Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Клима декларисана за велике минусе би требало да има грејач, ако је заиста предвиђена да поуздано ради у таквим условима. Некима на форуму су климе ледиле у далеко блажим условима од вишедневних и вишенедељних дебелих минуса.
Ja imam Daikin nordik stara serija zove se "Optimised Heating 4" bez grejace deklarisan do -25
Nova nordic serija zove se "Nepura" ima grejace -30

Ova moja nema onaj dio tacne tacno ispod izmenjivaca da bi voda mogla lakse da iscuri. Postavicu neke slike mozda se to moze videti. Ovo je na temp oko 0 relativna vlaznost 100% a unutra podesena 23 stepena bez nikakve limitacije. Isla u defrost vise puta.
Tacne oznake su
FVXM35A3V1B9
RXTP35R2V1B
proizvodstvo Czech Republic
Messenger_creation_8CF19E8D-905E-4D8D-A23B-6B068A951375.jpegMessenger_creation_3A363AEB-19E9-4CF2-ACB0-AF8A11B4EAB0.jpegMessenger_creation_184AAB78-8633-47EA-977F-AE5C93D29FE5.jpegMessenger_creation_A3F9D96C-D341-4F74-AEB4-0EA8D6126B3B.jpeg

Meni je neverovatno da je izmenjivač bez ikakve zaštite.
Ma jasno je to meni, ali direktno ispod klime imam stvari koje blokiraju da se taj vazduh uopste rasipa. Zeleo bi opciju da ih podesim kako treba da duva malo iznad, ali prosto ne radi.
To je kao da proizvodjac blokira papucicu gasa kada naidjem na znak 60 na putu🙂
Tu nešto nije ok, probaj da je izvadiš iz struje na par minuta da se resetuje pa onda probaj. Ako ne, reklamacija ili servis neki.

VOX pamti bila isključena od proleća danas je uključio pamti sve.
Zapamtila je. Izgleda je raskorak izmedju daljinskog i aplikacije, jedino to mi pada na pamet. Kada je ukljucim preko app sto i planiram inace, treba joj par min da uhvati temperaturu sobe sa daljinskog i onda pocne da greje.
Jel postoji inace neki wifi termostat koji bi mogao da se nakaci da on bude ono na sta se klima orijentise za temp umesto daljinskog? Mozda su moja ocekivanja prevelika kako sve ovo treba da radi.

Edit: I opet je vratila krilca na dole, haos sa ovim

Meni je neverovatno da je izmenjivač bez ikakve zaštite.
Lepota za montazu... Jos kad je neki tucko montira, pa je zvekne 2-3 puta u nosace itd. :rolleyes:

Ja sam ovu Daikin prvi put video na youtube kod jednog rusa! Mislio sam da li je vodka odradila svoj posao, pa covek posekao tacnu zbog leda :ROFLMAO:

Poslednja izmena:
Kao da je neko skinuo kućište bukvalno.
Zapamtila je. Izgleda je raskorak izmedju daljinskog i aplikacije, jedino to mi pada na pamet. Kada je ukljucim preko app sto i planiram inace, treba joj par min da uhvati temperaturu sobe sa daljinskog i onda pocne da greje.
Jel postoji inace neki wifi termostat koji bi mogao da se nakaci da on bude ono na sta se klima orijentise za temp umesto daljinskog? Mozda su moja ocekivanja prevelika kako sve ovo treba da radi.

Edit: I opet je vratila krilca na dole, haos sa ovim
Probaj samo daljinac da koristiš, možda je aplikacija zbunjuje.

AI priča gluposti, kaže da Daikin Comfora ima grejač spoljne jedinice kad ono nema, bolje vas da pitam. :)
Kakav je model

MSZ-AY25VGKP/MUZ-AY25VG​

Vidim da je snižen na 96k. Kakav je u odnosu na Daikin Sensiru FTXC35E? Osim što ima manji kapacitet, naravno. Treba mi da greje 16m2. Bitno mi je da nema vibracija jer spoljna jedinica ide na zid spavaće sobe, i da je pouzdan.

Koliko kvadrata grejes? Imas i druge klime ili samo ovu Daikin Nordic? :)
U spavacoj sobi imam Comfora 2kW
Njene oznake su
FTXP20N / RXP20N
Nije nordik, proizvodstvo Turcija
received_1771526703260251.jpegreceived_724638775758813.jpeg20240505_162901.jpg

A u dnevnoj sobi gde je taj nordik odnosno model Perfera tamo sam ostavio staru on/off klimu.
Stari dobri Vivax koji jos uvek radi. Koristim je za hladzenje. Stedim Daikin-a da duze traje koristim ga samo za grijanje hehe

p.s. ispicavam se za losi srpski, ja sam iz Makedonija
Messenger_creation_2be0071d-97b6-453c-8755-c6049c5ece7d.jpegMessenger_creation_c9a55500-5d31-4568-bf7c-a9a46a857c0c.jpeg20240924_114137.jpgreceived_878348066987423.jpeg

Jel ima potrebe da nakon 10 god grejanja + hladenja, pri serivisu,npored pranja refresovati i gas ? Izbuci postojeci i dipuniti novi na istu gramažu ???

Pozdrav ljudi, u dilemi sam.
Potrebne su mi dve klime za grejanje kuće od nekih 110kv. Otvoren plan.
Uradio sam podno grejanje ali nisam u stanju da investiram u toplotnu pumpu.
Prosle god sam stavio modularni el kotao od 12 kw i on je grejao dobro, ali i potrosio dosta. Februara sam ukljucio i nisam nista gledao potrosio mi citavih 2700kwh, odnosno tričavih 45k dinara.
Planirao sam MITSUBISHI 12 SRK35ZS-WF/SRC35ZS-W, ali sam se u zadnjem trenutku predomislio i naručio Midea Oasis Pro plus zbog razlike u jačini i grejača kompresora i tacne(jer je kuća ne vetrometini na brdu), a i zbog cene gde bih uštedeo 50k din.
Pitanje dali sam napravio grešku pri tom izboru jer sam kasnije skontao da midea ima dosta slabiji izduv i plašim se da će mi to praviti problem.
Dali grešim?
Kuća je inače dobro izolovana 12cm fasada, plafon 5cm plus spusteni plafon rigips. Šestokomorna PVC stolarija sa niskoemisionim vakum staklom.
Toplotni gubici na -25 su 8.25kw.

PS: Mideu mogu da otkažem jer je nisam platio, ali to nebih radio ako baš ne moram jer mislim da ce ova spoljna jedinica bolje podnositi ovakve uslove.

Hvala na pomoći.

Uzeli roditelji pre neki dan klimu.Cekaju na ugradju.Juce otvorim kutiju od SJ i vidim da je u donjem levom uglu sace malo cuknuto.Ne znam da li da obavestim ove iz radnje i trazim drugu ili ne?Plasi me i to da mogu da posalju i drugu sa nekim drugim ostecenjem.

Nazad
Vrh Dno