Šta je novo?

Knjiga za rad u javi

• Začetnik teme Začetnik teme S-man
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

S-man

Čuven
Učlanjen(a)
29.08.2005
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X, LC CC 120 RGB
Matična ploča
MSI B450 TOMAHAWK MAX
RAM
32 GB DDR4 G.Skill
GPU
Sapphire 7800 XT Nitro +
Storage
512 GB KINGSTON A2000 M.2, 1 TB Samsung Evo 870, 1 TB Samsung Evo 870, 2 TB Samsung Evo 870
Zvuk
Mercury 2.1, HyperX Cloud II
PSU
FSP HydroG Pro 1000W
Kućište
MS Black Widow
Monitor
Dell G2724D, AOC 24G2
Miš & tastatura
Lamzu Thorn, Dark Project Novus, Redragon Kumara, Aqirys Mira
Ostale periferije
xbox gamepad
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ljudi, treba mi pomoc. Interesuje me koju knjigu da kupim koja moze da mi pomogne oko rada u javi? Nasao sam u knjizarama 2 koje su dobile preporuke, al ne znam koja je bolja, tj. koja bi mi vise koristila. To su Java J2SE 5 kompletan prirucnik autor je Herbert Schildt i Java 6 naucite za 21 dan autor Laura Lemay. Cene su im slicne. Inace jos da napomem da nemam iskustva sa programiranjem i sa radom u javi.

Poslednja izmena:
Pun je Net ebooks i video tutorial-a,jedino ako si bas naprzen na hardwerska izdanja..😉

Pa ne bi ja ebooks i video tutorial-e. Vise volim ovaj old-school stil🙂

definitivno najbolje knjige vezane za programiranje izdaje Wrox:

http://www.wrox.com/WileyCDA/Section/Java.id-105062.html

Kao sto vidis imam poprilicno naslova pa izaberi sta ti odgovara. Ako se ne varam Cet je radio prevod na srpski.

Inace ja ti licno preporucujem da poskidas sve potencijalne kandidate sa net-a pa tek kada se uveris koja tebi odgovara da kupis papirno izdanje

Moj glas ide za Hortonovu Javu "od pocetka", po meni bolje knjige od te nema - dosta stvari je savrseno dobro opisano, cak i neke naprednije tehnike a opet ne gnjavi previse 😉
Naravno, moze se naci pdf ali ako vise volis izdanje na srpskom slobodno je pazari neces se pokajati 😉
Steta sto Laslo nema knjigu za Javu (ima samo zbirka) :S:

A vidite meni profesor kaze da je knjiga Mislite na javi ubedljivo najbolja knjiga sto se tice rada u javi, ali je napredna za nas pocetnike. I kaze da je bolje za pocetak uzeti Java za 21 dan, kao lakse cemo se snaci.

I kompletan prirucnik je odlicna knjiga. Krece od najbanalnijih stvari, a zavrsava se na stvaranju grafickih programa 🙂

Veruj mi, neces moci bez Javine, da ne kazem Sunove, interne dokumentacije. Kad radis nesto, ona ti je glavna postapalica.
Svaka knjiga, a narocito ova Eckelova, od velike je koristi. Ali neces imati kad da je citas, jer ti je nos sve vreme zaboden u dokumentaciju. Zato, pocni sto pre da radis, a knjige nabavljaj usput...

Nazad
Vrh Dno