Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

15w znaci da je ugasena i da radi samo ventilator, ne i kompresor.
Modulira znaci spusta potrosnju kako se priblizava zadatoj temperaturi, i manje trosi na odrzavanju iste. To ces videti tek kada budu vece hladnoce.
Jasno, znaci ugasio je i samo vrti na prazno.
Na ovo mislim na slici, kad dodje na temp unutrasnja se ne gasi ali spoljnu ne vidim jer je nezgodno postavljena dalje od prozora, montirana je korpom

Prilozi

• IMG_4877.PNG
    IMG_4877.PNG
    166 KB · Pregleda: 121
Jel ovo moze da prekine garanciju?
Ne, nema nikakve šanse ili bilo kog osnova da prekine garanciju. Ne može da utiče na rad ili dugotrajnost klime ni na koji način. Shelly je ubačen gore gde su kontakt terminali za spajanje, sve je zaštićeno i ušuškano poklopcem koji ide preko kontakata i holendera..

Aha znaci prekriva i tebi, kako ces da ubacis uredjaj onda, hoces skinuti klimu? Pitam zbog ovog creva sto ide napolje da se nesto ne poremeti
Unutrašnju nikako ne pomerati da se ne oštete cevi kao što se desilo jednom članu na Midei, na kraj zamenio celu unutrašnju, 200e.

Jasno, znaci ugasio je i samo vrti na prazno.

Na ovo mislim na slici, kad dodje na temp unutrasnja se ne gasi ali spoljnu ne vidim jer je nezgodno postavljena dalje od prozora, montirana je korpom
Midea se tako ponaša (Xtreme, a za Breezeless-E i tvoj Oasis sada znamo sigurno).
Kontam da je zamisao da tim pirkanjem nastavi da meša/vrti vazduh (oko sebe barem) da bi preciznije pratila temperaturu...

Takođe, Brizla staje potpuno nakon ~10-ak min.

Može se podesiti/ugasiti ako ti smeta (ja nisam još probao na Brizli, a neko je negde pisao da mu se Xtreme zaglupeo nakon podešavanja, tako da iščitaj dobro):

Ej ljudi
Ugradio sam juče shelly 1pm4
To izgleda ovako, ugradio mi je drugar.
Nisam mogao da ga postavim u doznu već mi drug reče da može ovde.
U specifikacijama vidim da je radna temperatura Shelly -ja od -20 do +40.
Da li će moći normalno da funkcioniše?
Kupio sam ga samo da mjeri potrošnju, ni zbog čega drugog.
Juče sam testirao, klima zaista malo troši
Modulira oko 200 w u zagrejanom stanu od 40 kvadrata
Nije li jednostavnije uzeti smart uticnicu za proveru potrosnje,nego se cimati sa tim Shelly-jem?Ok mi je da se postavi prilikom ugradnje klime,ali ovako,ja se ne bi cimao da drndam vec postavljenu klimu.

Nije li jednostavnije uzeti smart uticnicu za proveru potrosnje,nego se cimati sa tim Shelly-jem?Ok mi je da se postavi prilikom ugradnje klime,ali ovako,ja se ne bi cimao da drndam vec postavljenu klimu.
Covek je bukvalno ubacio fotografiju (na to sto odgovaras) zasto nije mogao da ide sa varijantom uticnice.. i pisao na prethodnim postovima.

Kako da ubaci smart uticnicu npr. Tapo, Woox itd.? :D
Jedino da stemuje zid zbog struju i da stavi malo dalje novu uticnicu! Ali to je veci posao/cimanje nego Shelly :)
Screenshot_20251012_132414_Viber~2.jpg

Poslednja izmena:
Pretpostavljao sam da negde klima mora biti ustekana u uticnicu na zidu.Ja ovde nigde ne vidim odakle dobija struju.

Lakše je na tabli kod osigurača da stavi taj Shelly.
Ако је извод намењен само за ту једну климу чију потрошњу жели да прати.

Kako da ubaci smart uticnicu npr. Tapo, Woox itd.? :D
Jedino da stemuje zid zbog struju i da stavi malo dalje novu uticnicu!
OG/nadzidna utičnica pored, pa smart u nju.
Mogla je i da posluži ujedno kao poklopac dozne (uz potencijalno pomeranje u budućnosti za novu klimu), čime bi se i kabl sakrio (ušao bi iza).
Od "štemovanja" - dve rupe za tiplove :)

OG/nadzidna utičnica pored, pa smart u nju.
Mogla je i da posluži ujedno kao poklopac dozne (uz potencijalno pomeranje u budućnosti za novu klimu), čime bi se i kabl sakrio (ušao bi iza).
Od "štemovanja" - dve rupe za tiplove :)
Realno to je najbolja opcija, isto sam se zeznuo sto nisam to uradio. Ne znam jel moze da se skine plastika ova napred

Ako misliš na poklopac OG utičnice - trebalo bi da može.
Ako ne "milom" - vađenjem osovinice sa zadnje strane, onda silom, tj. sečenjem iste brusilicom (uz malo pažnje sasvim izvodljivo bez da se unakazi)...

Trebalo/moralo bi da može, no to bi svakako najbolje bilo da prepustiš majstoru, zajedno sa raskačinjanjem/prebacivanjem napojnog kabla.
A ne računajući njega, ne vidim potrebu da skidaš plastiku zbog OG utičnice koju bi samo prilepio uz klimu na 1-2mm i to bi bilo to :)

S' tim rečenim, ja bi obavezno stavio duplu OG. Zbog veće širine garantuje da bi se sa tiplovima "pobeglo" od dozne i mekog gipsa oko nje.

Jedini motiv mi je bila neka smart uticnica jer sam ugradio dve klime za grejanje, sad je tako kako je, videcu da li majstor koji mi je ugradjivao mozda moze to da odradi. Delovao mi je prilicno ‘skillovan’ i za klime i za struju.

Zamisli da je nakacio kod osiguraca 🙈 i onda jos neki potrosac ustekan u struju i eto belaja. Jao koliko trosi🤣🤣

Osigurač je samo za klimu
Možda sam tu mogao uzeti shelly osigurač
Ali on je dosta skuplji

Osigurač je samo za klimu
Možda sam tu mogao uzeti shelly osigurač
Ali on je dosta skuplji
Masa tih relea mjeri kroz nulu potrosnju. Tako da bi taj isti rele morao okrenuti ( tako je kod mene isto montirano na jednoj klimi ) jer u suprotnom nebi tacno polazivao a taj isti rele mozes u kutiju osiguraca staviti, nema potrebe da uzimas drugi.
Masa tih relea mjeri kroz nulu potrosnju. Tako da bi taj isti rele morao okrenuti ( tako je kod mene isto montirano na jednoj klimi ) jer u suprotnom nebi tacno polazivao a taj isti rele mozes u kutiju osiguraca staviti, nema potrebe da uzimas drugi.
Moguce da kod shelly ide kroz fazu. Njega jos nisam lupao da vidim 🤣

Ja bih zaobisao sve te relay-a za pracenje potrosnje, ako ne treba prekidanje struje.

Ovo je sugurnija varijanta:

Pisao sam vec u nekoj temi o problemu koji sam imao sa 2 male tuya uticnice (one velicine kao kutija sibica).

Sto se tice mjesta ugradnje, ok je tu, i ja sam stavio tu smart prekidac kojim ukljucujem grijac za crijevo kondenza, kada je minus.

Neko mozda iskustvo sa ovom klimom, ili je jos rano :D Mijia Inverter Klima uređaj Pro Eco 3.5, na papiru je ok, ali... :)

Vrh Dno