Šta je novo?

Klokovanje Graficke

vlada.j011

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.12.2009
Poena
170
Jer bi mogao neko da mi objasni kako da probam bar malo da podignem klokove grafcke jer mi uvek vraca na 157/300 cak i kada stavim u OverDrivu na Auto-Tune na malo vise i dalje pise uvek 157/300 vec pocinjem da mislim da nesto nije u redu sa njom.
Samo mi jos to treba sada.
Stavim recimo na 860/1210 a i dalje kada mi odradi 3d mark pise da su joj klokovi 157/300.

gde gledas te klokove?
pa ako ne radi nista ona spusta klok...

Afterburner i cepaj🙂
A to karta sama obara taktove u 2d modu kada se ne koristi..

Ljudi, zanima me kako da overclockujem ATI Radeon 5700 series 1 gb ddr5 RAM?Hvala unapred.

Ne znam bojim se ja to da klokujem pogotovu necu ako je neispravna nesto mozda bolje da odnesem pa da oni pogledaju. Pazite gledao sam rezultate ljudi na Benchmarku i svima pise koliki im je klok memory i core. I ja uvek kada zavrsi mi 3d mark pise 157/300. Onda sam povecao na 855 i 1205 i odradio tako 3d mark 11 i on je i posle toga napisao 157/300. Kada se podignu klokovi trebala bi i ona da ih podigne. Zar ne. Ajde recite mi sta da uradim da bude neki malecki klok koji bi promenio to ako je ispravna. Pogledajte moj rezultat u 3d mark 11 pa recite jer i tamo treba da pise 157/300.

Poslednja izmena:
Mislim na ovo:
bL9v8.jpg

Jer i 3D Mark ne pokazuje stvarne klokove. Recite mi samo da znam da li treba da je nosim u servis ili ne. Da joj ne dizem klokove da kazu d asam je ja *****ao ako moram u servis da je nosim.
Samo mi treba informacija da li bi trebao 3D mark 11 da joj pokaze prave klokove. Ne znam pitacu i na forumu gigabyte samo mi engleski nije bas naj.

Poslednja izmena:
to su 2d klokovi 🙂 Kada ne igras nista,niti radis nesto sto iziskuje "rad graficke",ona obara klokove (radi potrosnje,zagrevanja itd itd) 😉 Ali mozes da overklokujes u msi AB

Tako je ispravno, karta spušta klokove da se ne bi preterano grejala. Možeš iz afterburner-a da pratiš kako se klok kretao u poslednjih par minuta, videćeš tu da su dok radi 3dmark klokovi visoki dok se posle spuštaju.

Sada sam proverio nesto. Povecao sam na 860 jedno i na 1210 drugo u afterburneru, voltazu nisam dirao.
Onda sam otvorio GPUZ i dalje je pisalo 157/300 i kada sam kliknuo na ono dugme K i kada je poceo onaj kao test posle 2-3 sekunde u GPUZ je to skocilo sa 157/300 na taj klok koji sam stavio.
Cim sam ga iskljucio vratila je na 157/300. Mozda tako i treba to, jedino mi je cudno to sto svima u rezultatima 3d mark 11 pise na koliko im radi a meni bi trebali da pisu ti default klokovi a ne ti spusteni.

Ali i ako je budem klokovao 3D mark ce pokazati 157/300 probao sam uradio sam sa povecanim malo.
Nece prikazati na koliko sam klokovao kao drugima.
*** vise ne dolazim na ovaj forum vise, smorio sam i vas i sebe, komplikovano je ovo za mene. Pogotovu jer ja ne bi razgovarao sa serviserima ako ne bi radila kao drugi i cekao i cekao ili bi mi dali novu ili bi otisao na koki sa bejzbolkom napravio haos pre nego sto bi me izvukli za ruke i noge napolje iz razlupane radnje.

Ortakinja me cima da pijemo pivo kada sam provalio da mi mozda ne radi samo odlazem odlazem 5 puta me cimala. Bezi i klokovi i komp i sve. Jedino me to cisto zanima sto drugima pise na koliko je podesena a meni ne. 🙁

Poslednja izmena:
A zashto meni nece da obara klokove kad mi je klokovana preko msi afterburner, chim klokujem malo nije bitno 1mhz 5 ili 100 uvek mi radi na tom kloku na kojem sam klokovao, a chim idem na reset onda obara klokove kad nije klokovana tjj. kad je na default?

Poslednja izmena:
A zashto meni nece da obara klokove kad mi je klokovana preko msi afterburner, chim klokujem malo nije bitno 1mhz 5 ili 100 uvek mi radi na tom kloku na kojem sam klokovao, a chim idem na reset onda obara klokove kad nije klokovana tjj. kad je na default?

Afterburner automatski isključi powerplay (ako se još tako zove) - ali samo ako si uneo EnableUnofficialOverclocking. Dakle, ako hoćeš da karta ide u idle - vrati setting na 0.

Afterburner automatski isključi powerplay (ako se još tako zove) - ali samo ako si uneo EnableUnofficialOverclocking. Dakle, ako hoćeš da karta ide u idle - vrati setting na 0.

Jel moze preko nekog drugog programa da se klokoje a da u mirovanju obara klok?

Xaxaxaxaxaxaxa. Ovde niko nikog ne čita 😀 xaxaxa

Ljudi ti pričaju u 10 postova da sama obara klokove i ti u 50om postu to provališ 😀

Vlado care 🙂

:wave:

Da me ne shvatite pogresno pre 2 meseca ste mi objasnili da ona spusta klokove u 2d i meni je to potpuno jasno. Samo me zanima da li drugim ne spusta klokove pa im u 3D mark 11 prikaze stvarni klok koliki je(kada klokuju i kada ne klokuju) ili kod mene prikaze manji iz ne znam kog razloga.
Znaci jasno mi je potpuno obaranje klokova odmah cim sam je kupio objasnili ste mi to ali problem je ili njima ne obara ili meni nije u redu. Sada posto vecini pisu klokovi stvarni logicno je bilo da meni nije u redu.
Upropastili ste temu skocentrisite seeee.🙂🙂🙂

I kada sam otkljucao voltazu pise 1162 da li je to dobra voltaza za default klokove ako jeste da zakljucam ponovo.

Poslednja izmena:
Dobro znaci radi, bas me zabole sto 3D mark 11 ne pokazuje klokove 3D kada svaki drugi program prikazuje na koliko radi kada kada se ukljuci nesto sto zahteva 3D. Samo me zanima kada klokujete graficku ona ima donekle U CCC klokove ali sta ako ona recimo to najace izgura ladno i ne zagreje se previse ni posle sat igranja. Kako ona preko toga idete jer u Afterburneru moze i kolika je neka normalna voltaza za srednje klokovanu kartu.
Meni Auto-Tune CCC stavi na 890-1290 to nije mnogo veliki i opasan klok???
Procitacu malo po temi tamo pa cu videti oko voltaze i toga mada nista necu raditi dok nemam CPU kuler i dok njega ne poguram malo.

Dobro znaci radi, bas me zabole sto 3D mark 11 ne pokazuje klokove 3D kada svaki drugi program prikazuje na koliko radi kada kada se ukljuci nesto sto zahteva 3D. Samo me zanima kada klokujete graficku ona ima donekle U CCC klokove ali sta ako ona recimo to najace izgura ladno i ne zagreje se previse ni posle sat igranja. Kako ona preko toga idete jer u Afterburneru moze i kolika je neka normalna voltaza za srednje klokovanu kartu.
Meni Auto-Tune CCC stavi na 890-1290 to nije mnogo veliki i opasan klok???
Procitacu malo po temi tamo pa cu videti oko voltaze i toga mada nista necu raditi dok nemam CPU kuler i dok njega ne poguram malo.

EnableUnofficialOverclocking = 1

Iako mi se grafika ne greje mnogo video sam neke Scythe VGA heatsink pa necu stavljati hladjak na graficku. A sta mislite da joj malo pomognem sa time cisto ako podignem klokove gore malo da ne palim ventilator jace od 21%.

Ovako izgledaju:
2XbHX.jpg

I cime se to pricvrsti jer ima na njima nesto kao lepljivo ili se i tu stavlja pasta.
Ja volim te sitnice mnogo ja bi svasta stavio i sto se vidi i sto se ne vidi ionako je ona zatvorena a cooler bi joj samo upropastio izgled.

Poslednja izmena:
Ima na sebi neki lepak, a preporucuje se da cipove malo gumicom obrises pre nego sto stavis.

E vazi ako nadjem samo da vidim da li ima neka sema gde ide na koji ovaj metal.
Ali jer to mora gumicom bas te memoriske cipove da diram. Moze li bez toga, ako ne uradim nista samo salvetom nekom blagom obrisem, oni nece biti dirani. Kako je iz fabrike izaslo nema nista na tome, samo prasinu skinem, necu prstima dirati.

Ima na youtubu da vidim kako se otvara moja karta otvara.

Poslednja izmena:
Jel ima nesto spec. nasta treba da obratim paznju kada otvaram grafiku. Ne znam kakav je sitem oko ventilatora on ostaje a ono okolo se skida, jel tako??? Jel mogu da pomognu malo ti heatsink ili nema utiacaja nekog posebnog. Pazite meni je ona sada 39-41C u idle a stavio sam clock na 890/1290 driver 10.4. Ne greje se ona nesto ali ocve li to spustiti 2-3C kada se pikaju igrice.

A zbog cega bi ti ista radio na toj karti?Nista neces dobiti tom egzibicijom,a mislim da neces moci ni da stavis te hladnjake na kartu koju imas.

Zbog cega necu moci, zbog maske???

Multi-Compatible:
Using different heatsinks sizes, the kit is compatible for nearly all commercially available VGA cards. Optimal cooling is realized for VRAM, MOSFETs and voltage converters.

Za Nvidiu imaju posebni.
Jer postoji nesto slicno za maticnu plocu???

sta tebe vlado muci oko ove graficke konkretno
jesi uspeo da je klokujes jesi odradio neki test npr. 3dmark vantage
sto se buke i temperature to ti je sto ti je ne pomaze nista sem posebnih gpu kulera kojih nema kod nas da se kupi

Zbog svega sto je na toj karti.Jedino da sve skines,stavis hladnjake i kupis neko hladjenje,ali cemu sve to?Opusti se i uzivaj u onome sto si platio,mada ne vidim zasto Eyefinity sa jednim monitorom?Ako vec imas parica uzmes jos dva ili pet monitora,pa onda vidis kakvu si grafu kupio.
Za plocu neznam,ali i to je nepotrebno posto imas dobro kuciste.
:wave:

Ma ne treba mi dodatno hladjenje. Ni u igricama ne dostize ni 60C. Ovako je i ispod 40.
Nemam pare sada za moinitore dovoljno mi je 24". A hte4o sam ovo jer je tada samo ona iomala 2048MB a sve druge manje. Ona 5970. A to nije bas nebitno da li imas 1024 ili 2048.

ifVyV.jpg

Nisam je mnogo klokovao.

Cisto volim da se zezam sa sitnicama. Zaa monitore bi mi i jos dva bila nikada bolje kakvi vise. Ova 3 mozda zatrebaju druga 3 nece nikada. Da je bila sa 3 izlaza od 2 GB ja bi nju uzeo ali nisam nasao tada.

Poslednja izmena:
Gde ima ovaj desktop background???Imas odlican comp, uzivaj!

Znam da imam dobar komp jos samo da ga sredim da izgleda kako bi ja zeleo.
Pa ja te Wallpaper znas kako nadjem odem na google images otkucam ati wallpaper exactly 1920,1080 pa sta se pojavi lepo. Pa onda nekada AMD, itd.
Ne volim ja ono sarenilo i zatrpano ikonicama i programima. Inace ovo je CCC uradio Auto-Tune, 10.4 kada trazi imas ono sareno i traje duze vreme. 10.12 odradi Auto-Tune za 2 min. I vidi se kako menja cifre.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno