zikapn
Slavan
- Učlanjen(a)
- 14.02.2023
- Poena
- 225
Aux C-SmartKoji je tacno model AUX-a?
Aux C-SmartKoji je tacno model AUX-a?
ja i nisam baš neki stručnjak za klime, ali evo gledam, čini mi se da si nešto permutovao. spoljna jedinica za ovu parapetnu nosi oznaku rxm25r (stari model). verovatno može da se upari i sa nekom drugom spoljnom, ali ovde u ponudi je tako. nova sj rxm25a je inače teža 4kg od stare i verovatno ima neka poboljšanja, ali to bi neko stručniji valjalo da objasni.vanjska da je RXMA5? Mislim da su kod vas klime dosta jeftinije.
Ovdje nude opciju FVXM25A9 + RXMA5ja i nisam baš neki stručnjak za klime, ali evo gledam, čini mi se da si nešto permutovao. spoljna jedinica za ovu parapetnu nosi oznaku rxm25r (stari model). verovatno može da se upari i sa nekom drugom spoljnom, ali ovde u ponudi je tako. nova sj rxm25a je inače teža 4kg od stare i verovatno ima neka poboljšanja, ali to bi neko stručniji valjalo da objasni.
mene su ubedili da ipak uzmem dvanaesticu zbog slabe izolacije i zbog akcijske cene. kažu da prefinjeno radi i neće ići u on-off režim. prelomio, rezervisao i prestajem da razbijam glavu.Ovdje nude opciju FVXM25A9 + RXMA5
Koja bi tebi takodje odgovarala za prostor koji si napoenuo, takodje i mitsubishi, zato sam nju spomenuo, samo neznam kakve cu cjene kod vas, ovdje su oko 1700€ mada masa klima je dolje dosta jeftinine.
Presteni da razbijas, trebace ti..mene su ubedili da ipak uzmem dvanaesticu zbog slabe izolacije i zbog akcijske cene. kažu da prefinjeno radi i neće ići u on-off režim. prelomio, rezervisao i prestajem da razbijam glavu.
da znaš, uneo sam se u tematiku kao da mi život od toga zavisi. laknulo mi je kada su preporučili šta da uzmem.Presteni da razbijas, trebace ti..
Druze hvala na prethodnih par postova situaciji sam pa zahvaljujuci tebi prelomih i ja.. Meri, citaj, gledaj, cekaj da neko odgovori i samo stres i lupanje glavom..da znaš, uneo sam se u tematiku kao da mi život od toga zavisi. laknulo mi je kada su preporučili šta da uzmem.
kod mene je 15000, plus 2000 po svakom dužnom metru cevi, oko dve nedelje se čeka za ugradnju. inače, mislim da sa tim ln modelom nema greške.Druze hvala na prethodnih par postova situaciji sam pa zahvaljujuci tebi prelomih i ja.. Meri, citaj, gledaj, cekaj da neko odgovori i samo stres i lupanje glavom..
Odlucih da uzmem MSZ-LN35VGB/MUZ-LN35VGB za 1530€. Kapirao sam da uzmem neku od oko 1000€ medjutim nisam mogao da se odlucim koju. Mislim se onda da ce me sluziti brdo godina i tih 500€ kad se podeli bukvalno bude x<50€ godisnje.
Zvao servis koji saradjuje sa prodavnicom gde su mi trazili 18000 za ugradnju. Da li je to ta cena ili traze mnogo? Da li cena montaze ukljucuje i punjenje gasom ili su to posebne stavke?
Midea je tu najslabija a gree i haier su tu negde… imas i bergen kron koji je ustvari haier flexis mozda mrvicu razlicita ali trebalo bi da je to to… za gree airy nema nekih iskustava🤷♂️Posle visemesešnog istraživanja, izbor sam suzio na:
GREE Premium Airy 12k Wifi
Haier Flexis Plus AS35S2SF1FA
MIDEA Inverter Breezeless MSFAAU-12HRFN8 Wifi
Budžet je do 80k, gledao sam i japance, ali teško da može nešto dobro za ove novce da se uzme, a da ima i Wifi, uglavnom su neki ulazni modeli ili starije serije.
Nisam našao puno komentara za prve dve klime, a karakteristike su im veoma slične, da ne kažem i identične. SEER, SCOP, težina spoljne jedinice, modulacija...
Primarno mi je hlađenje, a verujem da će mi se osladiti i grejanje kada dođe sezona.
Koje su vaše preporuke?
Haier ti je tu najgori ubedljivo, Midea ti je best buy po ceni jer osim što je jeftinija dobijaš i set za instalaciju pa će ti monteri naplatiti manje za ugradnju. Gree ti je najbolja ali nije best buy jer je Midea samo za nijansu lošija na grejanju. Po estetici je midea na prvom mestu.Posle visemesešnog istraživanja, izbor sam suzio na:
GREE Premium Airy 12k Wifi
Haier Flexis Plus AS35S2SF1FA
MIDEA Inverter Breezeless MSFAAU-12HRFN8 Wifi
Koje su vaše preporuke?
Sa obzirom na vrhunsku klimu koju si uzeo ta cena je i više nego korektna i tu ti je sve uračunato.Druze hvala na prethodnih par postova situaciji sam pa zahvaljujuci tebi prelomih i ja.. Meri, citaj, gledaj, cekaj da neko odgovori i samo stres i lupanje glavom..
Odlucih da uzmem MSZ-LN35VGB/MUZ-LN35VGB za 1530€. Kapirao sam da uzmem neku od oko 1000€ medjutim nisam mogao da se odlucim koju. Mislim se onda da ce me sluziti brdo godina i tih 500€ kad se podeli bukvalno bude x<50€ godisnje.
Zvao servis koji saradjuje sa prodavnicom gde su mi trazili 18000 za ugradnju. Da li je to ta cena ili traze mnogo? Da li cena montaze ukljucuje i punjenje gasom ili su to posebne stavke?
Nije uracunato sveSa obzirom na vrhunsku klimu koju si uzeo ta cena je i više nego korektna i tu ti je sve uračunato.
Vodi računa da ti spoljašnju jedinicu ne postave na suncanu stranu ako treba doplati i za cevi kad si već uzeo top klimu nemoj da ti isfušare ugradnju i da je stave tek da odrade gde je njima lakše.
Nije uracunato sve
Pise "ugradnja klima sa popustom".. Ja nazvao servis kazu 18000. Ja im rekoh kupujem u toj prodavnici klimu trebalo bi da ima popust na sta kaze pa 18000 je sa popustom. Ja se nasmejao i spustio. Zvacu sutra da pitam prodavnicu koja je cena sa popustom jer nigde nije naznaceno.
Sad sam nesto citao i na tom zidu gde sam planirao da stavim klimu imam dzep u zidu od ~1.5 sa 1. Kaze da ce u tom slucaju izduv da se odbija i da laze senzor pa nece ispravno raditi. Jel tacno ovo i koju opciju imam ili nije toliki problem?
Niko ti ne brani da pozoveš koga ti hoćeš. Ugradnja za 12 ide oko 100-150e za 18 od 150-200. Za tvoju 18k nije mnogo ali pod uslovom da je sve uračunato ako nije zovi druge da ugrade.Nije uracunato sve
Pise "ugradnja klima sa popustom".. Ja nazvao servis kazu 18000. Ja im rekoh kupujem u toj prodavnici klimu trebalo bi da ima popust na sta kaze pa 18000 je sa popustom. Ja se nasmejao i spustio. Zvacu sutra da pitam prodavnicu koja je cena sa popustom jer nigde nije naznaceno.
Sad sam nesto citao i na tom zidu gde sam planirao da stavim klimu imam dzep u zidu od ~1.5 sa 1. Kaze da ce u tom slucaju izduv da se odbija i da laze senzor pa nece ispravno raditi. Jel tacno ovo i koju opciju imam ili nije toliki problem?
Pozovi te koji ti ugradili pa njih pitaj. Na nijednoj klimi to ne može da se dešava a jedini mogući razlog je da ti imaš kontra pad u kadici ili začepljeno crevo za odvod kondenzata pa ti voda stoju u kadici klime i preliva pa ide na zid.Imam jedno pitanje. Kupio sam Hisense klimu pa me zanima da li je normalno to što kad stavim u režim hlađenja, kada dostigne temperaturu, kompresor se ugasi i počne da duva samo ventilator koji stvara ogromnu vlagu. Čim prestane kompresor, oseti se vlaga u sobi. U čemu može biti problem? Inače, klima je nova stara mesec dana. I da kada klima ne radi ne oseca se vlaga u sobi.
Šta je tačno bezobrazluk?To je bezobrazluk, posto ima 12ica koje su vece i teze od mnogih 18ica.
Zato cene i idu od do. A variraju jer nije isti materijal za ugradnju kod svih klima.Pa to naplacivanje montaze spram velicine.
Po cemu je ovde Haier najgori, voleo bih da cujemHaier ti je tu najgori ubedljivo, Midea ti je best buy po ceni jer osim što je jeftinija dobijaš i set za instalaciju pa će ti monteri naplatiti manje za ugradnju. Gree ti je najbolja ali nije best buy jer je Midea samo za nijansu lošija na grejanju. Po estetici je midea na prvom mestu.
Ako ti je manji prostor razmisli i o
Hisense Energy Pro QH35XV3A
najjeftinija je od svih i naravno malo slabija sa snagom ali ima sve što i te iznad i EEV i brdo opcija kao i svaka malo skuplja klima.
Sa obzirom na vrhunsku klimu koju si uzeo ta cena je i više nego korektna i tu ti je sve uračunato.
Vodi računa da ti spoljašnju jedinicu ne postave na suncanu stranu ako treba doplati i za cevi kad si već uzeo top klimu nemoj da ti isfušare ugradnju i da je stave tek da odrade gde je njima lakše.
Pogledajte prilog 496312Pogledajte prilog 496313
Ovo je najnize sto sam video i drzi da kazem 200w
Spolja jedinica je na suncanoj strani napolje oko 32C a unutrasnja bila na 26C podesena i na auto fan otprilike to je i low brzina kada sma menjao brzinu fan-a potrosnja ostaje manje vise ista razlika par wati.
Spoljnu sam slikao odozdo vide se gomile otvora za defrost period, no stavio sam gumice koje dolaze u kompletu u delu gde je potrebno da bi kondezat iz unutrasnju na hladjenju odvodio prema crevu dole.
to je specijalana plastika ta se ne moze ostetitiNije lepo što se vidi UV zračenje s obzirom da može da ošteti plastiku.
Pa kad je to toliko lako i isto za svaku klimu kreni i ti da budeš bezobrazan i da dereš narod.Materijal se cesto doplacuje tj. ne ulazi u cenu montaze, a to da idu od do je 100 za obicnu, 150 za inverter, nema izmedju. Ili skuplje za 18icu iako je manja od mnogih 12ica. Isto kao i kad sedi u hladovini i povezuje ili busi rupu sa stolice a na drugom mestu visi kroz prozor ili na 5m visine na merdevinama a naplate isto. Uglavnom cist bezobrazluk
Po svemu od cene izgleda do performansi, a ne vidim potrebu da detaljišem u odgovoru jer nisam video da iko obrazlaže svoj stav kad kaže "midea je tu najgora" ili tome slično.Po cemu je ovde Haier najgori, voleo bih da cujem
Opasan Fail, kod Haier Pearl Premium ima magnetni prekidač u masci, tako da u slučaju da otvoriš poklopac dok klima radi, UV lampe se gase.Nije lepo što se vidi UV zračenje s obzirom da može da ošteti plastiku.
Necu da derem narod, nisam takav. I ne kazem kako ti kategorises i radis vec vecina. Kao sto vecina odvali malter pa ili ostavi ili zakrpi nekom brzosusecom ispunom koja se skupi pa opet ostane rupa. Ili kao sto vecina ne vakuumira. Ili kao sto nude redovne "dopune klima". Ili kao sto rekoh naplacuju isto lagan i ekstreman posao tj. umesto da oderu nekog koga treba prebacuju trosak na nezahtevne klijente.Pa kad je to toliko lako i isto za svaku klimu kreni i ti da budeš bezobrazan i da dereš narod.
Po tome što si napisao vidi se da si čist teoretičar sa nula radnog iskustva jer da si bilo šta radio znao bi da je uvek nešto drugačije i da nikad nije isto na terenu i da ima milion različitih situacija.
I nema 18tice koja je manja od 12tice već može da bude skoro kao 12tica a ima 18tica koje su skoro kao neke 24ke.
i nije 100e za običnu 12ticu već za bilo koju koja spada u lake montaže a ne na 5+m visine. Bar ja tako kategorišem kad treba da naplatim. I to je cena sa mojim materijalom koji je skoro polovine tog novca.
Ako te baš zanima treba ti ovoliko para za materijal za najobičniju klimu:
i kad sabereš dodješ do 50+ e za materijal.
- nocači 1000
- tiplovi šrafovi za spolja i unutra 800din
- traka 150 ili 200 samolepljiva
- 5m kablovi 3x1.5 i 5x1.5 oko 1000din
- utikač 200
- cevi 3m oko 2100
- ostalo tipa izoliri vezice i evntualno amortizeri klime od 200 - 700
I od 100e meni ostane 50e što je cena montaže od pre 15-20 godina.
A materijal poskupljuje za jače klime ide veći presek kabla i veći prečnik cevi i jači nosači i jači tiplovi i svapta nešto što teoretičari kao ti ne računaju a doplaćuje se oko 20e po metru dužnom ako treba više od tih 3m koji ulaze u osnovnu cenu montaže.
I da ne pričam ako neko hoće to da bude stvarno estetski lepo pa traži i profi kanalice za klime koje nimalo nisu jeftine...
Po svemu od cene izgleda do performansi, a ne vidim potrebu da detaljišem u odgovoru jer nisam video da iko obrazlaže svoj stav kad kaže "midea je tu najgora" ili tome slično.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari