djalf
DJ u penziji
- Učlanjen(a)
- 27.11.2004
- Poena
- 2,645
Delimično si u pravu, ja imam centralno na ugalj koje je zadnji put loženo 2017 kada sam dodao još dve Fujitsu. Razlog dodavanja je muka tojest kičma koja je 2014-te naprasno odlučila da mi ne prašta način života, predugo sedenje itd. tako da dizanje više nije bilo opcija. Nekako se mučio do 2017 i pošto je bilo sve gore dodao pomenute dve i Vox 2020-te u spavaću i rešio grejanje.Имаш пет солидних клима на само 90 квадрата, које уз то нису виделе озбиљну зиму, осим оних неколико дана 2012, кад си закључио да две климе нису довољне за толики простор. Не сећам се сад да ли си и ти радио џезва дефрост тад…
Od 2017 najniže što je bilo kod mene je -17C jedan dan i više dana noćna -12C i preko dana -3C. Klime to odradile bez da se pomuče, zalivanja je bilo ali najviše zbog terase gde mi kaplje direktno u kantu a tu se prolazi pa je kapljalo sa strane inače nije ni blizu bilo izmenjivača a kamoli ventilatora, to pričam za Fujitsu LGC jer ima manju rupu od LLCA, ništa ne bi stalo i da nisam zalivao, od tad više i nisam to radio, stavio par kante dole i rešeno.
Vox ima problem da se led nahvata dole i deo izmenjivača bude u ledu ali ona je radila bez problema jer greje manju sobu od 11m2 pa izdrži taj period dok ne krene plus. Bila je 30k pa sam je uzeo ali sad bi ipak uzeo neki Fujitsu sedmicu i teraj.
Ljudi teraju drva vidim, kuknjava na cene a meni solarna elektrana skupila kilovate za zimu, klime oprao i miran čekam grejnu sezonu, sve na dugme i milina.