čast za kolekciju:d

Auuu Nuclear Spirit, svaka cast. Treba ti veci prostor da to zazivi.:p

Vrh Dno