Šta je novo?

KMPlayer

Izadje KMP 3.2.0.0 final.

Koji video renderer je po vama najbolji? I vezano za audio, primetio sam da je zvuk dosta bolji preko pot-a i wmp, koja podesavanja tu stavljate?

MadVR, ali moraš da ga instaliraš i tek onda izabereš iz menija. Treba ti 32-bitni KM.

Ja koristim VMR9 renderless. Koja je prednost tog MadVr ?

Hocu, veceras kad budem kuci. A kako si resio audio ?
And tnx :)

A jel radi MadVR sa DaumPot x64?

Probao, realno ne vidim neku razliku u odnosu na VMR9 renderless. I dalje me zanima audio redering i podesavanja, oce neko o tome da pise ?

Sredio :)

Kako mogu da namestim na KMP da mi prevod bude ispod slike, a ne na slici od filma? Cackao sam sve zivo tamo u preference za subtitle i ne mogu da nadjem nikako. :wall: Pre mi je na 3.0 bio ispod slike prevod, a sad otkada sam instalirao 3.1 on mi je zalepljen na slici.

(ako je hitno) mozes da prodjes kroz onaj setup wizard i tu da namestis. (ne secam se napamet u plejeru kako ide...)

Kako mogu da namestim na KMP da mi prevod bude ispod slike, a ne na slici od filma? Cackao sam sve zivo tamo u preference za subtitle i ne mogu da nadjem nikako. :wall: Pre mi je na 3.0 bio ispod slike prevod, a sad otkada sam instalirao 3.1 on mi je zalepljen na slici.

Desni tastre/Subtitles/Draw to Overlay Surface
Ili ako ti je lakse "Alt + R"

Probao sam i to, nece. Stikliram ja tu opciju, ugasim player ponovo ga aktiviram pustim film i opet ista prica. Opet mi je prevod na slici, a ta opcija aktivirana. Jel postoji mozda neko drugo resenje ili jel zna mozda neko zbog cega mi se to desava?

Inace desavalo mi se pre da mi isto i slika bude umanjena i to bas mala kao da sam je odzumirao. Ali kad krenem da je zumiram drzim ctrl i vrtim scroll onda krene normalno sa zumom i odjednom mi pobegne slika na desno. I krene da se zumira ka desnoj strani ako me razumete. Sta bi to moglo da bude i zbog cega se i to desava nekad?

Pre uopste nisam imao nikakvih zamerki i problema sa KMP, a sad odjednom poceo se tripuje nesto. Pa svaki put moram da odradim reinstalaciju.

Preinstaliraj Kmplayer. Ili ubaci noviju/stariju verziju. Nesto se zabagovao. I meni se nesto slicno desilo, doduse davno, pa sam na ovaj nacin resio problem.

Radio sam i to par puta. Sad kad sam ubacio 3.2 je OK sto se slike tice. Vise mi nije onako odzumirana i da imam problem sa time za sad. Ali sto se tice titla nikako da namestim da mi bude van slike a ne na slici.

Jel ovo bitno podesiti na KMplayer , ja mislim da bolje radi ako se ovo podesi!

zy9fnk.jpg

108afkl.jpg

2yowc3t.jpg

20ny3o.jpg

10fxt8h.jpg

20pu5xc.jpg

Namestio i tako i opet ista prica sa titlom, opet mi ide preko slike.

E sad imam jos jedan problem instalirao sam ovaj najnoviji KMP 3.2 na lap top i prosla je glatko instalacija. Ali kad pokrenem KMP izbaci mi "Member not found" i ima samo ok. Kliknem ok i otvori mi player ali u sredini gde treba da bude ono za namestanje onaj meni kao sto imam na desk-u ili crna slika nema nista vec je proziran vidi se dekstop, a ima okolo okvir. Kad pustim film normalno ga pusti, samo ovako ako ga otvorim izbaci mi to. Sta bi to moglo da bude i kako to da resim?

Jel si proverio da nije do tog video snimka? Pusti neki .avi sa .srt titlom pa onda probaj da podesis kao sto sam napisao.

Probao sam i to, pustio sam par filmova i opet ista prica opet mi ide titl preko slike ma sta god uradio. Ne znam zbog cega se to desava. :wall:

Inace jel znas mozda resenje za ono sto mi se desava na lap topu kad pokrenem KMP preko njegove ikonice izbaci mi prozorcic "Member not found" i ima samo da se klikne ok. Kad to kliknem otvori mi KMP, ali tamo gde treba slika da bude to mi je providno nema nikakva podesavnja i onaj meni kao sto imam na desku. Ne znam zbog cega mi se i to desava. Jel posotoji mozda neko resenje za to i sta da radim? Probao sam sa reinstalacijom i opet ista prica.

Probaj i pot player sličan je km-u.

sent using tt 2

Probacu i njega. Hvala. :)

Inace sam onaj problem resio sa flesh player-om, samo sam njega trebao da instaliram na lap top.

Ali i dalje imam problem sa titlom sto mi je preko slike bilo koji film da pustim i na desku i na lap topu.

E i ja isto imam taj problem sa titlom preko filma, ranije sam uvek koristio "Draw to Overlay Surface" za titlove taman da se iskoristi crna pruga ispod slike :) međutim kako sam prešao na win 7 i stavio KMPlayer 3.0.0.1442 dešava se isto kao i kod stolex-a i baš me nervira. Iako je izabrana opcija prikaza titlova na overleju kada pokušam da pomerim titl dole (Ctrl+[) titl ode iza crne štrafte tj. ne vidi se umesto da bude na overleju...
Osim toga slika je nekako lošija, kockastija na istim filmovima koji su ranije (XP+KMP neki stariji, ne znam koja verzija ali znam da nije radila sa Win7 pa sam morao da stavljam novu), sada mi jedino HD filmovi izgledaju dobro i kao što su nekad DVDripovi izgledali!!!
Sledeći problem nastaje kada prevučem plejer sa jednog monitora na drugi u toku reprodukcije (a ponekad i kada je pauziran) znači kada film u toku prevučem sa jednom monitora na drugi kompletan komp se smrzne na nekih 30-40 sekundi (nisam tačno merio) mogu samo da čekam!!!
Reprodukcija .mp4 i .wmv je isto problem, mp4 nekad radi nekad ne a wmv krešira program uvek!!!
To se valjda zove "Tehnološki napredak": win 7 i nova verzija KMP...

Poz

Izgleda da je vreme da se nađe neki drugi plejer!!!!!

Poslednja izmena:
POT Player koristim umesto KMP-a i nemam probleme sa reprodukcijom bilo kog formata..wmv sada ide OK,za razliku od KMP-a ranije.

Imaš možda link za njega, ja ne mogu da nađem "POT player"!!!
P.S. Kako se dolazi do onog KMP wizarda za podešavanje sa prethodne strane ove teme?

Poslednja izmena:
Ne vidim gde je greška ali nema veze... U međuvremenu sam instalirao BSplayer i kod njega se fontovi prikazuju normalno u overleju!!!
Instalirao sam i POT i probao malo samo uglavnom titlovi rade ok u overleju...

Nazad
Vrh Dno