Nisam ni nosio u Srbiju zivim u Stockholmu.[...]
Pomislio sam da si napolju ali rekoh, ko zna..
Ja uvek kažem da su za ljubitelje retro računara, Britanija ili barem neka druga zapadna zemlja, Eldorado.
Može se naći sve i svašta po bagatelnim cenama, čak bukvalno džabe.
Ovde je najveći problem jako slaba ponuda, praktično 99% svega otpada na c64 i spectrum, ostalo ima samo u tragovima a i kad se pojavi cene znaju da budu baš svetske.
Imam retro P2 sa 2 cpu-a, da li to spada u retro ?

Takodje imam veliku kolekciju 3DFX grafika. :Klanjanje
Zavisi kako ko gleda.
Realno sve što pripada 20-om veku, može da se svrsta pod retro, ali za mene su to ipak kućni računari pre pc ere, znači negde do sredine 90-ih.
Mozda ovo ide vec van teme ali dobro je preneti atmosferu tih vremena kada su vladali ti racunari, danasnji klinci su u startu navikli da imaju racunar, nezamislivo je bez racunara, sve je na gotovo... i onda je tesko shvatiti da su onda postojale cenzure na uvoz takvih stvari, posedovati bilo kakav racunar predstavljalo je pobedu nad sistemom, ekonomskom situacijom ili pobedu znanja nad neznanjem.
Ljubitelj sam stare tehnike a podjednako i Apple i Commodore i PC....
Ovo je baš lepo rečeno, potpuno je bio drugačiji osećaj dobiti računar tada, jer je vladao jedan veliki entuzijazam i glad za znanjem, ljudi su se trudili da nešto nauče, časopisi su bili odlični, knjige takođe.
Kada me sustigne takva nostalgija, to nikada nije samo zbog sećanja na neki pojedinačni model računara iz tog doba, već pre svega na jednu atmosferu, takoreći euforiju koja je vladala među računarskim fanovima, da ne kažem hakerima.

Ostajanje do kasno u noć da bi se otkucao još jedan listing, debagovao mašinski kod ili naštelovao kasetofon je nešto što će biti sve teže objasniti mlađim ljudima.
Iščekivanje poštara da vam donese najnoviji komplet kaseta sa igricama, da ne pominjem.

Ipak, slažem se potpuno da svako vreme nosi svoje i uopšte ne sumnjam da će jednog dana neki dekica, pričati klincima nešto u stilu, "Ne znate vi deco kakva su to vremena bila, kad sam prvi put dobio svoj Dual Core P4, sa 3 giga rama..."

)