nikola1970
Slavan
- Učlanjen(a)
- 16.07.2009
- Poena
- 375
Ima li dozna negde bliže?
Nisam siguran. Moraću da proverim. (Nije stan u kojem živim i u kojem sam trenutno)
Ima li dozna negde bliže?
Zgrade koje se grade ovde u banatu, vidim imaju izvučen kabl i tačno određeno mesto za klimu.2 метра кабла од утичнице кроз каналицу је скроз уобичајна варијанта. Према произвођачима клима би требало да има свој наменски извод, али то је у пракси тешко изводљиво јер је ретко ко пројектовао прикључак за климу, надам се да у новим зградама коначно воде рачуна о томе.
![]()
HAIER Klima uređaj Pearl Premium AS35PBPHRA-PRE, 1U35MEPFRA-H, Bela | Online prodaja | Ananas
Kupi proizvod: HAIER Klima uređaj Pearl Premium AS35PBPHRA-PRE, 1U35MEPFRA-H, Bela online na Ananasu i uživaj u kupovini iz udobnosti tvog doma!ananas.rs
HAIER Klima uređaj Pearl Premium AS35PBPHRA-PRE, 1U35MEPFRA-H, Bela
Ako neko imam iskustva sa ovom klimom ,da mi kaze koliko nisko modulira bio bih mu zahvalan.
Akcenat je na hadjenju za 16m² u skorije vreme prosirio bih do 28m²....vise da presecem i porucim...nedelju dana citam forum zaludeo sam 🤣
Ono što me muči sve vreme sada dok još nisam kupio klimu je to što ja nemam pojma odakle bi se klima uopšte napadala? Nemam nigde utičnicu blizu mesta gde je zamišljena unutrašnja jedinica (ima ispod nije 2 metra recimo na zidu pri podu dole). Imam utičnicu na terasi gde bi bila spoljnja ali ni ona nije baš blizu.
Kako se rešava ovaj problem? Da li mora da se izvodi nova utičnica i mora da se štemuje zid ili nadam se ima neko ustaljeno rešenje?![]()
Kod kamera je onaj kockasti steker pa lako udje voda, naj bolje ti je (saljem sliku ) za kamere takva vrsta napajanja i to stavis u razvodnu kutiju koja je otprna na kisu itd. Sto se tice klima, ja jos nigdje nisam vidio da idu preko uticnice ako se radi napolju, ali svakao sam obavezno za RCD da se stavi pa ako dodje do bilo ceka nema brige. Takodje bar kod tih nekih potrosaca koji su vani, super je da se stavi AFDD protiv pozara. Nije skupo nesto, nadje se i po oglasu.Prošle godine padala neka kiša i sneg, uz vetar, pa je padalo pod uglom... Pošto je dohvatilo utičnicu na terasi, račun je platilo napajanje kamere. Da je tu bila uključena klima, verovatno bi elektronika otišla u večna lovišta.
Da li se cuje,kada je klima ugasena?Da li je rec o TCL klimi?Je li normalno da se čuje blagi električni zvuk (kao zvuk napona) iz unutrašnje jedinice? Ovo mi je prva klima pa ne znam da li treba tako biti.
Čuje se i kad je ugašena. Kad je iskopčam iz utičnice onda zvuk prestane. Klima je Frozzini TAC-12CHSD/LFI.Da li se cuje,kada je klima ugasena?Da li je rec o TCL klimi?
Pa da.TCL.Imao sam ja ranije isti problem sa Tesla (TCL) klimom.Menjali plocu na UJ i dalje isto.Menjali celu UJ i opet isto.Na kraju mi vratili novac.To je problem sa elektronikom kod odredjenih modela TCL klima.Ja sam nekoliko meseci izludeo od tog zvuka,jer uvece nisam mogao da zaspim.Zuji i jos da razmisljam,da li ce da se zapali UJ.Rekao mi covek sto je montirao klimu,da ne treba da se cuje nikakav zvuk kada je klima ugasena.Uzeo klimu drugog proizvodjaca i sve je ok.Čuje se i kad je ugašena. Kad je iskopčam iz utičnice onda zvuk prestane. Klima je Frozzini TAC-12CHSD/LFI.
Verovatno trafo u unutrasnjoj jedinici vibrira o kuciste. Sad ne znam da li ti modeli imaju trafo ili neko solid state napajanje, no ako je trafo onda je verovatno ono sto sam rekao.. Ja sam montirao za sada jednu takvu Frozzini i nista se nije culo.Čuje se i kad je ugašena. Kad je iskopčam iz utičnice onda zvuk prestane. Klima je Frozzini TAC-12CHSD/LFI.
Nije konkretno za Srbiju.Vec sta se naruci,to se salje.Razvijene drzave poput nas,vidi se.Naravno da ovi nasi biznismeni naruce falericno i po nizoj ceni za to.Znaju da vecina ovde nema pojma sta kupuje,a i ako se nesto desi,vecinu mrzi da reaguje.A biznismeni koriste laz i obmanu,vodeci se time da su vecina kupaca ovce,koje mozes sa pricom da obmanes.Radio sam u jednoj fabrici televizora,pa znam kako izgleda kada TV naruci neko iz Srbije,a kako iz ,,malo'' jace drzave.😉
Ali upravo kao sto kazes ima i kvalitet da se kupi, pa ko kako moze. Nema kontrole toliko, to stoji, ali ima izbora. Takodje, ja koliko pratim ovaj post svako je rijesio problem i to u kratkom roku, ako se sjecate ja sam skoro godinu dana se natezo da vratim neispravnu klimu. Jos kao gdje ima zakona koliko toliko. Prema tome bez ljutnje, vi imate izbor, izbor jos veci nego negdje drugdje.Zato na našem tržištu postoje i kvalitetniji uređaji, pa ko koliko može, neka se ispruži.
Činjenica je da je danas tehnika dostupna širokim narodnim masama, tj. da je ono što je pre 20ak godina bilo poprilično skupo, danas ima i jeftiniju alternativu. Ako pogledamo u nazad, klima uređaji su danas mnogo dostupniji po ceni nego pre 20+ godina, a da bi tako bilo, na nečemu je moralo da se zakine.
Da to je tacno. Ja mimo svoga posla suradjujem sa jednom firmom koja radi kuhinje. Pripremam struju, poslije spajam uredjaje itd. Ali ti uredjaji su takvi jer kod nas ima stroza kontrola ali isto tako taj isti uredjaj je znatno skuplji. Ali to opet neznaci da u Srbiji nema kvaliteta. Ti i tamo mozes kupiti npr Miele, Bora, Neff, kao i Daikin, Mitsubishi itd. Gledaj to pozitivnije, vi imate veci izbor 😉Zaboravite pricu o sklapanju uredjaja za odredjena trzista. To postoji samo za Nemacku, jer postoje uređaji koji posjeduju oznake “Made for Germany” odnosno Pravljeno za Nemacku. Licno sam video razliku, konkretno na nekim Gorenjevim masinama za ves koje su pravljene bas za njihovo trziste. Zice unutar sve veceg preseka nego za identicne modele ovde.. No, za sva ostala trzista sve je isto. Opet kazem nisu to neke velike razlike u odnosu na Nemacku, ne postoje kod svih proizvođača, ali ih ima.
Verujem da retko ko ovde ima iskustva sa kasetnim tj plafonskim klimama, doduse ni ja ga nemam preterano ali mogu ti preporuciti Nesto od jeftinijih Gree, LG ili od skupljih Daikin, Panasonic i Mitsubishi. Licno imam lose iskustvo sa kasetnim Midea klimama pod Vivax nazivom, ekvivalent seriji R design, nisu se bas nesto proslavile. Koristio sam ih i jednostavno nije to to.Koju kasetnu klimu kupiti za površinu od 30 kvadrata poslovnog prostora? Spuštaće se plafon pa bi postavili kasetnu klimu na sredini...
Iskustvo sa tim uredjajem imam sa seoskom kucom, slicne kvadrature. Ok radi, kulturno, relativno tiho, solidno pogadja zeljenu temperaturu. Sto se mene tice "set it and forget it", sto sam poceo jako da cenim kod tehnike. Za samo grejanje, ima Hisense defrostove, ali u tom slucaju mi to ne predstavlja problem. Nemam nikakav konkretan razlog protiv da iznesem, a da li postoji nesto adekvatnije tvojim potrebama, to je tesko reci bez konkretnijih potreba/ocekivanja.Jel hisense hi-comfort 12K-KE35MR0E inverter dovoljna za 50m2?
Kakva su iskustva?Vidim da ima i grejač donje tacne.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari