Šta je novo?

Knjiga za java prog. u elektronskom obliku?

BattleNexus

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2007
Poena
319
Zna li iko mozda da li ima knjiga za programiranje u javi u elektronskom obliku(npr. u .pdf ili .doc formatu) nebitno engleski ili srpski jezik?Posto mi treba da bi mogao savladati programiranje u macromedia paketu (flash i dreamweawer i to sve).Namjeravam taj paket koristiti da izradim multimedia ili web prezentaciju posto sam ucesnik u JOIN MULTIMEDIA takmicenju koje sponzorise SIEMENS.

U svakom slucaju hvala za link-ove.Svaka pomoc je dobrodosla.A u stvari je nebitno moze i za javu i za macromedia.

Ako nisi vican programiranju najgori naicin da pocnes sa njim je da uzmes neku knjigu i pocnes da citas. Gomila teksta i pojmova je odlicna za zbunjivanje. Po meni, najbolji (najlaksi) nacin da nesto savladas su tutoriali. Detaljno objasnjen tutorial dovodi veoma brzo do rezultata tako da imas stalan utisak da nesto radis i napredujes. Sa njima neces postati ekspert ali ces brzo savladati osnovne tehnike. Postoji more tutoriala za izradu web prezentacija tako da malo googlaj i naci ces nesto.
Sretno na takmicenju.

Lakse reci nego uraditi.I ja bi volio naci tutorial-e.Preko njih sam radio na dosta programa,i jeste preko njih je lakse uciti i napredovati.I jos plus nema puno linkova koji imaju tutorijale,a kad trazim preko googla tutorijale izbaci neke ali za skroz drugi program.Prvi sajt na koje sam trazio tutorijal je znanje.org,ali u njemu ima samo kako crtati i praviti animacije.To sam odavno prevazisao.

Kada sam googlao naletio sam slucajno na extra sajt koji ima samo tutorijale za raznorazne programe(jeste da je na engleskom ali barem se razumije).Sajt ima tutorijale od 3D modeliranja pa sve do programiranja(i jos plus video i foto montaza),i nasao sam za Flash i Dreamweawer.

ako nekoga interesuje evo link http://www.tutorialized.com/

@corwyn:Hvala ti!!!

Poslednja izmena:
@Master)D(M1nd:Hvala druze sajt je extra!!!!

Pa kolko znam makromedia koristi ActionScript kod.Mada ja i ne znam bas mnogo pa ne bi da se uplicem u polemiku.Ako kazes java onda java 🙂🙂🙂

@marex:Sad ne znam da li si primjetio,ali kada sam radio u flash-u primjetio sam da je kod isti kao kod jave.

Extra,hvala druze!!!

Nazad
Vrh Dno